BAKAN´DAN 4 İSTEK

BAKAN´DAN 4 İSTEK

Siyaset - 7 yıl önce

ERHAN CEYLAN

TSO´da düzenlenen ?Cazibe Merkezi Sivas? konulu toplantıya katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal´dan,  4 sektörde destek ve teşvik istendi.

TSO Başkanı Osman Yıldırım, sanayici ve iş adamlarının da bulunduğu ?Cazibe Merkezi Sivas? konulu toplantıya katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal´dan, Sivas´ı desteklemesini isteyerek,  Ekonomi Şurası´nda Sivas adına verdikleri 10 bin kişinin istihdam edilmesi sözünü yerine getireceklerini, ancak hükümettin de Sivas´ı cazibe merkezleri kapsamına almasını ve konumu itibariyle desteklemesini beklediklerini ifade etti.

?SİVASLI SÖZÜNÜN ERİDİR?

?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a 1 yıl içerisinde 10 bin kişilik istihdam sözü verdim. Sivaslı sözünün eridir ancak bu sözü sanayi, teknoloji, madencilik ve turizm sektöründe teşvik alabilirsek gerçekleştirebiliriz.?diyen Başkan Yıldırım, ?Türkiye´nin merkezinde olan bir ilin daha çok çalışması ve daha çok gelişmesi lazım. Sivas Türkiye´nin hamurudur. Sivas´a verilen Türkiye´ye verilmiştir. Biz 23 ile uygulanan teşviklerden sadece organize sanayi bölgemizde yapılacak desteklerden faydalanmak istiyoruz. Bize bir verin Sivas, Sivaslı bir değil 10 olarak geri iade eder devletimize. Bunun sözünü buradan veriyorum? diye konuştu.

BÜROKRATLARDAN YAKINDI

?Şeytan taşlamaktan ibaret yapamıyoruz? diyerek, bürokratlar ve bürokrasinden olan şikayetlerini de dillendiren TSO Başkanı Yıldırım, ?Sivas´ta bizim prangamız ise bürokratlardır. Bürokratın çocuğu bürokrat olacak diye bir kanun yok. Yarın bir gün onların çocukları da gelip bizim yanımızda çalışacak. Bırakın zengin olsun Sivas. Olsun ki bu zenginliğini paylaşsın. Biz sonuçta bir söz verdik ve bu söze ulaşabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Sizden beklentimiz çok fazla bir şey değil. Bizi 23 il kapsamına alın, sonra bizden ne istiyorsanız isteyin. Söz istediğinizi verecek güce geliriz.?dedi.

AĞBAL : İSTİŞARE EDECEĞİZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Sivas´ın potansiyelinin yüksek olduğu alanlarda mevcut teşvik içerisinde bu alanları büyütecek ilave inisiyatiflerin alınması gerektiğini belirterek ?Süper teşvik sistemi başlattık. Yani ülke için hayati önem taşıyan, o ilde yerli üretimi artırabilecek büyük ölçekli yatırımlara Bakanlar Kurulu kararı ile teşvikler sunuyoruz. Bu anlamda Sivas´ta da inşallah güzel projeler ortaya çıkar. Bugün burada ifade edilen konuları ilgili ekonomiden sorumlu bakanlarımızla beraber istişarede bulunacağımızı ifade etmek isterim.?dedi.

                ?VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ?   

Türkiye´de 81 ilin tamamının her karış toprağının güçlenmesi ve kalkınması için hükümet olarak sıkı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Bakan Ağbal, ?Buradaki amacımız işadamlarının sorularını doğrudan doğruya dinlemektir. Çözüm önerilerini birlikte geliştirmek üzere Sivas´a geldik. Sivas´ın kalkınması, büyümesi ve ekonomik olarak güçlenmesi hepimizin ortak temennisidir. Burada hiçbir tereddüt yok. 81 ilimizin tamamını her karış toprağını güçlendirmek, kalkındırmak hükümet olarak bizim asli görevimizdir. Var gücümüzle çalıyor ve gayret ediyoruz. Bardağın dolu tarafı da boş tarafı da var. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Son 14 yıldır ülkenin büyüdüğünü kalkındığını her tarafın değiştiğini görmek lazım. Yani bardağın dolu tarafının çok olduğunu artık kabullenmeliyiz? diye konuştu.

KÖKSAL´DAN HEDİYE

Konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yıldırım ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal tarafından Maliye Bakan Ağbal´a günün anısına kemik tarak, Divriği Ulu Cami´nin Cennet Kapısının yer aldığı fotoğraf ile özel işlemeli kahve fincan takımı hediye edildi.

TAM KADRO KATILDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın katıldığı ?Cazibe Merkezi Sivas? toplantısına, Vali Davut Gül, AK Parti Milletvekilli Hilmi Bilgin, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, protokol üyeleri ve işadamları katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

KHK ile 38 İHRAÇ DAHA

2017-02-09 08:21 - Gündem

YILDIZ´a YOL İÇİN 100 MİLYON DAHA

2017-02-08 08:08 - Ekonomi

HEM İNCELEME HEM EĞLENCE

2017-02-10 08:41 - Yaşam

SANAT MÜZİĞİ İLE KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

2017-02-08 08:03 - Magazin

NUMUNE´de ?AKILCI İLAÇ KULLANIMI DANIŞMA MERKEZİ? AÇILDI

2017-02-11 08:32 - Sağlık

BELEDİYE-FETHİYE SINAVI SAAT 13´DE

2017-02-11 08:17 - Spor

EĞRİÇİMEN YAYLASINDA KIŞ ŞENLİĞİ

2017-02-07 08:02 - Yaşam

RAKİBİMİZ KONYA OLDU

2017-02-08 08:13 - Spor

HAMSİ 12, LEVREK 30 Liraya çıktı

2017-02-11 08:58 - Ekonomi

DESTEK İÇİN 4 EYLÜL´E

2017-02-11 08:15 - Spor

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem