16 İLÇEYE 53 TALİP

16 İLÇEYE 53 TALİP

Siyaset -

Sivas´ın 16 ilçesinde Ak Parti´den Belediye Başkan adayı olmak başvuruda bulunan toplam 53 isim, e-temayül yoklamasında yarıştı. Her ilçenin Ak Parti ilçe yönetim kurulu, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri ile Mahalle başkanları aday adaylarından ikisi için oy kullanarak tercihte bulundu. Genel Merkez kayıtlarına giren e-temayül oylamasının ardından ilçelerde gözler adayların kimler olacağına çevrildi.

YILDIZELİ ve KANGAL´DA 7,

SUŞEHRİ´NDE 6, DİVRİĞİ, ULAŞ

ve GEMEREK´TE 5 İSİM VAR

Ak Parti´de, ilçelerde en çok aday adayı başvurusu Yıldızeli ve Kangal´da oldu. Mevcut Belediye Başkanlarının da devam etmek istediği bu iki ilçede koltuğa oturmak için 7 ?şer isim yola çıkarken, Suşehri´nde 6, Divriği, Ulaş ve Gemerek´te de 5 kişi kolları sıvadı.

 

SON SEÇİMDE 12 İLÇEDE

AK PARTİ KAZANMIŞTI

2014´te 16 ilçeden 12´sini kazanan Ak Parti´de mevcut başkanların mı, yoksa aday adayları içerisinden seçilecek yeni isimlerin mi aday yapılacağı esrarını korurken, İktidar partisi, geçen seçimlerde CHP´ye kaptırılan Divriği, BBP´ye geçen Gemerek, MHP´den Nami Çiftçi´nin kazandığı Gürün ile yine MHP´li Osman Epsileli´nin zaferiyle sonuçlanan Koyulhisar´da bu kez kez kaybetmemek istiyor.

HAYDAR ALDIKAÇTI/

Seçim sürecini yoğun bir şekilde sürdüren Ak Parti´de gözler, ilçeler adaylarının belirlenmesinde bir kriter olan e-temayül yoklamasının ardından, ilçelerde mevcut başkanlarının mı, yoksa 53 aday adayı içerisinden seçilecek yeni isimlerin mi aday gösterileceğine çevrildi.

16 İlçede önce aday olabilmek, ardından da Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için başvuruda bulunan toplam 53 aday adayının yarıştığı e-temayülde, Ak Parti ilçe yönetim kurulu, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile mahalle başkanları Taha Akgül spor salonunda önceki gün adeta sınav verdi. Temayül delegeleri ilçelerinde sahaya çıkan taliplilerden ikisi için tercihte bulunarak oy kullandı. Aday adaylarının kıyasıya yarışı içerisinde geçen temayül genel merkez kayıtlarına girerken, şimdi gözler açıklanacak isimlere çevrildi.

TOPLAM 53 İSİM VAR

Geçen seçimlerde olduğu bu yerel seçim öncesinde de en çok aday adayı müracaatı yine Ak Parti´de oldu. Ak Parti´den aday olmak için Kangal ve Yıldızeli´nde mevcut başkanların yanı sıra 7´şer isim ortaya çıkarken, Suşehri´nde 6,  Divriği, Gemerek ve Ulaş´ta da 5´er aday adayının bulunduğu gözlendi. Şarkışla´da Ak Partili Başkan Ahmet Turgay Oğuz´un karşısına 3 isim çıkarken, İmranlı, Hafik, Altınyayla ve Koyulhisar´da 2 aday adayı bulunuyor.

2 İLÇE´DE 7´ŞER İSİM

Ak Parti´de en çok aday adayı Kangal, Yıldızeli, Ulaş, Suşehri, Divriği ve Gemerek´te bulunuyor. 2014 seçimlerinde koltuğu Gemerek´te BBP´li Mustafa Demir´e kaptıran Ak Parti´den bu ilçede tam 5 isim aday adayı olurken, CHP´li Hakan Gök´ün oturduğu Divriği Belediye Başkanlığı koltuğuna da yine 5 isim talip oldu.

ÖZTÜRK´EN RAKİPLERİ

Ak Partili Mehmet Öztürk´ün iki dönemden beri oturduğu ve tekrar aday gösterilmeyi beklediği  Kangal´da, Öztürk´e, Ergin Kılcı, Tahir Abuş, İl Genel Meclisi Üyesi Emin Ünlüer, İlkay Cunbul, İbrahim Boz, Murat Uyanık ve Ankara´dan Önder Karakartal rakip olurken, öğretmen kökenli Ulaş´ın Ak Partili Belediye Başkanı İsrafil Göçgün´ün karşısına da eski İl Genel Meclis üyesi İmdat Kuruçay, ilçe esnaflarından Cemalettin Karacalar, Mehmet Köksal, Cihat Erdinç ve Adnan Ercan çıktı. Kıyasıya bir yarışın yapıldığı Yıldızeli´nde ise Ak Partili Yılmaz Navruz´un karşısına Seyfi Baş, Yaşar Göktaş, Soner Yıldırım, Mehmet Sabit Karakaş, Taner Kırmıt, Ebubekir Elçi ve Abdulvahap Karataş çıktı.

2014´TE 12 İLÇEDE KAZANMIŞTI

Bu seçimlere ilçeler bazında da iddialı girmek isteyen ve aday belirleme çalışmaları yoğun şekilde devam eden Ak Parti 2014´te yapılan son mahalli seçimlerde Sivas´ın 16 ilçesinden 12´sini kazanmış, Divriği´yi CHP´ye,Gemerek´i BBP´ye, Gürün ve Koyulhisar´ı da MHP´ye kaptırmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

16 İLÇEYE 53 TALİP

- Siyaset

NUMUNE HASTANESİNE YENİ ÜNİTE

- Sağlık

ÜNİVERSİTE TÜRKİYE 3´NCÜSÜ

- Spor

BELEDİYE´DE KESKİN VİRAJ

- Spor

3 MÜJDE

- Siyaset

Hatay´da Konteyner Kent Alanının Bakım Onarım İşi İhale Edilecek

- Gündem

BİTKİSEL ÜRETİM VE HAYVANCILIK İŞLERİ İÇİN PİYASAYA İŞ İHALESİ YAPILACAK

- Gündem

BADMİNTON HEYECANI YAŞANDI

- Gündem

KEKLİK, BAŞARILAR DİLEDİ

- Gündem

Zara Halk Eğitim Merkezinin yılsonu sergisi

- Gündem

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sivas'ta Müzenin Kütüphaneye Dönüşmesi İçin İlk Adım Atıldı

09:43 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:21 - Yaşam

Dünya Kadınları Sivas'ın Toprağıyla Güzelleşiyor 

09:07 - Medya

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 3 Temmuz Çarşamba

19:00 - Gündem

Sivas'ta Kömürlük Yangını

17:24 - Asayiş