Edebiyatçı Olacaktı; Anahtar Tutuşu Onu Sanayide 'Motor Ustası' Yaptı

Sivas'ta yaşayan ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nden mezun Sümeyra Taş Yıldırım'ın (28) bir aracın tamiri için gittiği Hüseyin Yıldırım'ın dükkanında tamir anahtarını tutuşuyla dikkat çekti. Hüseyin Yıldırım'dan iş teklifi alan Sümeyra Taş Yıldırım, kısa sürede işi öğrenerek motor tamir ustası oldu.

Gündem - 1 yıl önce

Arife Defne ARSLAN

Kentte yaşayan Sümeyra Taş Yıldırım'ın (28) hayatı, 2020 yılında tanıştığı motor ustası Hüseyin Yıldırım (27) ile değişti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun olan Sümeyra Taş, ziyaret için gittiği Hüseyin Yıldırım'ın dükkanında tamir anahtarını tutuşuyla dikkat çekti. Hüseyin Yıldırım'dan iş teklifi alan Sümeyra Taş Yıldırım, kısa sürede işi öğrenerek motor tamir ustası oldu. 2022 yılında hayatlarını da birleştiren Hüseyin- Sümeyra Yıldırım çifti şimdi kendi iş yerlerinde birlikte motor tamiri yapıyor.

BU İŞİ BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ'

Eski bir arabanın yaylarını yaptırmak için sanayiye Hüseyin Yıldırım'ın yanına gittiğini söyleyen Sümeyra Taş Yıldırım, "Orada anahtar tutuşumu beğenmiş. Baba mesleği olduğu için kendisinin bir el yeteneğinin nasıl olduğunu çok iyi biliyor. Benim de yeteneğim olduğunu düşünmüş. Bunun ardından bana iş teklif etti. Beraber çalışalım ve ben sana bu işi öğreteyim dedi. Ardından birlikte bu işi yapmaya başladık ve Hüseyin bana yavaş yavaş işi öğretti. Bunun öncesinde arabanın motorlarıyla, işleyişiyle ilgili hiç bir şey bilmiyordum. Hüseyin ile beraber arabaların işleyişini, mekanik kısımlarını daha çok anlamaya ve öğrenmeye başladım. Bunların hiçbiri teorik değil hepsini deneyimleyerek öğrendim. Hüseyin’e bu süreçte çok sorular sordum, onu çok yıldırdım. Birlikte çalışırken duygusal bağımız oldu ardından evlendik ve hala da birlikte çalışıyoruz." dedi.

'GÖRENLER ÇOK GURURLANIYOR'

Eşiyle birlikte çalışmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Sabahtan akşama kadar tüm gün birlikteyiz. Burada daha mutluyum. Arabaları ve onlarla ilgilenmeyi seviyorum. Bilmediğim bi konu üzerinde çalışmak bana daha çok heyecan veriyor. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bu mesleğin hiçbir zaman öğrenmesi bitmiyor. Müşterilerimiz buraya gelip te beni ilk gördüklerinde şaşırıyorlar. Sanayide bi kadın ve motor yapıyor. Çok şaşırıyorlar ve merak ediyorlar. Anlatıyoruz onlara ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bir kadının her yerde olması gerekiyor. Bu yüzden de beni görenler bu işin sadece erkeklerin yapabildiği değil kadınlarında yapabildiğini görenler daha çok gururlanıyor. Bu durum beni de daha çok gururlandırıyor." diye konuştu.

EŞİMDE BU DOĞAL YETENEĞİ GÖRDÜM

Eşi motor ustası Hüseyin Yıldırım ise, "Eşime ilk anahtarı verdiğimde el yeteneğinin olduğunu farkettim. Biz elemanlara her şeyden önce anahtar nasıl tutulur anahtarla nasıl çalışılır onu öğretiriz. Eşimde bu doğal yeteneği gördüm. Bundan ötürü de hoşuma gitti onun yapmasını istedim. Eşim yaptıkça benim daha çok hoşuma gitti. Devamlı eleman sıkıntısındansa eşimle beraber çalışabilirim diye düşündüm. Ardından ortaklık teklif ettim. Müşterilerimizin hepsi saygılı bilindik insanlar. Bu şekilde öğretmeye başladım. Bu iş kolay değil daha öğrenilecek çok şeyimiz var. Bu şekilde başladık 2 buçuk yıl oldu. Çok şükür hiç pişman etmedi. El yeteneği konusunda hala ona karşı mahcubum" ifadelerini kullandı.

SivasEkspres- Sivas Ekspres Gazetesi - Sivas Haberleri - Haberler - Sivas

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ta Toplu Ulaşıma Zam

2023-07-12 15:44 - Gündem

Bakan Bolat Otomotiv Piyasasına El Attı

2023-07-11 11:16 - Ekonomi

Pideye Yüzde 50 Zam!

2023-07-11 10:24 - Ekonomi

Emekliye Yüzde 25 Zam Oranı Meclisten Geçti

2023-07-14 00:00 - Ekonomi

İletişim Başkanlığı’ndan Sivas Ekspres'e Ziyaret

2023-07-11 15:09 - Medya

Sultanşehir Sivas Mahalle Muhtarları Derneği Kuruldu

2023-07-10 11:36 - Gündem

Profesyonel Satıldı Amatöre Devam

2023-07-11 10:50 - Spor

Kuaför ve Berber Fiyatlarına Zam Bekleniyor

2023-07-12 11:57 - Gündem

İLAN HAFİK KAYMAKAMLIĞINDAN (MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ) SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

2023-07-12 00:00 - Resmi İlanlar

SİVAS GEMEREK ANADOLU LİSESİ PANSİYON BİNASI 10000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA ONARIM İŞİ SİVAS İL ÖZEL İDARE

2023-07-17 00:00 - Resmi İlanlar

İlgili Haberler

Bayraktar saldırı öncesi uyarmış

16:18 - Gündem

Esrarengiz hayvan keşfedildi

16:15 - Gündem

Ticaret Bakanlığı yılın 8 ayındaki denetimlerde 815,3 milyon lira ceza kesti

16:11 - Gündem

Yeni Ankara Adalet Sarayının temeli törenle atıldı

16:09 - Gündem

Tarihi Kapalıçarşı'nın yenilenen çatısı özel turlarla geziliyor

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu Çanakkale'ye ulaştı

16:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:38 - Nöbetçi Eczaneler

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular

15:11 - Gündem

Sivas’ta O İhale Vatandaşın Tepkisini Topladı!

15:01 - Röportajlar

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

14:09 - Gündem