2 GARİP TAPU OLAYI

2 GARİP TAPU OLAYI

Yaşam - 6 yıl önce

Biri, sahte vekaletle satılan arsasına 3 yıllık hukuk mücadelesiyle kavuştu.

Direği ise sattığı dairenin tapusunu vermek için alıcıyla 9 yıldan bu yana uğraş veriyor

HAYDAR ALDIKAÇTI

                Şehrimizde yaşanan 2 garip tapu olayından birisi insanlığın öldüğünü, diğeri devam ettiğini gözler önüne bir kez daha serdi. Ata sanayide babadan kalma arsası sahte vekâletle satılan genç bir vatandaş arsasına 3 yıl süren hukuk mücadelesinden sonra tekrar kavuşurken, 70 yaşlarında bir hemşehrimiz de, 2009 yılında sattığı dairenin tapusunu vermek için alıcı ile 9 yıldan bu yana uğraşıyor.

                Tapu daireleri hemen herkes tarafından taşınmaz mülkiyetleri kaydını tutan kurum olarak biliniyor. Çoğu insan daire, dükkan veya arsa aldığında veya çeşitli cins tashihleri ya da inşaat yaptıklarında Tapu dairelerinin yolunu tutuyor. Bazıları da, ?nasıl olsa tapumuz var? diyerek işi düşmedikçe tapu dairelerine uğramıyor veya özellikle arsasının kaydının kendi adına devam edip-etmediğini yıllar boyu sorgulamıyor. Bu habere konu olan olaydan birisi, arsa kayıtlarının ara sırada olsa kontrol edilmesi gerektiğini ortaya çıkardı.

                İŞTE BİR ÖRNEK

                Ata Sanayi´nin eski esnaflarından Kaya Pağaç´ın oğlu Mustafa Pağaç, babasından kalma 230 metrekare civarındaki arsasının güncel değerini öğrenmek için internete bakarken, kendi arsasının satışa çıkarıldığını öğrendi. Hemen telefonla irtibat kuran Pağaç´a karşısına çıkan Hikmet Işık Caddesindeki emlakçı İ.N. ?Arsayı kendisinin aldığını? söyledi. Bunun üzerine bir süreden beri bulunduğu ve geçimini oto yıkamacılığı yaparak sağladığı İzmir´den Sivas´a gelen Pağaç, emlakçı ile yüz yüze görüşmesinde, arsasının Çorum 1.Noterliğinde adına düzenlenen ve Astsubay kıyafetli bir kişi tarafından imzalanan vekâletle satıldığını öğrendi.

                DAVA AÇTI

                Pağaç, Avukat tutarak düzenlenen vekâletin sahte olması nedeniyle 2.Asliye Hukuk Mahkemesi´nde geri alım hakkından kaynaklanan ?tapu iptali ve tescil? davası açtı. Tam 3 yıl süren çok sayıda duruşmaya İzmir-Sivas arasında adeta mekik dokuyarak katılan ve 25 bin lira civarında harcama yapan Pağaç, ?Mahkemeye Çorum´a hiç gitmediğimi, hiç Astsubay kıyafeti giymediğimi, vekâletteki imzanın da bana ait olmadığını söyledim. Bilirkişi incelemesi ve toplanan delillerle, vekâletin sahte olduğu konusunda ilk adım atılmış oldu. Sonrasında mahkeme heyeti, imzamı aldı, Adli Tıp´a gönderdiler. Gelen raporda ?Mukayese imzalar arasında tersim biçimi, işleklik derecesi, alışkanlıklar, istif, eğim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi bakımından uygunluk ve benzerlik saptanamadığından mukayese imzanın Mustafa Pağaç´ın el ürünü olmadığı? yönünde rapor geldi.

                ?TAVSİYE EDİYORUM?

                Mahkeme kararıyla davayı kazandığını, sahteciliğin 3 yılsonunda ortaya çıktığını ve arsasının tekrar adına tescil edildiğini söyleyen Pağaç, ?Arsası olan ve uzun süre ?arsam duruyor´ diye tapuda herhangi bir işlem yaptırmayanlar, ara-sıra da olsa tapuya gidip, kayıtlara baksınlar. Benim başıma gelen bir örnektir. Herkese tavsiye ediyorum? dedi.

                TAPU VERMEYE ÇALIŞIYOR

                İkinci tapu olayı ise 70 yaşlarındaki bir başka hemşehrimiz Sefer Torun´la ilgili. Çocukları inşaat ve yap-sat işi ile uğraşan Sefer Torun, 2009 yılında M.T. isimli alıcıya sattıkları Yunus Emre Mahallesi Kanarya Sokaktaki apartmanın 2.katında bulunan dairenin tapusunu almayan alıcı ile 9 yıldan bu yana uğraştığını söyledi. Daire bedelinin büyük bölümünü aldığını, alıcının halen dairesinde oturduğunu ifade eden Torun, ?Yıllarca, yüzlerce kez ?tapuya gidelim, tapunu vereyim dedim, bugün-yarın diyerek beni oyaladı. Bir defasında tapuya gittik, fotoğrafları kimlikleri verdik, randevu aldık, işlemleri başlattık, sonrasında benden önce tapuya gidip evrakları geri aldığını, tapuyu almaktan vazgeçtiğini söylemiş. Eşine çocuklarına da onlarca defa söyledim. Ama bir türlü tapuyu devredemedim. Ölümlü dünya, hakta kalmayayım diye uğraşıyorum. Ancak çok ilginç bir alıcı ile karşı karşıyayım.? dedi.

                İHTAR ÇEKTİ

                Birisinin arsası sahte vekaletle satılırken, diğer yanda 9 yıl önce sattığı dairenin tapusunu vermeye uğraşarak, ?insanlığın ölmediğini´ gösteren bir örnek olan Sefer Torun, son olarak notere gidip tapuyu alması için alıcı M.T.´ye ihtar çektiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

?HEDEFİM KAZANMAK?

2018-10-13 07:58 - Spor

?SİVAS GÜZEL ŞEHİR OLMUŞ?

2018-10-13 07:59 - Yaşam

"HEDEFİMİZ ÖNCE SİVAS´I KAZANMAK"

2018-10-15 07:56 - Siyaset

´YENİ TÜRKÜ´ GELİYOR

2018-10-09 07:40 - Magazin

2 GARİP TAPU OLAYI

2018-10-15 07:59 - Yaşam

34 FİRMAYA ZAM CEZASI

2018-10-12 07:59 - Ekonomi

?ADI SAMİ AYDIN TÜNELİ OLSUN?

2018-10-10 07:57 - Yaşam

MANTAR UYARISI

2018-10-12 07:41 - Sağlık

SİVAS´A MERT HAKAN MÜJDESİ!

2018-10-12 07:35 - Spor

200 TRAFO´YU YENİLEDİ

2018-10-12 07:39 - Yaşam

İlgili Haberler

Maraşlı Vatandaş Sivas İçin Yazdı

11:36 - Yaşam

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları Belli Oldu

15:09 - Yaşam

LGS Birincileri Stres'ten Uzak Kalarak Başarıya Ulaştı

14:10 - Yaşam

Ego, Anne-Babası Gibi Kahraman Olmaya Hazırlanıyor

13:11 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem