?>

ALGI VAR ÇOK KÖTÜ DEĞİL

ALGI VAR ÇOK KÖTÜ DEĞİL

Gündem - 5 yıl önce

HAYDAR ALDIKAÇTI

Vali Salih Ayhan, LGS´de Sivas´ın 59.sırada yer almasıyla ilgili olarak başarı grafiği düşen 84 okulun mercek altına alındığını, neden böyle olduğunun enine-boyuna derin şekilde analiz edilmeye başlandığını belirterek, ?Bunu kamuoyuna izah etmemiz lazım, bazı yanlış değerlendirmeler var, bizde sınava katılmayanların oranı yüzde 8´dir. Eğer biz sınava katılmayan oranını yüzde 30´lara çekseydik 59´larda değil çok daha ilerlerde olabilirdik. Akademik sıralamamız çok kötü değil ama daha iyi olması için iyi tohum ektik, iyi mücadele ediyoruz. Bundan sonra ruh vereceğiz, heyecan vereceğiz, biz inandık, iddia ediyorum Sivas eğitimde Türkiye´nin ilk 10 ili arasında yer alacak? dedi.

?ÇOK KÖTÜ DEĞİLİZ?

Basın bayramı nedeniyle dün basın mensuplarıyla bir araya gelen ve bir süreden beri kamuoyunda konuşulan Sivas´ın LGS´de 59.sırada yer almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan soru ve net sayısına göre LGS sonuçlarının iyi incelenmesi gerektiğini, Sivas´ta sınava katılım oranının yüzde 92 düzeyinde olduğunu, bu nedenle katılım oranı daha yüksek olan illerin üst sıralarda yer aldığını vurgulayarak, ?Mesela Gaziantep 65.sırada. Bizden daha gerilerde. Biz 59´dayız ama bunu izah etmemiz lazım.  Basınımız bunun hesabını sorabilir, bu çok normal. Akademik başarı olarak çok ta kötü değiliz? dedi.

?SORU İŞARETLERİ KALKMALI?

?LGS sınavı ile ilgili kamuoyunu aydınlatmamız gerekiyor. Algı çok önemli. Arkadaşlara hep şunu söylüyorum eğitimde sosyal etkinlik anlamında iyi bir ivme yakaladık. Ama o sıralama bir anda vatandaş nezdinde bir soru işareti oluşturdu. Bunu anlatarak vatandaşımızın kafasındaki soru işaretini kaldırmamız lazım? diyen Vali Ayhan, ?Bizim temel gayemiz sosyal kültürel ve sportif etkinliklere ağırlık vereceğiz. Bunu okullarımızın yaşam felsefesi haline getireceğiz ama bizim verilerimizin başarısı da akademik başarı. Akademik başarıyı da çok önemseyeceğiz bunu yakından takip edeceğiz. Bu verileri birçok kesim bilmeyebilir. Fakat bunu eğitim sektörü içerisinde olanlar bilmiyor mu? Biliyor. Peki neden halen olumsuz manada konuşuyorlar. Tamamen yönetim hesaplaşması. Yani tamamen kadrolarla alakalıdır. Bu çok yanlış. Bu ilimize yapılacak en büyük kötülüktür. Biz izah ederiz. Medyadaki arkadaşlarımız bu tabloyu sorar, izah edilir. Tatmin oldukları zaman da gereğini yaparlar. Ama bildiği halde niye kötü deyip de manipülasyon yapıyorsa bu ciddi bir sıkıntıdır. Bir de arkadaşlarımız çok inanın çok yoğun bir çalışma yaptı. Seneye daha da yoğun olacak. Hazırlıklarını yaptılar, sistem kuruyoruz. Benim en büyük amacım Koyulhisar´daki bir okulun başarısıyla Sivas merkezdeki okullarımız arasındaki nitelik ve kalite farkının kalkmasıdır, okullar arasında farkın yüzde 10´a inmesidir. Uluslararası standartlar budur. Türkiye´de ise akademik başarısı en yüksek okulla akademik başarısı en düşük okul arasındaki fark yüzde 61´dir. Bizim gayemiz bunu azaltmaya yöneliktir, kısa vadede mümkün mü değil ama iyi tohum ektik. İyi mücadele ediyoruz. İyi bir kadro var, gayret gösteriyoruz. Ve kendi içimizdeki İrlandalılar var ya onları da ikna edebilirsek iyi bir noktaya geleceğiz, gayret göstereceğiz. Bir söz vardır; yol ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla yürünür. Biz inandık. Hep söylüyorum iddia ediyorum Sivas eğitimde Türkiye´nin ilk 10 ili arasında yer alacak. Bunu niye söylüyorum? Fiziki anlamda çok iyi bir noktadayız. Öğretmen profilimiz çok genç. Bu öğretmenlerimiz 4 yıl kalacaklar. Derslik başına düşen öğretmen sayımız çok makul düzeylerde. Dolayısıyla parametreler hep lehimize. Biz de bundan sonra ruh vereceğiz, heyecan vereceğiz ve inşallah Sivas eğitimde çok iyi bir noktaya gelecek. Aslına bakarsanız girdi ve çıktıyı iyi analiz etmemiz lazım?dedi.

?YENİ BİR HEYECAN OLUŞTU?

Vali Ayhan, eğitim anlamında çok önemli adımlar atılmakta olduğunu da belirterek, ?Bundan sonra büyük düşünmemiz, üniversiteye bu kadar nitelikli öğrenci gönderdikten sonra o çocukların tekrar Sivas´a gelip hizmet edebileceğini hesap etmemiz lazım. Buna yönelik politika geliştirmemiz lazım. Yani Sivas´tan beyin göçünün olmaması lazım. Buna yönelik altyapı kurmaya çalışacağız. Bu aslında işin en önemli kısmıdır. Sivas Fen Lisesi´nde şu an çok iyi bir heyecan oluştu. Puanı çok iyi olan öğrencilerimiz var. O çocuklarımız tıp, mühendislik kazanıp gidecekler. Benim en büyük arzum o çocukların okuduktan sonra gelip Sivas´a hizmet etmeleridir. İşte ona yönelik sosyo-ekonomik bir yapı kurmamız lazım, ona yönelik iş gücü piyasası arzını hazır hale getirmemiz lazım. Sanayimizi, tarımımızı, turizmimizi buna göre kurgulamamız lazım?dedi.

?EĞİTİM VEBALDİR, ALLAH SORAR?

Bu sene müdür ve müdür yardımcıları mülakatında yazılı puanı ne ise o notun verileceğini, güvenlik soruşturmasından geçen ve güvenlik sorunu olmayanlara böylece objektif bir değerlendirme yapılacağının altını çizen Vali Ayhan, eğitimi bir büyük vebal işi olarak gördüğünü ifade ederek, ?Ahbap çavuş ilişkileriyle bir müdür atarsam Allah hepimize sorsun. Artık o koltuğu işgal edip de odasından çıkmayıp, çocuklara karışmayan, velilerle irtibatlı olmayan öğretmenler odasına hakim olmayan bir okul müdürü istemiyoruz. Sorun olan işi yürütemeyen okul müdürü varsa da hesabını göreceğiz. Ben eğer gördüğüm yanlışta adım atmazsam bu vebale ortak olmuş olurum. Sendika varsa sendika, STK varsa STK, kim olursa olsun liyakat ehliyet ve sadakat önemlidir? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

40 BİN M2´LİK ALANA ALTINKALE

2019-07-22 07:15 - Gündem

?TÜM BASINA MİNNETTARIZ?

2019-07-24 01:10 - Gündem

YİĞİDOLAR´A İTALYAN 10 NUMARA

2019-07-23 01:00 - Spor

STRESLE BAŞ EDİN

2019-07-24 01:30 - Sağlık

NÖROLOJİ UZMANINDAN CEP UYARISI

2019-07-24 01:20 - Sağlık

YİĞİDOLAR ŞEHİT PEKER´İ UNUTMADI

2019-07-20 07:00 - Spor

KUR´AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE 15 TEMMUZ ANLATILDI

2019-07-19 07:15 - Medya

KAZADA 5 KİŞİ YARALANDI

2019-07-25 01:00 - Yaşam

KAZADA 4 KİŞİ YARALANDI

2019-07-22 07:00 - Gündem

RAYBÜS DURAĞINA EREN BÜLBÜL ADI

2019-07-20 07:30 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 1 Ekim 2024

09:13 - Gündem

Sivas'ta İzmir Uçağı Törenle Karşılandı   

09:08 - Gündem

 Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbet

15:54 - Gündem

Uzmanı asgari ücret için net rakam verdi

15:48 - Gündem

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması

15:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta 182 Zanlı Yakayı Ele Verdi

11:05 - Asayiş

Sivaslılar Cevapladı: Yaz Mı? Kış Mı?

11:00 - Röportajlar

Sivas Valisinin Eşi Gönüllere Dokundu

10:56 - Yaşam

Sivas'ta Su Depoları Denetleniyor

10:54 - Yaşam

Sivas'ta Sokak Satıcılarına Darbe

10:51 - Asayiş