SİVAS YANLIŞ BESLENİYOR

SİVAS YANLIŞ BESLENİYOR

Sağlık - 8 yıl önce

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Metabolizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Duman, Sivas halkının unlu mamullere meyilli olduğunu belirterek, “Halkın bu yanlış beslenme alışkanlığını değiştirip doğru beslenmeye yönelmesini sağlamak için hastanemize gelenlere hem eğitim veriyoruz, hem de diyet programları uyguluyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalara bilgilendirme yapan Yrd. Doç. Dr. Duman, obezite nedenlerinin yanı sıra Sivaslıların beslenmesiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Sivaslıların gerektiğinden fazla unlu mamul kullandığını söyleyen Duman, bunun kesinlikle yanlış bir beslenme yöntemi olduğunu söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde Endokrinoloji Metabolizma Ana Bilim Dalı Başkanlığı doktorları tarafından hastalara, obeziteden korunma yolları ve tedavileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

“SİVASLILAR DEĞİŞMELİ”

Sivas halkının daha çok unlu mamullere meyilli olduklarını da sözlerine ekleyen Duman, “Bu yanlış beslenme alışkanlığını değiştirip doğru beslenme alışkanlığını öğrenmemiz gerekiyor. Bu anlamda diyetisyenimizle iş birliği içinde çalışıyoruz. Hastalarımıza bire bir eğitim veriyoruz. Diyabet hastalarımız hem kullandıkları ilaçları hem de uyguladığımız diyet programlarına uydukları takdirde olumlu neticeler almaktayız. Biz üniversite olarak hem personel,  hem de fiziki anlamda vatandaşlarımıza yardımcı olma noktasında yeterli kapasiteye sahibiz. Bu anlamda diyabet hastalarının çevre illerdeki hastanelere gitmelerine gerek olmadığı kanısındayım.” ifadelerini kullandı

YANLIŞ BESLENİYORUZ

Özellikle Sivaslıların yanlış beslenmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Duman, Türkiye başta olmak üzere Sivas’ta diyabet hastalığıyla ilgili şu detayları verdi; “Hastaların, hastanemizde Endokrinoloji bölümünde  uzman  bir doktorun olduğundan  haberi yok. Bu nedenle 14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle hastanemizde diyabet hastalarına hizmet verdiğimizi duyurmak istedik. Dünya diyabet günü sadece tek gün ama bu hastalığın vurgulanması öne çıkarılması bizim için önemli. Kronik komplikasyonlar ve maddi ve manevi külfetlerin olduğu bir hastalıktır ve  tek açıdan çözülebilecek bir hastalık değildir,  bunun için disiplinli bir yaklaşım gereklidir. Tedavinin doğru ve biran önce başlanması ayrıca tedavinin periyodik olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Bu arada hastalarında düzenli olarak kontrollere gelmesi ve diyabet bilincinin oluşması gerekiyor.

YÜZDE 7.2 ARTTI

Diyabet hastalığı günümüzde sadece Türkiye’yi değil,  dünyayı ilgilendiren bir sağlık sorunudur. Bu açıdan bakıldığında obezite ile  doğrudan ilişkili bir hastalıktır. Diyabet hastalığı alanında Türkiye’de yapılan iki büyük çalışma var. Bu çalışmalara göre 2000 ve 2010 yıllarında yapılan çalışmaları kıyasladığımızda diyabet de 7,2’lik bir artış söz konusu. Buda bize şunu göstermektedir; Ülkemizde diyabet patlaması yaşanmakta bu da bizlerin toplum olarak bu hastalık hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımızı göstermektedir.”.

Yrd. Doç. Dr. Duman, multidisiplinel yaklaşımın faydasına da dikkat çekerek, hekimler olarak bu hastalığın ciddiyetini topluma daha fazla aktarmak için daha fazla çaba harcayacaklarını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVAS´I SEÇEN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

2016-11-11 17:31 - Eğitim

GALİBİYET İZNİ BİTTİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI

2016-11-11 17:09 - Spor

LEANDRİNHO BÜYÜLÜYOR

2016-11-11 17:14 - Spor

En ucuz bilet 5 TL

2016-11-11 17:19 - Spor

?BAL´ yapamayan takımlarımız

2016-11-11 17:17 - Spor

YİĞİDO MORAL ARIYOR

2016-11-11 17:23 - Spor

?NE VİZYON, NE DE TANITIM VAR?

2016-11-11 17:08 - Yaşam

SİVAS BELEDİYEPOR 3 PUANA KİLİTLENDİ

2016-11-11 17:25 - Spor

AMATÖR LİGDE GOL YAĞMURU

2016-11-15 09:26 - Spor

4 MİLYONA MODERN BARINAK

2016-11-11 17:19 - Yaşam

İlgili Haberler

Memişoğlu Görevi Fahrettin Koca'dan Devraldı

14:15 - Sağlık

Çocukların "Hareketsiz Sosyalleşmesi" Omurga Sağlığını Etkileyebilir

15:51 - Sağlık

Eczacılardan Sahte Ürünlere Karşı Uyarı

14:27 - Sağlık

Kalp Krizi Riskini Artırıyor

15:06 - Sağlık

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Korkutan Deterjan Uyarısı!

14:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem

Madımak’ın Yıl Dönümünde 8 Bin Kişi Yürüdü

14:35 - Gündem

Alex Sağlam Çıktı

14:34 - Spor

Sivaslılar Olarak Hesap Sormak Zorundayız

13:58 - Gündem