?ANAOKULLARINI ÖNEMSİYORUZ?

?ANAOKULLARINI ÖNEMSİYORUZ?

Eğitim - 5 yıl önce

Hayrullah AĞKAŞ

Vali Salih Ayhan, yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından Ahmet Kutsi Tecer Özel Eğitim Meslek Okulu ile Zübeyde Hanım Anaokulunda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Ayhan, ?Anaokulu çocuğa, kendi hakkını korurken, paylaşmayı ve başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğretir. Bunun için okul öncesini önemsiyor ve ilimizde bu sürecin hızla yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz? dedi.

?2023´e Doğru Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi? kapsamında Ahmet Kutsi Tecer Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde oluşturulan müzik atölyesinin açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Vali Salih Ayhan, daha sonra öğrencilerin müzik etkinliklerine eşlik etti.

Bir süre öğrencilerle vakit geçiren Vali Ayhan daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle sohbet ederek, öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi. Vali Salih Ayhan daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Okul Müdürü Enver Yıldız ile birlikte mesleki eğitim atölyelerini ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Valimiz Salih Ayhan´ın bir sonraki durağı Zübeyde Hanım Anaokulu oldu. Okul Müdürü Ahmet Çevik ile bir süre görüşen ve okulun durumu hakkında bilgi alan Valimiz Ayhan, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sıddık Savaşçı ile birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlara çeşitli hediyeler takdim eden Ayhan, okul binasında da incelemelerde bulundu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

HIZLA YAYILACAK

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ayhan her iki okulu da ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çocukların ileride başarılı bireyler olmasının yolunun okul öncesi eğitimden geçtiğini vurgulayan Vali Ayhan, ?Çocuklarımız; özgüveni yüksek, yetenekleri gelişmiş ve eğitime kendilerini hazır hissetmeleri için temeli anaokulunda alıyorlar. Anaokulunun amacı, öğrenmeye ilgi uyandırmaktır. Anaokulu, çocuğa bilgi aktarmaktan çok, çocuğun içinde var olan yeteneklerin serpilip gelişmesine yardımcı olmaktır. Çocuk, anaokulunda en iyi oyun ortamını bulur, işbirliğini geliştirir, yaşıtlarıyla ilişkiye girer. Anaokulu çocuğa, kendi hakkını korurken, paylaşmayı ve başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğretir. Bunun için okul öncesini önemsiyor ve ilimizde bu sürecin hızla yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Zaman buldukça da bu okullarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz? dedi.

?BAŞARININ KANITI?

Özel eğitim meslek okullarının da önemine değinen Vali Ayhan, ?Bir öğrencinin durumuna bakılmaksızın yatkın olduğu alana gösterdiğiniz ilgi onun ne kadar başarılı bir birey olduğunu ortaya çıkaracaktır. Öğrencilerin el işi yeteneklerini, aşçılıktaki maharetlerini ve kendilerini ifade edebilme imkânlarını gezerek, fonksiyonel sınıfların çocuklarımıza çok şey kattığını burada görmüş olduk. Ahmet Kutsi Tecer Özel Eğitim Meslek Okulu´nda ortaya konan tablo başarının bir kanıtıdır. Öğrencilerimizin başarıları öğretmenlerin başarılarıdır. Öğretmenler ne kadar ilgili olursa öğrencilerimiz hayata o kadar hızlı adapte olur. Özveriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ürettiği o güzel eserlerden dolayı da öğrencilerimizin o hünerli ellerini öpüyorum? şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

KUŞ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2019-02-04 07:19 - Spor

?ANAOKULLARINI ÖNEMSİYORUZ?

2019-02-06 07:32 - Eğitim

3 MİLYON KİŞİ HASTANEYE - video

2019-01-31 07:57 - Sağlık

GELİN-DAMAT KAR ÜSTÜNDE HALAY ÇEKTİ

2019-02-04 07:56 - Yaşam

NAMAĞLUP LİDER ŞARKIŞLA

2019-02-05 07:18 - Spor

TEMSİLCİLERİMİZ GÜVEN TAZELEDİ

2019-02-02 07:57 - Medya

DESTEK SÖZÜ

2019-02-02 07:38 - Ekonomi

İSTANBUL´DA MADEN BULDU 1-3

2019-02-04 07:57 - Spor

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

2019-01-31 07:26 - Yaşam

GECELERİ UÇAMIYOR

2019-01-31 07:58 - Sağlık

İlgili Haberler

KPSS Giriş Yerleri Belli Oldu!

11:23 - Eğitim

Görev ve Sorumluluk Büyük

10:27 - Eğitim

LGS Tercihinde "Öğrenci-Öğretmen-Ebeveyn" İşbirliği

14:21 - Eğitim

Uzman Öğretmen Ve Başöğretmen Olmanın Şartları Değişti Mi?

15:19 - Eğitim

Öğretmenlerin Sözlü Sınav Tarihleri Belli Oldu

15:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 4 Temmuz 2024

14:56 - Nöbetçi Eczaneler