Aşıkların babası AŞIK İSMETİ DE VEDA ETTİ

Aşıkların babası AŞIK İSMETİ DE VEDA ETTİ

Yaşam - 6 yıl önce

Bir süreden beri rahatsız olan ve Aşık İsmeti namıyla tanınan Abdulkadir Namlı 84 yaşında hayata veda etti. Aşık İsmeti´nin cenazesi dün öğlen Ulu camiide kılınan cenaze namazını müteakip Yukara Tekke´deki Aile mezarlığında ebediyete uğurlandı.

?AŞIKLARIN BABASIYDI, LİDERİYDİ?

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, Aşık İsmeti´nin Sivas´ta aşıkların babası ve lideri olduğunu belirterek, ?Üzgünüz, babamızı kaybettik. Sivas´ın yıldız ozanı daha kaydı. Şiirlerini ve deyişlerini yaşatacağız. Allah rahmet eylesin.?dedi.

Gökhan KARA /

Aşık İsmeti mahlasıyla tanınan ve bir süredir rahatsızlığı bulunan 84 yaşındaki Abdulkadir Namlı hayata veda etti. Aşık İsmeti dün öğlen Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke´deki Aile kabristanlığında ebediyete uğurlandı.

Aşık İsmeti´nin cenazesine Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, il protokolü, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile dost ve yakınları katıldı.

?BABAMIZ, LİDERİMİZDİ?

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halkoyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, ?İsmeti bizim babamız ve liderimizdi. Derneğimizin çok sevdiği bir şahsiyetti. Her Cuma derneğimize hasta olduğu halde gelir bizleri yalnız bırakmaz, destek olurdu. Birlik, beraberlik adına her zaman bize telkinde bulunurdu. Allah mekanını cennet eylesin. Sivas büyük bir ozanını kaybetti? dedi.

?ESERLERİNİ AKTARACAĞIZ?

Vali Davut Gül ise, ?İsmeti, şehrimizin önemli bir değeri, önemli bir büyüğüdür. Sağlığı zamanında kendisini tanıma ve sohbet etme fırsatı bulmuştum. Vefat edene kadar da zihni açık, ne konuştuğunu, ne yaptığını bilen birisiydi. Eserleri kaldı. Eserlerini bizler okuyacağız, gelecek nesillere aktaracağız. Mekanı cennet olsun? dedi.

?KİTABINA ÇOK SEVİNDİ?

Belediye Başkanı Sami Aydın da, ?Sivas´ın ve hepimizin başı sağ olsun. İsmeti gerçekten çevremizin yetiştirdiği önemli değerlerden birisiydi.  Ziyaret ettiğimde kitabının basılmasını istedi, biz de söz verdik. Çok mutlu oldu. Hem insan olarak hem de şehrimizin bir şairi olarak bu şehre önemli hizmetlerde bulundu. Allah rahmet eylesin?dedi

?AŞIKLIK EDEBİYATINA İSMİNİ YAZDIRAN BİRİSİDİR?

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Aşık İsmeti şehrimizin yetiştirdiği çok büyük değerlerden birisiydi. Aşıklık geleneğini devam ettirdiği gibi iyi bir insandı. Senelerdir tanışıp görüşürüz tevazusu ile gönüllerde taht kuran birisidir. Aşıklık edebiyatına da adını yazdırmıştır. Allah rahmet eylesin? diye konuştu.

?ŞİİRLERİ YAŞATILACAK?

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas´ın büyük bir evladını kaybettiğini belirterek ?Aşık İsmeti sadece Sivas´ta değil Türkiye genelinde hatta Türk devletlerinde şiirine hikmet vermiş bir insandı. Bir tahsil görmemişti ama Allah vergisi bir şiir yeteneği vardı. Biz onun dostları olarak şiirlerini yaşatacağız. Allah rahmet eylesin?dedi.

?15-20 GÜN SONRA KİTABI ÇIKACAK?

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, ?İsmeti gibi bir değerimizi kaybettik.  Aşıklarımızın, yakınlarının ve Sivas´ın başı sağ olsun. 15 gün önce Belediye Başkanımız ile evine ziyarete gittik. Dualarını aldık. Şiir kitabını basmak için söz verdik. Yetiştirmek için çok çaba sarf ettik ama Allah´ın takdiri aramızdan ayrıldı. Kitabı en geç 15-20 gün sonra çıkacak. Sivas için büyük bir değerdi? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Gençliğin bayrağı KURUÇAY´dan DUMAN´a

2018-03-05 07:58 - Siyaset

GAZİ MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU ŞAMPİYON

2018-03-01 07:00 - Spor

EĞİTİMDE AYÇ MODELİ

2018-03-01 07:57 - Gündem

?MİLLİ DEĞİL, Baraj ve koltuk İTTİFAKIDIR´

2018-03-05 07:57 - Siyaset

ŞARKIŞLA´DA TRAFİK KAZASI : 2 YARALI

2018-03-06 07:33 - Gündem

?HAKİKAT´ı kutluyor, Başarılar diliyorum?

2018-03-02 07:58 - Gündem

15 TEMMUZ İLE 28 ŞUBAT´IN ÖZÜ AYNIDIR

2018-03-01 07:58 - Gündem

Dermokil SİVAS´TAN 27 ÜLKEYE

2018-03-03 07:59 - Gündem

´ŞİMDİ DE ABDULHAMİD DÖNEMİNDE GİBİYİZ´

2018-02-27 07:58 - Eğitim

?AÇILAN YARALARI İYİLEŞTİRECEĞİZ´

2018-03-01 07:59 - Gündem

İlgili Haberler

İnternetten Bilgisayar Aldı, Kargodan Tıraş Makinası Çıktı 

14:36 - Yaşam

Sivas'ta İpe Dolanan Kırlangıcın Yardımına İtfaiye Koştu

13:37 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:57 - Yaşam

Maraşlı Vatandaş Sivas İçin Yazdı

11:36 - Yaşam

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem