ALTIN İĞNE CİLT BAKIMI

ALTIN İĞNE CİLT BAKIMI

Sağlık - 6 yıl önce

 

Beste KURT/

Son birkaç yıldır kullanımı yaygınlaşan Altın iğne yöntemi Sivas´ta da kullanılmaya başladı. Yöntemin bilinmeyenleri hakkında açıklama yapan Medicana Sivas Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Selma Uçar, altın iğne yönteminin cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, sivilce ve akne ile kırışıklık gidermede de kullanıldığını söyledi.

Ameliyatsız bir yöntem olan altın iğne ile ağrı ve riske son verdiklerini vurgulayan Uçar, ?Estetik operasyonlara kıyasla çok daha kolay, ağrısız ve risksiz güzelleşme yöntemi olan altın iğne uygulaması ile cilt yüzeyinin altında kalan tabakalara onarılabilir ölçüde ufak bir hasar vererek ilgili bölgedeki onarıcı hücre ve sistemlerin daha hızlı harekete geçmesini sağlıyoruz? dedi.

Tedavide altın iğne denilen ve ucunda cildin 0,5 ila 3,5 milimetre kadar altına girebilen küçük iğnelerin bulunduğunu da söyleyen Uçar, yöntemin uygulanma aşamalarını şu şekilde açıkladı; ?İşlem öncesi, uygulama alanı temizlenir ve anestezi etkisi olan krem uygulanır. Ucuna altın iğne aparatı takılan radyofrekans cihazı, cilde temas ettirilir. Ucunda çok sayıda mikro altın iğnecikler bulunan cihaz, cildi tarar. Altın iğneler ayarlanmış derinlikte cilde temas eder ve ani giriş çıkışlar yapar. Bu sayede cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermeden cilt alt tabakasında kolajen ve elastin üretimi tetiklenir. Özellikte yüz sıkılaştırma ve benzeri işlemlerde bu tip bir uygulamanın tercih edilmesinin sebebi hem daha etkili ve kalıcı sonuçlar ortaya çıkarmak, hem de cildin dışarıdan görülen yüzeyinde oluşabilecek yara izi, kızarıklık, uzun süreli ödem gibi sonuçlardan kaçınmaktır. Ameliyatsız estetik yöntemleri arasında en etkililerinden biri olan bu yöntemde bıçak veya benzeri herhangi bir alet kullanılmadığından genel anesteziye başvurulmaz. Bunun yerine uygulama yapılacak bölgeye uygulamadan yaklaşık yarın ila bir saat önce Emla krem benzeri anestezik bir krem kullanılarak lokal anestezi uygulanır. İşlem sırasında kullanılan iğneler çok küçük ve uygulama kısa süreli olduğundan rahatsız edici bir acı hissedilmez ve işlem sonrasında da acı, ağrı, yanma olmaz.

KIRIŞIKLIĞI GİDERİYOR

Altın iğnenin en sık kullanıldığı alanlardan biri de özellikle yüzde oluşan kırışıklıklardır. Kırışıklık giderme işlemi için kişinin arzusuna göre göz kenarı, dudak çevresi, boyun gibi belli bir bölgeye ya da yüz bölgesinin tümüne altın iğne uygulaması yapılır. Uygulama sırasında cildin üst katmanına zarar verilmeden alt tabakalara iğneler aracılığıyla bir miktar ısı verilir. Bu ısı kolajen ve elastin dokuları uyararak uygulama yapılan bölgede cildin kendi onarım mekanizmalarının daha hızlı ve etkili biçimde çalışmasını sağlar. Tedavi aynı zamanda cilt üzerindeki gözeneklere de etki ederek toparlayıcı ve gençleştirici etkinin uzun süreli olmasını sağlar. Sivilce izleri genellikle yüzde oluşurlar ve kırmızı, çökük görüntüleriyle kişiyi rahatsız ederler. Cilt yeterince temizlense ve gerekli bakımlar yapılsa da yerleşmiş sivilce ve akne izlerinin giderilmesi çok zordur. Altın iğne tedavisi yardımıyla bu tarz rahatsız edici izlerin giderilmesinde büyük ilerleme sağlanabilir. Eğer yüzün belli bir kısmını kaplayan kırmızı ve batık görünümlü, uzun süreli sivilce izleriniz varsa tek seanslık bir uygulama elbette bu izleri mucizevi bir şekilde ortadan kaldırmayacaktır. Ancak uygulamayı yapacak uzmanın önerdiği sayıda seans gerçekleştirilip uygulama sonrası önlemler yerine getirilirse bu izler oldukça azalacak ve hatta fazla derin olmayanlar tamamen ortadan kalkacaktır.

YARA İZLERİNİ YOK EDİYOR

Çeşitli yaralanmalar veya lazer gibi uygulamalar sonucu ciltte kalabilen yara izleri belli sebeplerden dolayı kalıcı olabilirler. Bu tarz izler cildin görünümünü bozacakları gibi kişiyi rahatsız edebilir ve sürekli kaşınma, yanma gibi özellikle gösterebilirler. Yara izi tedavisi için altın iğne yöntemi uygulamak böyle durumlarda oldukça akıllıca olacaktır. Yaşlanma, hareketsizlik veya ani kilo değişimi gibi sebeplerle özellikle kol ve bacaklarda görülen sarkmalar üzerinde etkili olan çok az sayıda yöntem bulunmaktadır. Altın iğne tedavisi bu tarz sarkmaların giderilmesinde tıbbi estetik operasyonlardan sonra en yoğun ve kalıcı etkiyi gösteren tedavi yöntemidir. Tedavi sayesinde kol ve bacakların iç kısımlarındaki dokular lokal anestezi altında kısa sürede uyarılarak ilk uygulamadan yaklaşık 1-2 ay sonra sarkma yaşanan bölgelerde ciddi bir toparlanma olması sağlanır. Altın iğne tedavisi için  tek seans genelde yeterli görülmemekte, pek çok durumda birkaç hafta ya da bir ay aralıklarla 2 ila 3 seans uygulama yapılmaktadır. Bu uygulamaların sayısı ve aralıkları uzman görüşü alınarak kesinleştirilebilir. Altın iğne doğrudan cildin alt tabakalarına uygulanan bir işlem olduğundan ilk seanstan birkaç hafta sonra etkiler görülmeye başlamakta, ancak en üst seviyeye 5 ila 6 ay sonrasında çıkabilmektedir.?

 

Haftanın Öne Çıkanları

TETİKER´LERİN ACI GÜNÜ

2018-04-05 07:35 - Gündem

HAFİK´İN BADMİNTONDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

2018-04-06 07:00 - Spor

Sizin yerinize ALONET Düşünüyor, Çözüm üretiyor

2018-04-05 07:56 - Ekonomi

YIKIM BAŞLADI

2018-04-04 07:59 - Gündem

ANADOLU´NUN EL HAMRASI´NA ÇELİK KORUMA

2018-04-09 07:34 - Gündem

41´e 28 OLDU

2018-04-05 07:58 - Gündem

ALTIN İĞNE CİLT BAKIMI

2018-04-10 07:36 - Sağlık

İŞTE: ?FG´ PLAKA GERÇEĞİ

2018-04-06 07:59 - Gündem

?BAŞBUĞUN MİRASI KIYAMETE KADAR KORUNACAK?

2018-04-05 07:56 - Siyaset

MÜFTÜLÜKTE İLK RESMİ NİKÂH

2018-04-03 07:58 - Yaşam

İlgili Haberler

Memişoğlu Görevi Fahrettin Koca'dan Devraldı

14:15 - Sağlık

Çocukların "Hareketsiz Sosyalleşmesi" Omurga Sağlığını Etkileyebilir

15:51 - Sağlık

Eczacılardan Sahte Ürünlere Karşı Uyarı

14:27 - Sağlık

Kalp Krizi Riskini Artırıyor

15:06 - Sağlık

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Korkutan Deterjan Uyarısı!

14:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sivas'ta Kömürlük Yangını

17:24 - Asayiş

Sivas'ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 5 Yaralı

17:23 - Asayiş

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem