?NİYDİYON GARDAŞ´ SİVAS´TA ÇEKİLECEK

?NİYDİYON GARDAŞ´ SİVAS´TA ÇEKİLECEK

Magazin - 8 yıl önce

Gökhan KARA /

      Türk Televizyon tarihi ve sinema sektörünün en çok beğenilen dizi ve sinema filmlerinde reji asistanlığı, cast direktörlüğü, menajerlik ve yönetmenlik yapan, 2013 – 2014 yılının En İyi Oyuncu Menajeri ödülünü alan Berna Türkkan, Sivas ile özdeşleşen ‘NİYDİYON GARDAŞ’ isimli sinema filminin hazırlıklarına başladı.

     Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Türkkan, filmin çekimlerine hemen başlamak istediğini ancak havanın biraz ısınması gerektiğini belirterek “Filmimiz tamamen Sivas'a özel yazıldığı için Sivas'ı ve tarihi mekanlarını en güzel resimlerle anlatmak isterim bu nedenle havaların biraz ısınmasını beklemek zorundayız sanırım, 2017 yılının ilk aylarının güneşli günleriyle beraber filmimizin çekimlerine başlamayı düşünüyoruz” dedi.

SİVAS’TA DUYACAĞIMIZ İLK KELİME

     Filmin isminin nereden geldiğini açıklayan Türkkan şu sözlere yer verdi; “Niydiyon Gardaş’ cümlesi Sivas’a geldiğinizde duyacağımız ilk cümledir. Niydiyon Gardaş? Ne yapıyorsun Kardeş? Nasılsın Kardeş? anlamındadır. Filmimizin tam bir Sivas filmi olduğunu, doğallığını ve samimiyetini adında görmenizi istedik.  Bu arada  Sivas’ta Niydiyon gardaş sorusunun cevabı da bir o kadar ilginçtir  ; Niydiyim, sen söyle ben onu yapıyım gibi bir anlama da gelir. Aklınız da bulunsun  eğer sıkıntı içinde iseniz  rastladığınız birine ‘’ Niydiyon Gardaş ‘’ deyin o da size ‘Niydiyim Gardaş’ dediği andan itibaren sıkıntınızı paylaşacağınız bir gardaş bulmuşsunuz demektir “

SİVAS’I HER YÖNLERİYLE TANITACAĞIZ

     Filmin senaryosu hakkında bilgiler Türkkan, “Dedelerinin tarihini araştırmak için Sivas'a gelen Avustralyalı gencimizin kendi tarihini bulmak için girdiği o sıcacık dünyada gerçek aşkı, samimiyeti, doğallığı, aile kavramının en öz halini bularak kısa zamanda kırık Türkçesiyle tam bir Sivaslı olmasını anlatıyoruz.  Sivas’ın tarihi dokusunu, yaşanmışlığını, kendine has mimarisini, kültürünü, doğasını, caddelerini-sokaklarını, yemeklerini, eskilerde kalan tatlılarını-tatlarını, yüzlerce yıllık Kostümlerini, manilerini, fıkralarını, Sivassporu, geleneklerini-göreneklerini, başarılı insanlarını, Âşık Veysel’ini, Sivas’tan çıkan Ünlü ve değerli isimleri konu alacağız hatta konuk alacağız. Şuana kadar hiçbir sinema filminde konu edilmeyen çok özel tarihi bir olayımızı da filmimizde canlandırarak yürekleri buruklaştıracağız. Uzun metraj olan sinema filmimiz, izleyiciyi eğlendirerek komedi filmi adı altında Sivas’ın tanıtım filmi olma özelliği taşımaktadır” dedi.

OYUNCU SEÇİMLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLDÜ

     Cast seçimleri konusunda çok titiz davrandıklarını belirten Türkkan, filmin oyuncuları hakkında da şu sözlere yer verdi. “Filmimizin doğallığını korumak adına doğru oyuncu seçimi bizim çok önemlidir. Bu nedenle Almanya, Avustralya ve Amerika'daki cast direktörlerime aylarca süren özel bir cast çalışması yaptırdım. Hatta bu çalışmaların tamamen Sivas filmimiz için olduğunu göstermek ve oyuncunun nasıl Türkçe konuştuğunu görmek adına da kendi dillerinde tanıtım videosu çekerken 'Berna Türkkan'ın Sivas'ta çekeceği sinema filminde oynamak istiyorum, Sivas'a ve Berna hanıma selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum diye kamera kayıtları yaptırdık. Avustralyalı gencimizin hiç Türkçesi olmayan gerçek bir yabancı oyuncu olması bizim için çok önemli. Bu şekilde, hem filmimiz doğallığını koruyacak hem de yurtdışı pazarındaki yerimizi kolayca alacağız. Dolayısıyla filmimizde Avustralya’dan gelen gencimiz aslında bizi Dünya'ya taşıyacak. Hep doğallıktan yana olduğum için Filmimizde Sivas'ta tanıdığım gerçekten aile olduğum ve yeteneğine inandığım gerçek Sivaslıları da oynatacağım tabii ki bunun yanı sıra konuk oyuncu olarak teklif götüreceğim Sivaslı olan duayen isimler var aklımda, ara ara çok sevilen star isimleri filmimize konuk alacağız, Filmimizin müziklerini halkın gönlüne taht kurmuş muhteşem bir sanatçı yapacak. Başrolümüzde Yabancı oyuncu dışında tam bir Sivas erkeği olan Recai karakterimiz var bu rol için komedide çok çok iyi olan bir oyuncu olacak. Çekim aşamasına yaklaştığımızda bu isimleri açıklamak bizim için daha şık olacaktır” şeklinde konuştu. 

ÇEKİMLER TAMAMEN SİVAS’TA

     Çekimlerin tamamen Sivas'ta gerçekleştireceklerini vurgulayan Türkkan, “Çifte minaremiz, Ulu Camiimiz, Divriği Camimiz, Buruciye Medresemiz, Kongre Müzemiz, Aksu Parkımız, Sivas Kalemiz, Cıbırlar Parkımız, Paşabahçe Mesire alanımız gibi Sivas’ın hemen hemen bütün doğal  güzelliklerini, tarihi eserlerini, geleneklerini ve göreneklerini  içine alan titiz bir çalışma yaptık. Sivas’ımızı en güzel haliyle tüm Dünyaya taşımak için heyecanlıyız” ifadelerine yer verdi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

AMATÖR LİGDE BOL ?SARI´LI HAFTA

2016-12-13 09:28 - Spor

?NİYDİYON GARDAŞ´ SİVAS´TA ÇEKİLECEK

2016-12-15 16:47 - Magazin

PTT, LOJMANLARI SATIŞA ÇIKARTTI

2016-12-14 10:18 - Yaşam

DARICI, ÖTEKİ GÜNDEM´E KONUK OLUYOR

2016-12-09 17:27 - Medya

AVM`MİZ AÇILDI

2016-12-15 13:33 - Ekonomi

AVM´miz AÇILIYOR

2016-12-14 10:22 - Ekonomi

KARŞILIĞI İDAM OLMALI

2016-12-13 11:54 - Gündem

3 MAHALLEYE LED EKRANLAR KONULACAK

2016-12-12 10:50 - Yaşam

45 KEZ KAN VERDİ

2016-12-14 11:46 - Sağlık

ÜNİVERSİTEDE BOCCE TANITIMI

2016-12-12 17:07 - Spor

İlgili Haberler

ATM'lerde Para Çekme Limitleri Değişti

15:32 - Magazin

Akaryakıtta Zam Yolda

13:09 - Magazin

İhracatta En Yüksek Mayıs Ayı 

13:28 - Magazin

Ünlü Sunucu Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:36 - Magazin

Dilan Polat intihara kalkışmıştı!

11:22 - Magazin

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem