?>

EKEN; ?BASIN ÖZGÜRDÜR?

EKEN; ?BASIN ÖZGÜRDÜR?

Yaşam - 6 yıl önce

Nurettin ÇUKURYURT/

Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı bir başka adıyla ?Sansürün Kaldırılması.?

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, basından sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl kutlanan Gazeteciler ve Basın bayramının demokrasi kültürünün yerleşmesi adına kutlu olmasını diledi.

Başkan Eken mesajında, ?Demokrasi kültürünün yerleşmesi, bir yaşam biçimine dönüştürülerek özümsenmesi, o ülkedeki basının konumu ve yapısıyla yakından ilgilidir. Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Demokratik yapının, düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergesi de basın özgürlüğüdür. Bugün artık basın özgürlüğü, bir iletişim özgürlüğü ve iletişim hakkı olarak vazgeçilemez temel hak ve özgürlüklerden biridir. Günümüzde haber alma ve bilgi edinme hakkının en kutsal haklar arasındadır. Bu hakkın en önemli basamağını da basın çalışanları ve haberciler oluşturmaktadır? dedi.

Açıklamasının devamında ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de ifade ettiği gibi basın, milletin sesidir´ diyen Eken, şöyle devam etti; ?Sansürsüz, tarafsız, doğrunun yanında, kamuoyunun aydınlatılması görevini yerine getirme mücadelesinde günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.?

BASIN EMEKÇİLERİNE KUTLAMA

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil, Sivas basınının objektif, tarafsız ve ilkeli bir şekilde görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini vurguladı.

Demirgil, mesajında; "Ülkemizde ve memleketimizde gece gündüz demeden, karşılaştıkları tüm sıkıntılara göğüs gererek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutlarım. Sivas basını ilimizin tanıtımı noktasında üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için canla, başla çalışmalarını devam ettiriyorlar. Sivas´ta faaliyetlerini devam ettiren yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum? ifadelerine yer verdi.

?BASIN HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da  24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak basının hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak niteledi.

24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 110.yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Köksal, basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından asla söz edilemeyeceğini belirterek, ?Basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı bir biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarını gündeme getirmede, kamuoyu oluşturulmasında, kamu hizmetlerinin toplum adına denetlenmesinde önemli bir görev üstlenmektedir. Görevini toplumsal değerle saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili güçlerinden biridir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken, bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadırlar.  İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. İlimizi her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında, bu başarının ülke ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın yaptıkları başarı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır? dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. İletişim çağında doğru, ilkeli, tarafsız bilgi ve güvenilir paylaşımların kaynağının basın olduğunu vurgulayan Hastaoğlu, kutlama mesajında; ?Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Bizler bunun en güzel örneğini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gördük ve yaşadık. Demokrasiden yana tavır alan basınımız bu ülkeyi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer almış, canı pahasına yaptığı yayın ve bilgi paylaşımları ile darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştur. Sivas basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı´nı tebrik ederim" ifadelerine yer verdi.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

?Zor şartlar altında gece gündüz demeden halkı ve kamuoyunu bilgilendirme görevini yürüten basınımızı yürekten kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum. Basın mensuplarının ilimiz ve ülkemizin birliği beraberliği konusunda yakındığı üstün gayret ve başarıdan ötürü kutluyorum. Gözümüz, kulağımız olan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı´nı kutlarım."

Haftanın Öne Çıkanları

ŞEHİT AİLESİNDEN BAŞKANA ZİYARET

2018-07-19 07:20 - Yaşam

TARİHİ BEHRAMPAŞA BUTİK OTEL YARIN AÇILIYOR

2018-07-20 07:59 - Yaşam

FETÖ´DEN 25 SANIĞA CEZA YAĞDI

2018-07-18 07:58 - Gündem

KÜÇÜKLERE JİMNASTİK ÇAĞRISI

2018-07-23 07:32 - Spor

KÖSEDAĞ ŞEHİTLERİ ANILDI

2018-07-17 07:55 - Yaşam

?SARIKIZ´ KORKUSU

2018-07-18 07:57 - Yaşam

SİVAS´tan BEŞİKTAŞ´ın ALT YAPISINA

2018-07-20 07:35 - Spor

SEVİNDİK

2018-07-23 07:59 - Siyaset

Vali Davut Gül, HAVA AMBULANS SİVAS İÇİN MİLAT OLACAK

2018-07-18 07:59 - Sağlık

TÜNEL İÇİN YIKIM BAŞLADI

2018-07-23 07:58 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yayınlandı

11:17 - Yaşam

Sivas Valisinin Eşi Gönüllere Dokundu

10:56 - Yaşam

Sivas'ta Su Depoları Denetleniyor

10:54 - Yaşam

Sivaslıların Vazgeçilmezi Sezona Başladı

10:24 - Yaşam

Din görevlilerine teşekkür belgesi

10:12 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivas'ta 182 Zanlı Yakayı Ele Verdi

11:05 - Asayiş

Sivaslılar Cevapladı: Yaz Mı? Kış Mı?

11:00 - Röportajlar

Sivas Valisinin Eşi Gönüllere Dokundu

10:56 - Yaşam

Sivas'ta Su Depoları Denetleniyor

10:54 - Yaşam

Sivas'ta Sokak Satıcılarına Darbe

10:51 - Asayiş