?>

En Büyük Problemimiz İnsanlık Krizi

Sivas İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse en büyük problemin insanlık krizi olduğunu söyledi.

Yaşam - 5 saat önce

HAKAN KALELİ

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde  düzenlenen konferansa  Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, İş-Kur İl Müdürü Hikmet Canpolat, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ebubekir Özen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşmasında her bir din görevlisinin toplum için birer örnek şahsiyet olduğunu söyleyen İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Peygamber varisi onun emanetçisi olan, her kademesinde görev alan başkanlığımızın değerli çalışanları. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlenmiştir. Bu minvalde bir din görevlimiz, bulunduğu yerde en çok saygı duyulan hal ve anlayış ile herkese örnek olacak bir şahsiyettir. Cemaate sadece namaz kıldırmakla kalmaz aynı zamanda dini meselelerde olduğu gibi diğer sosyal konularda da cemaatine yardımcı ve örnek olan bir şahsiyettir." dedi.

Müftü Altunkaya’nın açış konuşmasının ardından konferansını vermek üzere kürsüye gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse ise “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferansı verdi.

Prof. Dr. Kadir Özköse konferansına Mevlid-i Nebi Haftasının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini temenni ederek, “1446 yıl önce doğumuyla dünyayı şereflendiren Efendimizin doğumunun seneyi devriyesi olan Mevlid-i Nebi haftasında; O’na sevdalı, O’nun vahyini dillendiren bir de O’na yürekten bağlı din görevlisi kardeşlerimle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıla özel olarak hazırlamış olduğu tema aslında günün teması, bugünün sorunu, bugünün problemi. Mutlaka benim senin parmak basmamız, yaraları sarmamız gereken bir tema.” dedi.

Prof. Dr. Özköse konuşmasının devamında günümüzün en büyük probleminin ‘İnsanlık krizi’ olduğunun altını çizerek şunları kaydetti.

"Bugün gözlerimizin önünde krizler meydana geliyor, çeşitli sosyal problem ve çalkantılar yaşanıyor, bununla beraber günümüzün en büyük en ciddi problemi insanlık krizidir. İnsanlığın vicdanının donduğu, dumura uğradığını tahrip edildiği ve insanlığın her yönden uyuşturucusuyla, bağımlısıyla, terörüyle şiddetiyle  ahlaksızlığıyla cinsiyetsizliğiyle, insan haklarını elinin tersiyle bir tarafa itecek kadar bireysel yada kitlesel, bölgesel ya da kütlesel  boyutta bir kriz var, bir feryat var, bir yangın var bu yangın sadece oralarda ateşe gelmiyor. Bu yangın bugün ocağımıza düştü, bugün mahallemize düştü, bugün köyümüze kentimize düştü. Ve nice canlara kıyan içimizden caniler çıkar oldu. Karıncaya bile basmaktan, bir kuşun bile yuvasını bozmayı dünyanın en veballi en sancılı işi gören, komşunun meyvesine haberi olmadan elini uzatmaktan imtina eden, başkasının namusuna, iffetine, canına, malına, dinine, mezhebine, meşrebine, kimliğine en ufak bir tarzı, tavrı olmayanlardan kıyım makineleri çıkar oldu. Cinayet şebekeleri türer oldu. Kardeş olarak, ümmet olarak, insanlık olarak, millet olarak gönülleri fethe çıkan bir toplumken içimizden kimileri kardeşine, atasına, anasına, babasına söz eder oldu. Ve teknolojiyle her şey yaklaştı anlık görüntülü konuşuyoruz artık. Bir anda fırsat, yardım ulaştırabiliyoruz belki, ama yürekler arasına deryalar, mesafeler girdi. İnsanların yüreklerine dokunmamız, onların gönüllerini onlarla birebir ilgilenerek feth etmemiz gerekiyor."

Program sonunda 2024 yılında emekli olan din görevlilerine plaket takdimi yapıldı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

ŞARKIŞLA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

2024-09-27 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-27 09:01 - Yaşam

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 27 Eylül 2024

2024-09-27 09:04 - Aramızdan Ayrılanlar

AK Parti Sivas Teşkilatında Beklenen Oldu

2024-09-27 09:32 - Siyaset

Sivas'ın Kahramanlarından Valiye Ziyaret

2024-09-27 09:55 - Gündem

Bakan Ali Yerlikaya Şehit Ailesini Aradı

2024-09-24 09:02 - Gündem

Yıldızeli'nde Yüksek Hızlı Tren Sevinci

2024-09-24 09:11 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-24 09:32 - Medya

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 22 Eylül 2024

2024-09-24 09:34 - Gündem

Sivassporlu Futbolcu Hayatını Kaybetti

2024-09-24 11:16 - Gündem

İlgili Haberler

Böyle Utanmazlık Olmaz! Pes Dedirtti

15:05 - Yaşam

Bakan Açıkladı! Trenlere yeni sistem

13:09 - Yaşam

İşletmecilerdikkat! Bu haber sizin için

13:08 - Yaşam

Sivas'ta Dev Kanatların Yolculuğu Trafiği Aksattı

12:08 - Yaşam

Fıstığın Başkentine Sivas'tan Fıstık

11:35 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivaslı Şehit Ailesini Ziyaret Eden Bakan Yerlikaya: “Suçlularla Mücadelemiz Durmadan Devam Edecek’’

14:38 - Gündem

Bakan Yerlikaya Sivas’ta Güvenlik Toplantısına Katıldı

13:00 - Gündem

Sivas'ta Silah Kaçakçılığına Geçit Yok

12:50 - Asayiş

SCÜ’nün Acı Kaybı, Öğretim Üyesi 29 Yaşında Yaşamını Yitirdi

12:17 - Gündem

Sivas'ta Dev Kanatların Yolculuğu Trafiği Aksattı

12:08 - Yaşam