6 PARTİ´de 32 ADAY ADAYI

6 PARTİ´de 32 ADAY ADAYI

Gündem - 6 yıl önce

 

 Seçim takviminin açıklanmasıyla hareketlenen aday adaylığı sürecinin ilk gününde 6 partide 32 isim ortaya çıktı. Bakan Yılmaz ve mevcut milletvekillerinin adaylıklarının genel merkez düzeyinde görüşüleceği belirtilirken,  Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ile CHP İl Başkanı adaylıkları nedeniyle dün görevlerinden istifa etti. CHP Milletvekili Ali Akyıldız ?Karar vermedim?diye görüş belirtirken, İYİ Parti´de ise kurucular arasında yer alan Celal Dağgez´in Sivas´tan aday olup-olmayacağına Genel Başkan Akşener´in karar vereceği öğrenildi.

 

Ak Partide ismi geçenlerden Burhanettin Kuru, Murat Toraman ve Sedat Özata aday olmaktan vazgeçtiklerini ifade ederken,  BBP´de tek aday olan Doğan Ürgüp´ün Ak Parti listesinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

HAYDAR ALDIKAÇTI

                YSK tarafından dün seçim takviminin açıklanmasını müteakip, partilerde aday adayı telaşı başladı. Yasa gereği İl Başkanı ve Kamu görevlilerinden aday olacaklar dün akşama kadar istifalarını sunarken, ilk gün Sivas´ta 6 Parti´de aday adayı olan isim sayısının 32 olduğu belirlendi.

                VEKİLLERİN DURUMU

                Ak Parti´de Bakan Yılmaz ve Milletvekillerinin aday adayı olma uygulaması bulunmadığından, vekillerin durumuna Genel Merkez´in karar vereceği öğrenilirken, bazılarının tekrar adaylık düşüncesinde olduklarının konuşulduğu belirtildi.

ŞAHİN: İSTİFAMI SUNDUM

                Seçim tarihinin açıklanmasından sonra AK Parti´de adaylığı ön plana çıkan İlk isim olan, İl Başkanı Ziya Şahin, dün Ankara´ya giderek, istifasını sundu. Başkan Şahin, ?Genel merkezle yaptığım son görüşmeden sonra, İl Başkanlığı görevimi sona erdirerek, aday adayı oldum?dedi. Ak Parti´nin bir başka aday adayı olan Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci´de, Kadın Kolları Genel Başkanı ile görüştüğünü, aday adayı olduğunu bildirdiğini ifade ederek, ?Yasa gereği istifa etmem gerekmiyor. Başvurumu yaptım?diye konuştu.

                DİĞER İSİMLER

                Ak Parti´de  diğer aday adayları olarak dün, eski milletvekilleri Ali Turan ve Selami Uzun ile Hakan Akkaş, Adem Yıldırım, Halil İbrahim Karademir, Adem Işık, Şadiye Öztürk ve Rüstem Yüce´nin isimleri konuşulmaya başlandı.

3 İSİM: ADAY DEĞİLİZ

                Bu arada aday adayı olacakları söylenen eski İl Başkanı Burhanettin Kuru ?Son dakikada bir gelişme olmazsa, aday olmaktan vazgeçtim? derken, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ile Meclis üyesi Murat Toraman ?Genel merkezimizle görüştük, istifa etmemizi istemediler, aday değiliz? dediler.

 

                BBP´TE TEK ADAY: ÜRGÜP

                AK Parti ile ittifak yaparak seçime girmesi yönünde prensip kararı alınan ve görüşmeleri devam eden Büyük Birlik Partisi´nde ise tek adayın, eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp olduğu belirtildi. BBP Genel Başkan Yardımcısı da olan Ürgüp yakında adaylığını açıklayacak.

               

                CHP´DE TEK ADAY GİBİ

                CHP´de ise dün İl Başkanı Ulaş Karasu görevinden istifa ederek, adaylık konusunda kesin adımı attı. Başkan Karasu´nun yanı sıra daha önce de aday adayı olan Doktor Baki Çoban´ın isminin de konuşulduğu ana muhalefet partisinde dün görüştüğümüz Milletvekili Ali Akyıldız ise, ?aday olacak mısınız?? sorumuza ?İnanın kesin karar vermedim, bana göre benim adaylığımdan çok, Genel Merkez düzeyinde yürütülen ittifak çalışmaları daha önemli?dedi.

                İYİ´DE 5 İSTİFA, 8 ADAY

                Milliyetçilerin yeni partisi İYİ Parti´de de, kurucular kurulu arasında yer alan Celal Dağgez´in Sivas´tan aday gösterilip-gösterilmeyeceğine Genel Başkan Meral Akşener´in karar vereceği öğrenilirken, İl Başkanı Taha Çaykuş, aday adayı olmak için İl divanı üyeleri Ünal Yılmaz, Hilal Bilge Buyruk, Selma Hüdai, Sinan Çelik ve Betül Kılıçkaya´nın görevlerinden istifa ettiklerini söyledi. İYİ Partide bu isimlerin yanı sıra Ünal Polat ile Ahmet Üstündağ ve Numan Akay´ın da aday oldukları ve yakında açıklama yapacakları öğrenildi.

                MHP´DE 5 İSİM VAR

                Milliyetçi Hareket Partisi´nde  ise, Ferhat Doğan, Yakup Gülmez, Halil İbrahim Budaklı, Eyüp Korkmaz ve Kenan Çarboğa´nın Sivas´ta aday adayı oldukları öğrenilirken, diğer bazı isimlerinde çıkabileceği, parti ile görüşmelerinin devam ettiği vurgulandı.

                SAADET´TE  5 ADAY ADAYI

                Temel Karamollaoğlu´nun İstanbul´dan aday olacağı Saadet Partisi´nin Sivas aday adayları ile ilgili olarak dillendirilen isimlerin de, Sivas´tan Dursun Coşar, Avrupa Milli Görüş teşkilatı mensuplarından Mehmet Öztürk ve Samet Sami Temel ile Genel Merkez Sivas sorumlusu Ahmet Yüzbaşıoğlu ve İstanbul´da sanayici olan Sivaslı Zeynel Keskin olduğu öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

ULAŞ MÜFTÜLÜĞÜNCE KERMES DÜZENLENDİ

2018-04-27 07:34 - Gündem

SAHTE ENGELLİ RAPORU OPERASYONU

2018-04-26 07:36 - Gündem

ÇOCUKLAR BAYRAMLARINA SAHİP ÇIKTI

2018-04-23 07:00 - Spor

KAYADİBİLİ ÇOCUKLAR TARİHE GEÇTİ

2018-04-25 07:00 - Spor

ÇOCUKLARIMA İYİ BAKIN NOTU BIRAKIP İNTİHAR ETTİ

2018-04-24 07:34 - Gündem

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

2018-04-23 07:59 - Siyaset

6 PARTİ´de 32 ADAY ADAYI

2018-04-27 07:59 - Gündem

ÇEDAŞ´tan KÖY OKULLARINA 23 NİSAN ENERJİSİ

2018-04-24 07:35 - Gündem

BELEDİYE RAKİBİNİ BEKLİYOR

2018-04-26 07:00 - Spor

VURAL´DAN MÜKEMMEL PERFORMANS

2018-04-23 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Adnan Kahveci Sivas’a Veda Etti

18:03 - Gündem

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

İzmir'deki Patlamaya Tanık Olanlar Yaşadıkların Anlattı

15:49 - Gündem

Kayseri'de Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Adnan Kahveci Sivas’a Veda Etti

18:03 - Gündem

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

Bakan Yeterli Dedi, Sivaslılar Tepki Gösterdi

15:30 - Röportajlar

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem