DEPREM YARDIMLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

DEPREM YARDIMLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Gündem - 4 yıl önce

Uğur YİĞİT

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile Türk Kızılay´ı Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ile birlikte, Elazığ´da yaşanan depremin ardından gerçekleştirilecek olan yardım kampanyası ile ilgili valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Tarihi valilik binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan yaptığı açıklamada, ?İlimizden 93 kişilik bir ekip, 25 araçla Malatya ve Elazığ´a sevk edildi. AFAD İl Müdürlüğümüzden arama, kurtarma ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğümüzden UMKE ekipleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik ekipleri, Kızılay´ın ekipleri, İHH ve İlbank ekipleri sahaya gitti. Afet öncesi ve sonrası güzel bir koordinasyon oldu. Devletimizin, refleksi, teknik kapasitesi, kabiliyeti kurumlarımızın bilgisi, gücü hemen böyle önemli bir olayda örgütlenip güzel bir koordinasyonla olaya müdahale edildi.? dedi.

YARDIMLARI DOĞRU YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ

Elazığ ve Malatya´da gönderilecek yardımların valilik çatısı altında tek elden toplanacağını ve yardımların gerekli ve doğru yerlere ulaştırılacağını ifade eden Vali Ayhan, ?Oradaki bölge halkının, vatandaşlarımızın kış döneminde sağlıklı bir şekilde yaşamını idare edebilmesi için hazırlıklı olmak lazım. Bizim milletimizde bu hususlara duyarlı bir anda hemen yardım kampanyaları söylenmeye başlandı. Biz belediyemiz ve ilgili kurumlarla beraber Kızılay´ımızla birlikte değerlendirme yaptık. Tamamen Ankara´daki AFAD koordinasyon merkezi ile süreci yönetiyoruz.  Bizde ilimizde bir dağınıklılığın olmaması, düzensizliğin olmaması düzgün yöntemlerle düzgün kurumlarla doğru yerlere ulaştırılması için bir toplantıya ihtiyaç oldu. Vatandaşlarımızın duyarlığına, hassasiyetini teşekkür ediyoruz. Kızılay ve AFAD İl Müdürlüğümüz ile bu süreci yöneteceğiz. Özellikle nakdi yardım yapılması noktasında taleplerimizi iletiyoruz. AFAD ve Kızılay´ın hesapları belli kamuoyuyla paylaşıldı. Şuanda Kızılay, Sivas´ta 250 bin lira civarında bir para topladı. Paşa Cami Vakfı ciddi bir para topladı. Bunları AFAD ve Kızılay kanalıyla ulaştıracağız. Oradaki temel ihtiyaçlar anlamında gıda anlamında bir ihtiyaç yok. Giysi anlamında bir ihtiyacın olmadığını Elazığ ve Malatya ile görüşüyoruz. Biz bundan sonraki süreçte temel ihtiyaç olan battaniye, ısıtıcı ve hijyen paketlerine ihtiyaçları var. Bu işi suiistimal edenler olmaya başladı. Maalesef böyle sıkıntılı bir taraf var. İsmimizle para toplayanlar, yardım toplayanlar var. Bizim bu minvalde telefon açıp da para istemek gibi bir şeyimiz yok. Lütfen itibar etmesinler. Valiliğimizin himayesinde yardımları tek çatı altında doğru bir şekilde, doğru yöntemlerle, doğru kişilerin elleriyle, doğru yerlere ulaştıracağız. Dağınıklık ve düzensizlik olmasın güzel bir birliktelik olsun. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlara göre vatandaşlarımızın buradaki hassasiyetini dengeleyerek sağlıklı bir süreci yöneteceğiz. ? diye konuştu.

BİLGİN: ?BATTANİYE VE ISITICIYA İHTİYAÇ VAR?

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, ?Valiliğimizin koordinesinde hareket geçtik. Sivas Belediyesi olarak bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımız o günden bugüne kadar nakdi ve ayni yardım bağışladı. Nakdi yardımları Kızılay´ın hesabına aktaracağız. Ayni yardımları da bir program tertip ederek AFAD aracılığıyla göndereceğiz. Bizden battaniye ve katalitik istediler acil olarak. O konu ile ilgili de şehir merkezimizdeki esnafımızla koordinasyon halindeyiz. Şehir merkezinde bulunan katalitik, battaniye ve ısıtıcılarla ilgili çalışma yaptık. İnşallah temin ettiğimiz malzemeleri olay yerine sevk edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

SARILAR: ?YARDIMLARI KISA SÜREDE ULAŞTIRACAĞIZ?

Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar da, ?Kızılay sadece bir Türkiye değil dünya markası. Bu tip durumlarda hemen refleksini göstererek önlemleri alan bir kurum. Bazen hiç aklınıza gelmeyen ihtiyaçlar doğuyor. Bunlar için nakit paraları bu alanlarda kullanmak istiyoruz. Bize gönderilen listede özellikle battaniye, hijyen kolisi, çocuk maması, çocuk bezi, hasta bezi isteniyor. Bunlar çok önemli. Odun ve kömür sobası hatta kömür bile gönderebilirsiniz denildi. O da bizim listemizde var. Böyle bir ihtiyaç listemiz var. İnşallah biz bunları halkımızın desteğiyle hazırlayacağız. Duyarsız değiliz. Sivas´ımız bu işlerde çok duyarlı.? şeklinde konuştu.

EKEN: ?HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ?

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, valilik koordinesin tüm birimlerin deprem sonrası harekete geçtiğini söyleyerek,? TOBB´a bağlı olarak çalıştığımız için Genel Başkanımızın 500 tır açıklaması oldu. Sivas´ta olarak biz de üyelerimize TOBB´dan gelen talimat doğrultusunda mesaj gönderdik ve yardım kampanyası başlattık. Nakdi yardım yapmak isteyenleri de AFAD ve Kızılay´a yönlendirdik. Biz de tüccarlar olarak işin başından beri içindeyiz. Sonuna kadar maddi manevi üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz.? dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

GURBETTE SILAYA HAYDİ YATIRIMA

2020-01-23 07:00 - Gündem

SAĞLAMSA SAMASSA

2020-01-22 07:00 - Spor

ZARA´DA DEPREM

2020-01-21 07:00 - Gündem

143 MESLEĞE MYB ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

2020-01-21 07:00 - Gündem

SİVASLININ 76 YILLIK ANILARI YIKILIYOR

2020-01-25 07:00 - Gündem

ALT YAPIYA İKİ AYRI RAKİP

2020-01-25 07:00 - Spor

SİVASLI HALTERCİ BRONZ MADALYA KAZANDI

2020-01-28 07:00 - Spor

İLLER ARASI JUDO MAÇLARI YAPILDI

2020-01-23 07:00 - Spor

FUTBOLCULARI TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI: 7 YARALI (VİDEO)

2020-01-21 07:00 - Gündem

DEPREM YARDIMLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

2020-01-28 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Milletvekilleri ve Bakanların Alacağı Zam Belli Oldu

16:34 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 5 Temmuz Cuma

19:00 - Gündem

Başbağlar Şehitleri Anıldı

16:01 - Gündem

Şehide Hüzünlü Veda

15:20 - Gündem

Sinan Ateş Davasında 10 Sanık Tahliye Edildi

14:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 5 Temmuz Cuma

19:00 - Gündem

Tomakin Çifti Sivas'ta Yarım Asırdır Arıcılık Yapıyor

16:29 - Yaşam

Sinan Ateş Davasında 10 Sanık Tahliye Edildi

14:41 - Gündem

Sivassporlu Futbolcular Testten Geçti

14:20 - Spor

Sivassporlu Eski Futbolcu Hayatını Kaybetti

14:19 - Spor