CUMHURİYETİN TOHUMLARI SİVAS´TA ATILDI

CUMHURİYETİN TOHUMLARI SİVAS´TA ATILDI

Gündem - 5 yıl önce

Uğur YİĞİT

Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı ve Milli Mücadeleye 108 gün ev sahipliği yapan ilimizde Cumhuriyet´in ilan edilişinin 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Vali Salih Ayhan, 5. Piyade Er ve Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´in valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan programda daha sonra Vali Ayhan ve beraberindekiler halkı selamlayarak bayramını kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Salih Ayhan, ?Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ?Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir´ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 96. yılını coşkuyla kutluyoruz. Tek bayrak, tek millet ve tek vatan düşüncesiyle kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığıyla ilelebet devam edecektir. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Türk Milleti´nin, Atatürk´ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet´in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır? dedi.

CUMHURİYET´İN TOHUMLARI

SİVAS´TA ATILMIŞTIR

Vali Ayhan, ?100 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından toplanan Sivas Kongresi ile "manda ve himaye" fikri reddedilerek ulusal bağımsızlık düşüncesi benimsenmiştir. Ulusal Kurtuluş Mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı ve 108 gün Milli Mücadelenin merkezi olan Sivas, Cumhuriyet tohumlarının ilk atıldığı yerdir. Selçuklu´dan Osmanlı´ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti´ne süren büyük yolculuğumuzu, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız. Malazgirt´ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale´de, Kut´ül Amare´de, Dumlupınar´da, Kıbrıs´ta devam eden zaferlerimizden, Suriye´deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolleridir? diye konuştu.

EKONOMİK ABLUKADAN

BAŞARIYLA KURTULACAĞIZ

Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün olan Türk milletinin son zamanlarda yaşanan siyasi ve ekonomik ablukadan da başarıyla kurtulacağını ifade eden Vali Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

?11. Kalkınma Planı ile ülkemizin her alanda verimliliğinin artırılması, milli teknoloji hamlesiyle uluslararası düzeyde rekabet gücü kazanmasına yönelik daha fazla değer üreten bir ekonomik ve sosyal kalkınma süreci öngörülmektedir.  Planda, hukukun üstünlüğü, güçlü demokrasi ile korunan ve geliştirilen temel hak ve hürriyetler benimsenmekte; ekonomide istikrar ve sürdürülebilirlik, beşeri, sosyal ve mekânsal gelişme alanlarında refahın artışı ve adil paylaşımı ile süreklilik arz eden bir gelişmişlik yönelimi öncelikli bir amaçtır. ?Daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye´ vizyonunun gerçekleştirilmesi için bizlerin de tüm çalışmaları hızla devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal´in de dediği gibi ?Siyasi, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz az zamanda kaybedilir.?

CUMHURİYET´İ

İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Cumhuriyet´i koruyup ilelebet yaşatacaklarını söyleyen Vali Ayhan, ?Bundan 96 yıl önce verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün de aynı azim ve kararlılıkla vermeye hazırız.  Atatürk´ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet´i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti´nin bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğine, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile yarınlara umutla yürüyeceğine olan inancımız ve desteğimiz tamdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerimize yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bizler şehit ve gazilerimizin emaneti aziz vatanımıza, Türkiye Cumhuriyeti´ne kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. ?ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan´ın konuşmasının ardından Cumhuriyet konulu yarışmada resim ve şiir dalında dereceye öğrencilere ödülleri verildi. Şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN

2019-10-29 01:00 - Gündem

GÖKPINAR GÖLÜ´NÜ GÖRMEDEN GİTMEYİN

2019-10-28 01:02 - Gündem

50.BEBEĞİ KUTLADILAR - video

2019-10-24 01:01 - Gündem

GELECEK NESİLLERİ SİZLER İNŞA EDECEKSİNİZ - video

2019-10-26 01:03 - Gündem

KOYULHİSAR MYO´DAN MEHMETÇİĞE DESTEK

2019-10-29 01:00 - Gündem

YİĞİDOLAR´A BAKLAVA DOPİNGİ

2019-10-25 01:00 - Spor

SALATALIK ve NANE´den KOLONYA YAPTILAR

2019-10-24 01:03 - Gündem

CÜSK SAHASINDA YENİLDİ

2019-10-29 01:00 - Spor

CUMHURİYETİN TOHUMLARI SİVAS´TA ATILDI

2019-10-30 01:05 - Gündem

NESİMİ İÇİN ORTAK SEMPOZYUM

2019-10-28 01:01 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem

Sakarya Gaz Sahası'nda Günlük Üretim 5,5 Milyon Metreküpe Ulaştı

15:03 - Gündem

Gazze'de Can Kaybı 37 Bin 877'ye Çıktı

15:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem