USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇÖZÜM ÖNERİNİZ NE

07-12-2021

 

                Son üç yıldır salladık. Pandeminin etkisi ile sallantımızın şiddeti arttı ve sonunda duvara tosladık. Enflasyon yüksek, evet. Kur uçtu, evet. Her gün zam üstüne zam yapılıyor, fiyatları tutamıyoruz, evet. İhracat artsa da işsizlik azalmıyor, evet. Büyüme rekor kırsa da halkın büyük kesimi geçim sıkıntısı çekiyor, evet. Son 15 - 20 yılda elde ettiğimiz kazanımları kaybetmek istemiyoruz, yaşadığımız lüksten taviz vermek istemiyoruz, evet. Sabit ücretliye en az enflasyonun üzerinde artış istiyoruz, evet. Hadi diyelim son dönemde Ak Parti’nin uyguladığı politikaları da doğru bulmuyoruz, evet.

                Evet de kardeşim siz ne öneriyorsunuz? Sizin çözüm öneriniz ne? “Seçim yapalım, hemen yapalım. Halkın hakemliğine gidelim” Tamam gidelim, seçim yapalım, yapalım da biz seçim sandığının başına gittiğimizde neye göre oy vereceğiz? Siz bu kadar şikayet ettiğimiz sorunların çözümü için bize ne sunuyorsunuz ki biz sizi tercih edip bu sorunlardan kurtulacağız. Çözüm, çözüm yok.  “Biz iktidara gelince her şeyi halledeceğiz. Bir ay içinde herkes iyi oldu diyecek. Bütün çarklar dönecek. Çarklar zaten hiç durmadı ki başka bir şey söyleyin. Altı ayda her şey düzelecek. İyi de nasıl?

                “Siz çekilin biz milletimizle çözeriz”. Milleti karıştırmayın. Millet zaten çaresiz olduğu için çözümü sizden bekliyor. Siz ne yapacaksınız? “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz”. İyi de biz o sistemi de çok iyi biliriz. Bugün yaşadığımız ne kadar kronikleşmiş sorun varsa o sistemden kalma. Başka bir şey söyleyin. Parlamenter sistemde siz ne yapacaksınız da hayat ucuzlayacak, dolar kuru düşecek, enflasyon yok olacak, üretim artacak, işsizlik azalacak? Hangi formülle, hangi ekonomik uygulama ile bunlar olacak bize onu anlatın. Reçete ne? Reçete yok, ilaç yok, tedavi yok... Peki ne var? “Bize güvenin” 

                Maalesef geldiğimiz nokta bu. Millet olarak asıl çaresizliğimiz de bu. Çözüm sunan siyasal bir alternatif yok. Şimdilerde moda bu, herkes ekonomi uzmanı, herkes sallıyor. Eleştirmek en kolayı onu herkes yapıyor ama buna karşılık çözüm önerisi sunması gereken siyasal lider, siyasal oluşum, Siyasal parti, siyasal ittifak, siyasal lider de yok... Bu toprakların en çorak tarafı maalesef, yerli milli, kalıcı alternatif çözüm üreten siyasal partilerin olmaması... 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?