1058 KİŞİ İLE SİVAS HALAYI - video

1058 KİŞİ İLE SİVAS HALAYI - video

Gündem - 5 yıl önce

Uğur YİĞİT

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının katkılarıyla 5-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Gardaşlık Festivali kapsamında ´Gardaşlık Yürüyüşü´ yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında Sivas Belediyesi tarafından ?58´ pare top atışı yapıldı.

Tren Garından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Gardaşlık bildirgesinin hep bir ağızdan okunmasının ardından 1058 kişi kent meydanındaki havuz etrafında davul ve zurna eşliğinde yaklaşık 20 dakika Sivas Ağırlaması Halayı çekti.

Sivas Ağırlama Halayını çeken ekipleri vatandaşlar ilgi ile izledi. Meydana akın edenler cep telefonları ile halayı görüntülemek için adete yarıştı. Halayın ardından meydanda toplanan vatandaşlar da Sivas yöresine ait halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Halay çekenlere Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, CHP Milletvekili Ulaş Karasu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri de eşlik etti.

?SİVAS BU ÜLKENİN

ÇİMENTOSU?

Sivas´ın bugününün çok güzel olduğunu söyleyen Vali Salih Ayhan, ?Sivas güzelliği, derinliği, felsefesi, kültürü olağanüstü harika. Biz bunu ortaya çıkardığımızda gördük ki milletimizde bunun fark ediyor ve anlıyorlar. Kongremizin 100. yılı o kadar anlamlı oldu ki Sivas kendisini yeniden keşfetti. Selçuklu´nun kalbi, Osmanlı´nın vicdanı ve Cumhuriyet´in aklı olan bu güzel şehre bu ülkenin çok ihtiyacı var. Çünkü bu ülkenin harcı, bu ülkenin çimentosu olan bu il birlik ve beraberliğini devam ettirdikçe sırtı yere gelmeyecektir? dedi.

?ETKİNLİKLER

KURUMSALLAŞACAK?

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, ?Hep birlikte Sivas olarak bir ve beraber olduğumuz zaman ben inanıyorum ki bu güzel organizasyonlar ileri ki yıllarda kurumsallaşarak devam edecektir? diye konuştu.

Festivale katılan Sivaslılar da düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek mutlu olduklarını söyledi.

ÖĞRENCİLER

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Gardaşlık Festivali kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz okullarında eğitim alan öğrenciler, spor ve oyun dallarında hünerlerini sergiledi. Buruciye Medresesi bahçesinde 150 öğrenci, halk oyunları, Türk Halk Müziği, wushu, cimnastik, karate ve akıl oyunlarında gösteriler gerçekleştirdi.

Öğrencilerin performansları vatandaşlardan alkış aldı. Çocuklarının gösterilerini izleyen anne ve babaların heyecanlandığı gözlendi.

Festival kapsamında akşam saatlerinde Ethem Bey Parkı, selimiye Parkı, Kümbet Cuma Pazar alanı, Esentepe Parkı ve Kılavuz İbrahim Demirkıran Parkında eş zamanlı olarak ?Haydi Komşum Parka? etkinliği düzenlendi.

Günün son programında ise saat 22.00´da Kardeşler Tepesinde ?Çadırını al da gel? etkinliği yapıldı.

SİVASLILAR SOSYAL

MEDYAYI SALLADI

Sivaslılar, 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü´nde sosyal medyayı salladı. Sivas Belediyesi´nin geçmiş yıllarda başlattığı 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü çağrısı bu yılda sosyal medyada büyük destek topladı ve ilgi odağı oldu.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran çağrıya yurt içinden ve yurt dışından fikre destek veren Sivaslılar, Twitter üzerinde kısa sürede paylaşımın trend topic olmasını sağladı. Sivaslılar, 5 Ağustos´un Dünya Sivaslılar Günü olarak tarihe geçeceğini, artık çok sevdikleri memleketleri ile anılacakları bir günleri olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Salih Ayhan, Sivaslılar günün dolu dolu etkinlilerle geçirildiğini belirterek, ?8. ayın 5´i, yani 58´e bir mana, anlam verelim ve bu güne özel tüm değerlerimizi ortaya çıkartacağımız, birlik ve beraberliğimize çok güçlü bir şekilde vurgu yapacağımız bir gün olsun dedik. Bugünde sosyal medyada güzel bir birliktelik oluştu. Gardaşlık kültürümüzü değerimizi özümüzü ortaya çıkaran söylemlerle evrensel, birlik ve beraberlik mesajları verildi? dedi.

İnsanların bu günde duygularını ifade ettikleri paylaşımlarının çok güzel olduğunu belirter Vali Ayhan, ?Etkinlik kapsamında kan vereceğiz, yürüyüş yapacağız, halay çekeceğiz, sazını al gel dedik, türküler söyleyeceğiz. Bu iki günü etkinliklerle dolu dolu geçeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi ki Sivaslıyız, iyi ki Sivas´ta görev yapıyoruz. Sivaslılar Sivaslı olmaktan ne kadar gurur duysalar azdır? diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AMERİKA´YA SİVAS´TAN VAGON

2019-08-05 01:04 - Gündem

1058 KİŞİ İLE SİVAS HALAYI - video

2019-08-07 01:05 - Gündem

ŞAMPİYONLUK KUPASI İSTİKLAL CAMİ´NİN

2019-08-03 01:00 - Spor

BEDİRHAN BEBEK VE ANNESİ ANILDI

2019-08-01 01:07 - Gündem

SILANUR AYOĞLU, TÜRKİYE´Yİ TEMSİL EDECEK

2019-08-07 01:00 - Spor

YİĞİDO MUHAMMET TOPRAĞA VERİLDİ

2019-08-03 01:01 - Gündem

BAŞKAN´DAN TAZİYE MESAJI

2019-08-06 01:00 - Spor

ÇALIMBAY: ?TAKIMIMIZ UMUT VERDİ?

2019-08-01 01:00 - Spor

ŞAMPİYON EKİPTEN VALİ AYHAN´A ZİYARET

2019-08-01 01:00 - Spor

CÜSK´E, KAPSAM OKULLARI SPONSOR OLDU

2019-08-05 01:00 - Spor

İlgili Haberler

Milletvekilleri ve Bakanların Alacağı Zam Belli Oldu

16:34 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 5 Temmuz Cuma

19:00 - Gündem

Başbağlar Şehitleri Anıldı

16:01 - Gündem

Şehide Hüzünlü Veda

15:20 - Gündem

Sinan Ateş Davasında 10 Sanık Tahliye Edildi

14:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 5 Temmuz Cuma

19:00 - Gündem

Tomakin Çifti Sivas'ta Yarım Asırdır Arıcılık Yapıyor

16:29 - Yaşam

Sinan Ateş Davasında 10 Sanık Tahliye Edildi

14:41 - Gündem

Sivassporlu Futbolcular Testten Geçti

14:20 - Spor

Sivassporlu Eski Futbolcu Hayatını Kaybetti

14:19 - Spor