USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ufukta şampiyonluk göründü

12-03-2020

            Tüm Türkiye´nin gözü Sivas 4 eylül stadında idi. Kapalı gişe oynanan maçta VATAN SANA CAN FEDA pankartı asan Yiğidolar tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

İlk dakikalarda baskı yaparak cimbomu sahasına kapatan Yiğido yedi dakikada üç gol pozisyonu buldu. Ama Muslera´yı geçemedi. Yedinci dakikada beklenen gol geldi. Hakanla bir sıfır öne geçtik.

 Golü bulduk ama golden sonra anlamsız bir şekilde defansif oynamaya başlayınca Galatasaray akın akın kalemize gelmeye başladı. 15. Dk da Ömer bayramın duran topu arka direğe ortalamasını seyreden defansımızın hatasıyla Feguli´nin kale içine kestiği topu Falkao kolaylıkla gole çevirdi. Bu dakikalarda Dalga dalga atak yapan cimboma direnen tek adam Samasa 37 dakikada defansın aynı şekilde yaptığı hata nedeniyle golü ağlarında gördü. Fernando 17 dakikada topu eliyle önüne alması sebebiyle sarı kart gördü. Gayet haklı bir sarı kart ama bu kartı amatör oyuncu bile görmez. Her an 10 kişi kalma duygusuyla yüreğimiz ağzımızda izledik maçı.

Umutlarımızın kaybolmaya başladığı anda devreye iki bir mağlup girdik.

İkinci yarının başlamasıyla sahada yine kazanmaya istekli bir yiğido vardı. 53 dakikada Fernando´nun ayağına atılan tekme ile haklı bir penaltı kazandık. Pozisyon beş dakika incelenerek gol kararı çıktı. Nerdeyse bunu da vermeyecekler diye düşünmekten kendimi alamadım. Mert Hakan´ın bu penaltıyı kullanmak istememesini saygıyla karşıladım. Transfer dedikodularını yalanlamasına rağmen stres altında penaltı kullanmak iyi olmazdı. Bu dedikodulara rağmen sahada elinden geleni yaptı.

94 dakikada Fatih Aksoy ayağını yükseğe kaldırarak topu kazandı evet ayağı tehlikeli bir şekilde kalktı ama rakibiyle arasında topa dokunduğu anda bir metre var. Buna düdük çalan Mete Kalkavan hata yaptı. Sonucu bekleyip vara gitse inceleme neticesinde golü verirdi. Yani sonucu etkileyen bir hata yaptı.

Diğer bir hatasında 94 de Emre´ye atılan tekmede Saracci´ye kırmızı kart vermemesi oldu. Bu dakikada 10 kişi kalan Galatasaray´ın üzerine gidip bir gol daha bulabilirdik.

 

Maç sonu medyanın Galatasaray´ın yapamadıklarını konuşması yerine Sivas Sporun maça iyi hazırlanıp Galatasaray´ın galibiyet serisine son vererek şampiyonluk yarışında olmaya devam ettiğinden bahsetmek daha doğru olurdu.

Üstteki rakiplerin hepsiyle karşılaştık. Fikstür avantajımız ortada.

Neden bu sene o sene olmasın.

Şampiyonluk çok uzak değil.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?