´BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL´

´BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL´

Gündem - 6 yıl önce

 

Gökhan KARA /

1-7 Mart Yeşilay haftası dolayısıyla uyuşturucu ve benzeri bağımlılıkla mücadele kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Yeşilay ve CÜ Genç Yeşilay Kulübü işbirliği ile ?Bağımlı Olma, Özgür Ol´ temalı panel gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen panele Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın, CÜ Genç Yeşilay Başkanı Ramazan Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, vatanın ve milletin yüzyıllardır dimdik ayakta olduğunu, bu vatanı ve milleti layık olduğu noktalara çıkarmak için herkesin üzerine düşen görevler bulunduğunu ifade ederek ?Bilimde, sanayide, teknolojide ve yazılımda her konuda, her işin en iyisini yapmamız gerekiyor. Hem bedenen, hem zihnen, hem de ruhen sağlıklı olmak durumundayız. Aklımızı kiraya vermemeliyiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalı ve hayatımızda uygulamalıyız. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için uyuşturucuyla mücadele hususunun ne denli önemli olduğunu biliyoruz ve yapılan her çalışmaya katkı sunmaya gayret ediyoruz? dedi. 

?GEÇ KALMAK, ÖLÜME NEDEN OLUR?

Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın, madde bağımlılığının dünyanın en büyük sorunlarından birisi olduğunu söyleyerek ?Sigaranın, sentetik uyuşturucuların ucuz ve kolay elde edilebilir olması madde bağımlılığı yaşının düşmesine neden olmakta bir kereden bir şey olmaz diye albenili ambalajlarda dikkat çeken sigara ve uyuşturucu gençlerimiz için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Başta eğitimleri olmak üzere sosyal yaşantıların olumsuz etkilenmesine hatta geç kalınması halinde ölüme neden olmaktadır? ifadelerine yer verdi.

?TEK DERDİMİZ GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN KORUMAK?

CÜ Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Ramazan Doğan ise, Yeşilay´ın 98 yaşında olduğunu belirterek ?Bir asra yaklaşıyoruz. Dünyanın bağımlılıklar konusunda en köklü ve tek sivil toplum kuruluşuyuz.  Kuruluşumuzun ikinci yüzyılına girerken bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan bir Yeşilay olma hedefine hızla ilerliyoruz. 110 şubemiz, 36 ülke Yeşilay´ımız, binlerce gönüllümüz ile bağımlılıklara karşı yürekten, samimiyetle, profesyonelce, bilimsel metotlarla mücadele ediyoruz. Sorumluluklarımız büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Bir derdimiz var. Genciğimizi, geleceğimizi bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak, her genci kendi kardeşimiz bilerek, onlara bağımlılıklar dokunmadan önce dokunmayı hedef kılarak, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyor, çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz? diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aile Hekimliği Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Sanem Nemmezi Karaca Nikotin Bağımlılığı, Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hayrullah Gölen Sigara ve Zararları ve Numune Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Bahar Kaplan ise Bağımlılık konuları üzerinde sunum yaptı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

AK Gençliğin bayrağı KURUÇAY´dan DUMAN´a

2018-03-05 07:58 - Siyaset

?MİLLİ DEĞİL, Baraj ve koltuk İTTİFAKIDIR´

2018-03-05 07:57 - Siyaset

?İMTİYAZ BEKLEMEYİN KENDİNİZE GÜVENİN?

2018-03-09 07:57 - Gündem

ŞARKIŞLA´DA TRAFİK KAZASI : 2 YARALI

2018-03-06 07:33 - Gündem

Dermokil SİVAS´TAN 27 ÜLKEYE

2018-03-03 07:59 - Gündem

SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

2018-03-08 07:33 - Gündem

?TÜRK KADINI DÜNYAYA ÖRNEKTİR?

2018-03-08 07:34 - Medya

´BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL´

2018-03-10 07:57 - Gündem

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN ŞEHİT ANNELERİNE MEKTUP

2018-03-08 07:32 - Gündem

Medicana´dan Kadınlara KOZMETİK SEMİNERİ

2018-03-08 07:32 - Gündem

İlgili Haberler

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Sivaslı Bilim İnsanının Acı Günü

16:03 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 4 Temmuz Perşembe

19:00 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Yazın Ortasında Karla Mücadele

15:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 4 Temmuz Perşembe

19:00 - Gündem

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem