ERBAKAN VAKFI´NDAN İSRAİL´E KINAMA

ERBAKAN VAKFI´NDAN İSRAİL´E KINAMA

Yaşam - 7 yıl önce

Erhan CEYLAN/

Filistin´in başkenti ve İslam´ın Harem-i Şerifi olan Kudüs´ün ABD tarafından İsrail´in başkenti olarak tanınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu tepkilerden biri de dün Erbakan Vakfı Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı´ndan geldi.

Geçtiğimiz gün Vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında Filistin´de ve Kudüs-ü Şerif´te İsrail´in hiçbir toprak hürriyeti ve egemenlik hakkının olmadığını bildiren Vakfın Gençlik Kolları Başkanı Kerim İshak Aktaş, ?Kudüs-ü Şerif bütün İslam Aleminin ortak değeri olmasıyla birlikte Filistin Devletinin de Başkentidir. Filistin toprakları ve Kudüs-ü Şerif dahil olmak üzere Alem-i İslam´ın 99. Halifesi, Osmanlı İmparatorluğunun 34. Padişahı Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanı San-i Hazretlerinin halen tapulu şahsi malıdır. Filistin´de ve Kudüs-ü Şerif´te İsrail´in hiçbir toprak hürriyeti ve egemenlik hakkı kesinlikle yoktur. İsrail bölgede bir devlet değil, ırkçı, işgalci, katil ve siyonist bir topluluğun bölgede ve dünyada terör saçan rejimidir? dedi.

ABD´nin İsrail´in başkentini Kudüs olarak tanıması ve Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağını açıklamasının kabul edilecek bir durum olmadığını da vurgulayan Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?ABD başkanı Donald Trump´ın bu açıklamayı yapmış olması sadece bölgedeki sulhü bozmasına değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin de İsrail´i işgalci bir rejim olarak görmüş olduğu kararı çiğneyerek tüm dünyaya karşı açmış olduğu bir savaştır. ABD almış olduğu bu kararla birlikte kendisini yalnızlaştırdığı gibi karşısına da başta İslam Alemini ve tüm dünyayı alarak büyük bir hatanın ve tehlikenin içerisine girmiştir. Karşısına sadece İslam Alemini değil, bunu kabul etmeyen tüm dünyayı ve aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin kararını da çiğnemeye devam edecektir. Müslümanlar olarak her zaman savaştan değil, barıştan çatışmadan değil, diyalogdan çifte standarttan değil, adaletten sömürüden değil, samimi işbirliğinden üstün görmeden değil, eşitlikten baskı ve tahakkümden değil, insan haklarından yana olmuş ve her zaman bundan taraf olmuşuzdur.

KOCAELİ´DE MİTİNGE DAVET

Kudüs-ü Şerif ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere tüm dünya insanlığının bu ince ruha sahip olması gerekmektedir. O sebepledir ki buradan bütün İslam Alemine, İslam İşbirliği Teşkilatına, Dünya Müslüman Alimler Birliğine, Dünya İslam Konseyine, kurucu lider Ülke ve dönem başkanı olan başta Türkiye olmak üzere D-8 İslam Birliği üyelerine, siyasi parti temsilcilerine ve mensuplarına, STK´lara ve yüreğinde Kudüs-ü Şerif olan herkese çağrımızdır ki; ayağa kalkın ve zulme sessiz kalmayın. Allah muhafaza bugün Kudüs-ü Şerif düşerse yarın Harem-i Şerif diğer gün Mescid-i Nebevi, öbür günse İslam Aleminin merkezi olan İstanbul düşer. Bu sebeple bizler de 17 Aralık Pazar Günü Erbakan Vakfı olarak Kocaeli´nde ?Kudüs seninleyiz? mitingi düzenleme kararı almış bulunmaktayız. Tüm hemşerilerimizi bu mitinge davet ediyoruz. Sivas Erbakan Vakfı olarak bu mitinge otobüs kaldıracağız. Kudüs davasını yüreğinde hisseden tüm dava kardeşlerimizi bu programımıza destek vermelerini bekliyoruz.?

Haftanın Öne Çıkanları

DOĞA KOLEJİ t-MBA EĞİTİMİNİ TANITTI

2017-12-08 07:54 - Eğitim

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

2017-12-08 07:35 - Yaşam

SİVAS CANIM CİĞERİM

2017-12-11 07:57 - Siyaset

FETÖ/PDY DAVASI

2017-12-08 07:36 - Gündem

BBP ve Alperen Ocakları´ndan ´Kudüs´ yürüyüşü

2017-12-09 07:32 - Yaşam

ZARA ZİRAAT ODASI´nın KÖY GEZİLERİ

2017-12-08 07:32 - Gündem

ERBAKAN VAKFI´NDAN İSRAİL´E KINAMA

2017-12-14 07:31 - Yaşam

Kalp krizi geçiren gazeteci yaşamını yitirdi

2017-12-11 07:33 - Medya

YETİMLER İÇİN BİR PROJE DAHA

2017-12-07 07:58 - Yaşam

CHP ZARA İLÇE BAŞKANLIĞINDA KARAMAN DÖNEMİ

2017-12-07 07:32 - Siyaset

İlgili Haberler

İnternetten Bilgisayar Aldı, Kargodan Tıraş Makinası Çıktı 

14:36 - Yaşam

Sivas'ta İpe Dolanan Kırlangıcın Yardımına İtfaiye Koştu

13:37 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:57 - Yaşam

Maraşlı Vatandaş Sivas İçin Yazdı

11:36 - Yaşam

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem