ESNAFIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK - video

ESNAFIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK - video

Gündem - 5 yıl önce

Uğur YİĞİT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin seçim döneminde sanayi esnafına verdiği sözün üzerine Atatürk Caddesi ve Fethi Akyüz Caddesi üzerinde yapılan düzenlemeyle Ata Sanayi´ne yeniden yol verilerek, sanayi esnafının yüzünü güldürdü.

Yapılan çalışmanın ardından Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası ile Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile kahvaltıda bir araya geldi.

HAKLI BİR TALEBİ

YERİNE GETİRDİK

Kahvaltı sonrasında konuşan Belediye Başkanı Bilgin, seçim döneminde hizmet etmek için yetki aldığını ifade ederek, ?Yola çıktığımız zaman belli hususları söyledik. Yönetim anlayışımızı ortaya koyduk. Hiçbir zaman ben demeyeceğiz ve biz anlayışı ile hareket edeceğimizi söyledik. Az konuşacağız, çok çalışacağız. Bizim adımıza ortaya koyduğumuz eserlerin konuşacağını söyledik. Her hizmeti yaparken Sivas´a bir hizmeti kazandırırken eserden de daha önemli olan insanlarımızın gönlünü kazanarak, insanlarımızla gönül belediyeciliği anlayışını hâkim kılarak şehrin genelinin kabul ettiği, olur verdiği hizmetlerle sizlerle birlikte bu şehre hizmet edeceğiz? dedi.

Başkan Bilgin, ?Fethi Akyüz Caddesi´nin kavşak düzenlemesiyle ilgili bir mücadele vardı. Haklı ve doğru bir talepti. Biz de hep şunu söyledik. Hemşerilerimizden gelen haklı, makul ve yapılabilecek her talepte Sivas Belediyesi olarak Sivaslıların emrindeyiz. Bugünde bu haklı talebi yerine getirdik. İnşallah bundan sonra yine hemşerilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, odalarımızla, herkesle bir masada oturarak, istişare ederek, fikirleri konuşarak uygulanabilir her projeyi faaliyete geçirmek bizim boynumuzun borcu asli görevimizdir? diye konuştu.

HERKESLE İSTİŞARE EDİP

PROJEYİ UYGULADIK

Belediye makamını, belediyeciliği bir makam olarak görmediklerini aktaran Başkan Bilgin, ?Millete hizmet etmenin bir aracı bu makamlar gelip geçer. Onlarca belediye başkanı geldi geçti. Ama bu milletin değerlerine saygılı olan bu milletin hassasiyetini gören bu milletle yürüyenler unutulmadı. Bizimde bu görev süremiz bir gün bitecek. İyi işler yaptı dedirtebilirsek bizim yanımıza kalacak olan kazanç budur. Ben kavşak düzenlemesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzgün bir proje olsun dedik. Esnafımızın, milletimizin hassasiyetini ve şehrin bir bütününü etkileyecek olumsuzluğa meydan vermeyecek bir proje olsun dedik. Herkesle istişare ettik ve ortaya çıkan güzel projeyi uyguladık. İnşallah bundan sonrada her zaman esnafımızın, üretenin, tüccarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin,  engellilerimizin yanında olacağız. Şehirde yaşayan herkesin ve her kesimin iyi ki ben Sivas´ta yaşıyorum ben bu şehirde yaşamaktan mutluyum dedirtecek hayat standartlarını yükseltecek bir şehir inşa etmek, oluşturmak bu anlayışı şehre kılmak bizim asli görevimizdir. Hizmet edeceğiz yollar, köprüler yapacağız. Yollar açacağız. Ama en az onun kadar önemli bunları yaparken hemşerilerimizin gönlünü kazanacağız? ifadelerini kullandı.

?DUALARIMIZ

ORDUMUZLA BİRLİKTE?

Fırat´ın Doğusu´na gerçekleştirilecek olan Barış Pınarı operasyonunda görev alacak Mehmetçiklere operasyonda başarılar dileyen Başkan Bilgin, ?Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden terör örgütünün kökünü kazımak adına mücadele eden ordumuzu, güvenlik güçlerimize Rabbimden muzafferiyetler diliyorum? dedi.

Belediye Başkanı Bilgin şöyle devam etti:

?Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var bu bedeli biz bin yıldır ödeyerek, 1071 yılından itibaren bu toprakları Türk vatanı yapmak için atalarımız, dedelerimiz büyük mücadeleler ve şehitler vererek Allah´a şükürler olsun bu coğrafyayı bize vatan olarak bıraktılar. Bu coğrafyada yaşayan Türk milletinin bugün ki asli görevi de vatanı, bayrağı, ezanı, kutsal değerleri için şehit dedelerimize onların ruhuna uygun olarak mücadele etmek ve ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast edenlere dimdik durmaktır. Bugünde ordumuz yeni bir harekât başlattı. Güneyimizde bize had bildirmek bizi orayla meşgul etmek ve bir terör koridoru kurdurmak isteyen kilometrelerce ötelerde olmalarına rağmen bu coğrafyaya kader çizmek isteyen emperyalist güçlere karşı ordumuz harekât başlattı. Duamız ordumuz ile birlikte biz inanıyoruz ki ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışıyla hareket eden ordumuz muzaffer ve başarılı olacak.?

MÜŞTELERİMİZ

DÜKKÂNIMIZI

BULAMIYORDU

Tesviyeciler ve Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil ise, ?Taleplerimiz vardı, dosyamız vardı. Seçim döneminde bunu size sunmuştuk. 4 Eylül Sanayi Sitesinde yaptığımız Sultan Şehir Sanayi Sitesinin altyapı ve asfalt problemi vardı. Geçtiğimiz dönemden gelen. Göreve gelir gelmez, verdiğiniz talimatla altyapı ve asfalt problemini çözerek sanayimize ve şehrimize kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Bugün de Ata Sanayi´nde Atatürk Caddesi´nden dönüş problemimiz vardı. Yenişehir´e dönüş problemimiz var. Gelen müşterilerimiz dükkânlarımızı bulamıyordu, Yenişehir´e geçemiyordu. Bunu söz vermiştiniz çözeceğiz diye. 3-4 ay boyunca ekibinizle çalışarak çizdiğiniz proje ile gayet başarılı oldu. Yolu 1 haftadır kullanıyorum. En ufak bir tıkanma olmadan esnafımızın problemini çözdüğünüz için teşekkür ediyorum. Başkanım esnafın problemlerinin biri çözülürken diğeri geliyor. Bizim problemimiz bitmez. Bundan sonraki problemlerimizi de çözeceğinize eminim. Burada sanayideki bütün esnaflar adına teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rafet Raif Aydın da Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´e esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

MHP KADIN KOLLARINDA ?OKUR´ DÖNEMİ

2019-10-05 01:01 - Gündem

ENGELLİLERİN DÜNYASINI YAKINDAN TANIYORLAR

2019-10-05 01:04 - Gündem

MAHKUM TAŞIYAN NAKİL ARACI DEVRİLDİ: 9 YARALI

2019-10-09 01:00 - Gündem

YARALI KARTAL TEDAVİ ALTINA ALINDI

2019-10-08 01:00 - Gündem

ESNAFIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK - video

2019-10-09 01:04 - Gündem

ALTUNSOY: ?TEK HEDEFİMİZ GALİBİYET?

2019-10-04 01:00 - Spor

?ÜRETENİN YANINDAYIZ?

2019-10-04 01:03 - Gündem

HAZRETİ ALİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI

2019-10-08 01:03 - Gündem

BİLSEM AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

2019-10-09 01:01 - Gündem

USTALARA VEFA

2019-10-05 01:00 - Gündem

İlgili Haberler

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Sivaslı Bilim İnsanının Acı Günü

16:03 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Yazın Ortasında Karla Mücadele

15:00 - Gündem

Sivas'ta Büyük Tehlike

13:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 4 Temmuz 2024

14:56 - Nöbetçi Eczaneler