ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Gündem - 7 yıl önce

 

Gökhan KARA

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın şehrimizde bulunan engelli vatandaşlarla dün bir araya geldiği kahvaltıda, ?Engelliler için Sivas´ta engelleri kaldırıyoruz? dedi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, engelliler ve aileleri katıldı.

?TÜRKİYE´de SES GETİRDİK?

İşitme Engelliler Spor Kulübü Koordinatörü Mustafa Epik, Belediye çalışanı bir engelli olarak Başkan Aydın´a teşekkür ettiğini belirterek ?Yapılan çalışmalar Türkiye genelinde ses getirdi. Engellilere yönelik bir çok sorun ortadan kaldırıldı, yeni düzenlemeler hizmetler yapıldı, sıkıntıların çoğu aşıldı? dedi.

?İSTİHDAM  İSTİYORUZ?

Beyazay Derneği Şube Başkanı Tuncay Köse ise, ?3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilerin istihdam edildiği, eğitim hakkının yeterince yararlanabildiği, sosyal hayatın içerisinde yaşama gibi isteklerin karşılanmasını istiyoruz? diye konuştu

?SİVASSAHİP ÇIKTI?

Bedensel ve Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Halil Geçgil de, ?Sivas´ı şöyle bir araştırdığımız zaman engelli anlamında 2. bölgedir. Engellisine sahip çıkan en iyi illerden bir tanesindeyiz. Bize herkes destek oluyor. Belediye Başkanımız bize her konuda destek oluyor.  Türkiye´yi araştırdığımızda Sivas engelli vatandaşlarına sahip çıkan bir ildir?dedi.

?HERŞEY GÜZEL OLMAYA BAŞLADI?

Halk Eğitim Merkezi´nde görevli görme engelli Tarih Öğretmeni Selman Devecioğlu da, ?Sivas Belediyesi engellilere hizmette başı çekiyor.  Birçok belediyeye kıyasladığımız zaman Sivas Belediyesi tartışılmazdır. Ben Sivaslı değilim, Sami Başkanımızın iki dönemini de bilirim. Hizmetler o zamandan başladı.  Sivas´ta yollar çizgiler yapıldı,  her şey engelliler için güzel olmaya başladı.? dedi.

?ENGELLERİ KALDIRIYORUZ?

Sivas´ın engellilere daha üst düzeyde çabayla sahip çıkmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın ise,  ?Sivas Belediyesi olarak, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını giderip onların mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye de engellilere yönelik en kapsamlı çalışmaları yapan illerden biriyiz, artık engelleri kaldırıyoruz.?dedi.

2014 YILINDAN İTİBAREN?

Aydın, ?2014 yılından itibaren kaldırımlarda görme engelli yolu olarak bilinen engelli bantları yapmaktayız. Şu ana kadar 50 bin metre engelli bandı yapıldı. Engelli rampaları, engelli araç park yerleri bazı örneklerdir. Ayrıca yeni halk otobüslerinde engellilerin faydalanmasını istedik, buna göre planlama yaptık. Engelli araçları için şarj istasyonları, Whatsapp engelli hattı, görme engelliler için sesli, işitme engellileri için görüntülü hizmet hattı oluşturduk ( 0532 219 58 58 )? dedi.

CAMİLERDE YENİ DÖNEM

Engellilere yönelik yapacakları çalışmalara da değinen Başkan Aydın, ?Yakın zamanda mevcut camilerimizden bir tanesini engellilerimizin rahat kullanabileceği bir fonksiyona dönüştüreceğiz. Bütün bunlar gösteriyor ki; Sivas olarak engelli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Sivas Belediyesi olarak sizin sorunlarınızı göz ardı etmeyip, o sorunları çözmek için çaba sarf eden bir anlayış sergiliyoruz. Elbette ki eksiklerimiz mevcuttur ve bunlar kısa sürede giderilecektir? dedi.

?ARTIK HAPİS HAYATI YOK?

?Artık engelli vatandaşımız evin köşesinde herhangi bir oda da adeta hapis hayatı yaşamayacak? diyen Başkan Aydın, ?O dönemler Türkiye´de çok gerilerde kaldı. Bugün ki Türkiye her bir vatandaşına sahip çıkan, her bir vatandaşının mutlu olmasını arzu eden, vatandaşlarının kimseye muhtaç olmadan yaşamasını sağlayan bir Türkiye´dir. ?dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

HAYKO CEPKİN COŞTURDU

2017-12-04 07:38 - Magazin

BU KADAR DA OLMAZ !

2017-12-04 07:57 - Yaşam

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

2017-12-05 07:59 - Gündem

TEK İSTEĞİ OĞLU´nun YÜZÜNÜ GÖREBİLMEK

2017-11-29 07:35 - Gündem

Fedakar öğretmene BİR TAKDİR DAHA

2017-11-30 07:57 - Eğitim

FUTSALDA SPOR LİSESİ RÜZGÂRI

2017-12-01 07:17 - Spor

102 BİNE HYBRİD

2017-12-01 07:59 - Gündem

ALİBABA´DA HAFRİYAT TEPKİSİ

2017-12-04 07:58 - Yaşam

UZMANINDAN GÜZELLİK EĞİTİMİ

2017-12-01 07:57 - Sağlık

Sudenaz, işitme engelli anne ve babasının en büyük destekçisi

2017-12-04 07:32 - Yaşam

İlgili Haberler

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Fahrettin Koca Giderayak Ağzından Kaçırdı

16:30 - Gündem

Sinan Ateş Cinayetinde Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

16:23 - Gündem

Başkasının IBAN’ını, POS Cihazını Kullananlar Dikkat!

15:01 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 2 Temmuz Salı

19:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem