ERDEMLİK ÖRNEĞİ

ERDEMLİK ÖRNEĞİ

Yaşam - 7 yıl önce

SİYASİLERİMİZ ÇÖZDÜ

Şehrin en önemli sanayi kuruluşlarının başında gelen ESTAŞ´a Kayyum atanmasından sonra devreye giren Yönetimin konuyu aktardığı Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milletvekilleriyle görüşerek sorunun çözümüne büyük katkı sağladı. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ?Sıkıntılı bu süreçte bize destek olan siyasilerimize ve idaricilerimize teşekkür ediyoruz. Bu karar moralimizi yerine getirdi, Sivas için üretmeye devam edeceğiz? dedi.

?SUÇLU OLAN YARGILANSIN?

Belediye Başkanı Sami Aydın, ESTAŞ´ın Sivas´ın bir değeri olduğunu belirterek ?Bu süreçte bazı sıkıntılar yaşanıyor. Biz ESTAŞ´ın durumunu Bakanımıza, milletvekillerimize aktardık, Cumhurbaşkanımızın çıkardığı kararname ile hissedarları yüzde 50´den fazla olan firmalara kayyum atanırken yüzde 50´nin altında olan Hissedarların hisseleri kontrol altına alınıyor. Bu süreçte suçlu olanlar elbette yargılanacak.?dedi.

 

HABER MERKEZİ

            1977 Yılında kurulan ve Sivas´ın en önemli sanayi kuruluşlarının ilk sıralarında yer alan ve kısa adı ESTAŞ olan Sivas Eksantirik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi´ne FETÖ soruşturmaları kapsamında bir süre önce atanan kayyum kararı, devlet yöneticilerinin gösterdiği erdemlik örneğiyle kaldırıldı. Hakkında soruşturma bulunan 2 ortağının hisselerine yönelik kayyum kararı devam ederken, fabrika yönetime tekrar teslim edildi.

            Organize Sanayi Bölgesi´nde 70 bin metrekare kapalı alanda 420 çalışanı ile yıllık 45 bin ton döküm yapan ve 1300 çeşit araç ve cihaz motoruna senede 600 bin adet kam mili üreten ESTAŞ´a, eski bazı hissedarlarıyla ilgili,  FETÖ soruşturmaları kapsamında, Kayyum atanarak el konulmuştu.

            40 Ülkeye ihracat yapan ESTAŞ´a kayyum atanmasından sonra harekete geçen Yönetim, durumu Belediye Başkanı Sami Aydın´a iletmiş, Başkan Aydın´da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milletvekilleri ile görüşerek, sorunun çözümlenmesini istemişti.

            ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, Başkan Aydın´ın girişimleri sonucu, siyasilerin de desteği ile kayyum kararının düzeltilmesinden büyük memnunluk duyduklarını, morallerinin yerine geldiğini belirterek ?Sivas ve Türkiye için çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz? dedi.

            ?ŞİRKETİMİZ AKLANDI?

            Başkan Timuçin, itirazları ve siyasilerin girişimi sonucu kayyumun önceki gün itibariyle kaldırıldığını da belirterek ?FETÖ´yle ilgili olarak 2 hissedarımızın hisseleri üzerinde kayyum kararı var. Şirketimiz aklandı. Doğrusu da buydu. Sıkıntılı süreçte bize Bakanımız İsmet Yılmaz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Başkanı Osman Yıldırım ve oda başkanlarımız, sanayiciler ve çalışanlarımız büyük destek verdiler, hepsine teşekkür ederiz. Bu karar bizi yüceltti, cesaretlendirdi, moralimizi yükseltti.?dedi.

            ?SUÇU OLAN YARGILANSIN?

            ESTAŞ Yönetim kurulunun teşekkür ziyareti sırasında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise, ESTAŞ´ın Sivas´ın bir değeri ve çok önemli bir markası olduğunu belirterek ?Bu tesis Sivas´tan gitse ortakları zarar görür, ama Sivas´ta önemli kayıplar verir. Türkiye özel bir süreçten geçiyor. Bir çok insan bazı tehlikeleri sonradan fark etti, bazıları da bu tehlikeyi fark ettiği halde bağını koparmadı. Geçmişte burayla bağı olan ilgili kişi ve kurumlar elbette incelenmeli. Öyle de yapılıyor. Suçu olanlar adalet önünde hesap vermeli. Böyle bir durumda gözaltına alınanların hisseleri, aklanıncaya kadar kontrol altında tutuluyor. Ben bu süreçte elimden gelen çabayı sarfettim. Cumhurbaşkanımızın çıkardığı kararname ile hissedarları yüzde 50´den fazla olan firmalara kayyum atanırken yüzde 50´nin altında olan Hissedarların hisseleri kontrol altına alınıyor. Geçmiş olsun, kazancınız size ama tesis Sivas´ın? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

"KOLESTEROL İÇİN YAŞAM TARZINIZI DEĞİŞTİRİN"

2017-01-28 08:42 - Sağlık

HALEP´E 3 BİN TORBA UN

2017-01-28 08:11 - Dünya

YEŞİLAY´dan "SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK" YARIŞMASI

2017-01-31 08:59 - Medya

ULAŞ´TA OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

2017-02-03 08:08 - Eğitim

İŞTE: SİVAS´TAKİ FETÖ BİLANÇOSU

2017-01-31 08:27 - Gündem

AK KADINLARIN YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

2017-01-31 08:08 - Dünya

DİKKAT! BUGÜN SON GÜN

2017-01-31 08:24 - Dünya

"ÇALGI ÇENGİ İKİMİZ" FİLMİNE ÖZEL GÖSTERİM

2017-01-30 08:26 - Magazin

MİLLİ GÜREŞÇİ KEKLİK, SAĞLIĞINA KAVUŞTU

2017-01-28 08:20 - Sağlık

CÜ´de KOSGEB DESTEKLİ PANEL DÜZENLENDİ

2017-02-02 08:41 - Eğitim

İlgili Haberler

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları Belli Oldu

15:09 - Yaşam

LGS Birincileri Stres'ten Uzak Kalarak Başarıya Ulaştı

14:10 - Yaşam

Ego, Anne-Babası Gibi Kahraman Olmaya Hazırlanıyor

13:11 - Yaşam

Türkiye'den Yola Çıkan Kadın Doktor, Afrikalı Çocuklara Şifa Dağıtıyor

16:04 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem