FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ (VİDEO)

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ (VİDEO)

Gündem - 3 yıl önce

Uğur YİĞİT

Sivas Belediyesi mayıs Ayı olağan meclis toplantında mecliste üyesi bulunan iki partinin ortak önerisi ile Filistin’e destek bildirisi yayımlandı. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar Sivas Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında AK Parti ve Büyük Birlik Partisi meclis üyelerinin ortak bildirisiyle kınandı. Toplantıda gündem maddeleri öncesinde bildiriyi okuyan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Zalim İsrail’in, işgal altındaki Filistin’de masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırıları şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.” dedi.

 

KINIYOR VE LANETLİYORUZ

 

Bilgin, “Sivas Belediye Meclisi olarak, zalim İsrail’in, işgal altındaki Filistin’de masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırıları şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. İsrail’in, aralarında bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu savunmasız Filistinli sivillere karşı ölümcül silahlar kullanarak yaptığı baskınlar ve saldırılar karşısında derin bir üzüntü içindeyiz. Ne yazık ki İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında, özellikle de kutsal alanlarda uzun zamandır insanlığa karşı suç işlemektedir. İsrail’in işgal altındaki topraklarda süregelen korkunç saldırıları, bilhassa Mübarek Ramazan ayının başından itibaren yoğunlaşarak artmıştır. Sivillere yönelik ölümcül saldırılar Ramazan Bayramı’nın arifesinde de vahim bir duruma ulaşarak birçok sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. İslamiyet başta olmak üzere üç dinin kutsallarını barındıran Kudüs'ü; vicdansız, ahlaksız, hukuksuz, saygısız saldırılarıyla kirleten zalimlere karşı çıkmak, 'insanım' diyen her bireyin vazifesidir.” dedi.

 

İSRAİL’İN YAPTIĞI DEVLET TERÖRÜ

 

 

İsrail devletinin saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymayarak dolaylı şekilde destek veren herkesin orada yaşanan zulme ortak olduğunu ifade eden Bilgin, “Masum Filistinlere yönelik aralıksız devam eden zulmü ve İsrail’in sürdürdüğü devlet terörünü sona erdirmek için uluslararası toplumu daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. İsrail’in etnik temizlik yapmasını, Filistinlileri zorla anavatanlarından etmesini, mülklerine el koymasını, ibadet edenlere saldırmasını, Müslüman halkın ilk kıblesi olan mübarek Mescid-i Aksa’ya gitmelerini engellemesini ve Filistin halkını meşru haklarını kullanmaktan mahrum bırakmasını önlemek, uluslararası toplumun ahlaki ve hukuki bir yükümlülüğüdür. İşgal suçlarına maruz bırakılan Filistinli sivillere koruma sağlamak, onların haklarını desteklemek, adalet, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki onurlu davalarında onların yanında olmak bizlerin ahlaki, vicdani ve dini bir sorumluluğudur.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Bilgin, “Kudüs'ü ve Müslümanları koruyamayan bir dünya kendi kendine ihanet etmiş demektir. İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistin halkına tam destek verdiğimizi ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu beyan ediyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistin coğrafyasındaki tüm Müslümanların yanındayız. Allah mazlumların ve mağdurların yardımcısıdır.” ifadelerine yer verdi.

 

Bildirinin okunmasının ardından Filistin’de şehit olanlar için dua edildi.

 

 

 

                                              

Haftanın Öne Çıkanları

KENEDEN İLK ÖLÜM

2021-05-17 07:00 - Gündem

ORTAK ETKİNLİKLERDE BULUŞUYORLAR

2021-05-17 07:00 - Gündem

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 memur alımı yapacak

2021-05-17 10:25 - Gündem

YUVASINI TEKRAR YAPTI

2021-05-17 07:00 - Gündem

BOYD GİTTİ

2021-05-18 07:00 - Spor

RIZA HOCA İLE DEVAM

2021-05-18 07:00 - Spor

GOL YÜKÜNÜ GRADEL SIRTLADI

2021-05-19 07:00 - Gündem

TARİH YAZDIK

2021-05-17 07:00 - Spor

KADEMELİ NORMALLEŞME

2021-05-17 07:00 - Gündem

GÖZLER KUPA FİNALİNDE

2021-05-18 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Bayraktar saldırı öncesi uyarmış

16:18 - Gündem

Esrarengiz hayvan keşfedildi

16:15 - Gündem

Ticaret Bakanlığı yılın 8 ayındaki denetimlerde 815,3 milyon lira ceza kesti

16:11 - Gündem

Yeni Ankara Adalet Sarayının temeli törenle atıldı

16:09 - Gündem

Tarihi Kapalıçarşı'nın yenilenen çatısı özel turlarla geziliyor

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu Çanakkale'ye ulaştı

16:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:38 - Nöbetçi Eczaneler

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular

15:11 - Gündem

Sivas’ta O İhale Vatandaşın Tepkisini Topladı!

15:01 - Röportajlar

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

14:09 - Gündem