?>

GURUR GECESİ

GURUR GECESİ

Gündem - 2 yıl önce

Uğur YİĞİT

İlimizde basın mensupları için ilkleri hayata geçiren Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti daha önce düzenlenmemiş bir etkinliğe imza attı. Sahada haber için alın teri döken ve yıllarını bu mesleğe adamış isimler 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenle ödüllendirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen programa Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Mehmet Habip Soluk, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Polat,  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demir Demirgil, Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, şehit gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ve ailesi ile ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, bu ödül törenini gazeteciler için önemli günlerden biri olan '24 Temmuz Basın Bayramı'nda gerçekleştiriyor olmanın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Henüz kuruluşunun 1,5 yılı geride kalan genç cemiyetimiz, kısa zamanda Sivas'ta mesleki örgütlenme adına önemli bir yapılanmaya giderek, kentin etkili sivil toplum kuruluşları arasına adını yazdırdı. Kuruluştan itibaren amacımız, basın mensupları arasındaki birlik ve beraberliği artırmak, değerleri bir araya getirmek, ortak hareket etmek ve camianın gücünü hissettirmekti. Bu doğrultuda önemli mesafeler kat ettiğimizi belirtmek istiyorum. Cemiyet olarak kısa zamanda önemli çalışmalara imza attık. TOKİ’ye başvurusunu yaptığımız konut projesinde Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Milletvekillerimiz Semiha Ekinci, Habib Soluk ve Bakanımız İsmet Yılmaz’a vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunlar arasında en önemsediğimiz etkinliğimizi bugün gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

AMACIMIZ HATIRASINI YAŞATMAK

Helikopter kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Karahan, “Öncelikle 2009 yılında tüm Sivas halkını, Tüm Türkiye'yi yasa boğan acı olayda kaybettiğimiz Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ'ı, Yüksel Yancı'yı, Murat Çetinkaya'yı, meslektaşımız İsmail Güneş'i, Pilot Kaya İstektepe'yi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.  Bizi derin üzüntüye sevk eden olayda kaybettiğimiz meslektaşımız İsmail Güneş adına bu yıl ilkini düzenlediğimiz meslek ödülleri törenini hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu yıldan başlamak üzere, gelecek yıllarda da bu ödülleri devam ettirerek İsmail Güneş'in hatırasını sonsuza kadar yaşatmak en temel amacımızdır.

O, son nefesini verdiği ana kadar, çok sevdiği mesleğini sürdürmesiyle hafızalarda her zaman canlı kalacaktır. Gelecekte yetişecek olan yeni meslektaşlarımız da onun, canı pahasına verdiği meslek mücadelesini örnek alacaktır.” diye konuştu.

ÖDÜLLERİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Ödül törenini her yıl geleneksel düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Karahan, “Camia olarak bu konuda çeşitli sebeplerle geç kaldığımızın farkındayız.  Ancak cemiyetimiz kuruluşundan itibaren bu konuyu ilk gündem maddesi yapmış ve bu ödül programını gelecek yıllarda ulusal düzeye çıkarma hedefiyle yola çıkmıştır. Bunu da ilerleyen yıllarda inşallah hep birlikte göreceğiz. Biz biliyoruz ki, üyelerimizin hemen hepsi büyük bir özveri ve heyecanla mesleğini yerine getirmekte, sosyal yaşantısından ödünler vererek insanlara bilgi ulaştırma çabasını sürdürmektedir. Bunu yaparken de zaman zaman her türlü zorluk ve engellemelerle karşı karşıya kalmaktadır.  O yüzden yapılan her haber, çekilen her fotoğraf, kayda alınan her görüntü yoğun bir emek ve çaba ürünüdür ve hepsi de birbirinden kıymetlidir. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu ödül töreninde amacımız meslektaşlarımızı daha iyiye yöneltmek, onları başarılı işler yapmaya özendirmektir. Gerçekte ise ödül alsın almasın tüm arkadaşlarımız bizim için aynı derecede kıymetlidir. Bu yılki ödüllerimizi belirlerken arkadaşlarımızın yıl içerisindeki çalışmalarını dikkate alarak bir değerlendirmede bulunduk. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılarak, çerçeve genişletilecektir. Bizim için yeni bir başlangıç olan İsmail Güneş Basın Ödülleri'nin bir Sivas Basını geleneği haline dönüşmesini arzu ediyoruz. Her zaman kalbimizde olacak "İsmail Güneş" kardeşimizin aziz hatırası da bu sayede hep taze kalacaktır. İlkini gerçekleştirdiğimiz İsmail Güneş Ödülleri törenimize katılarak bizleri onurlandıran, destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ödül alacak arkadaşlarımızı da ayrıca tebrik ediyor, Basın Bayramlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

GAZETEMİZE 4 ÖDÜL BİRDEN

İlimizin en önemli basın kuruluşları arasında yer alan gazetemizi Sivas Ekspres Gazetesi düzenlenen ödül töreninde geceye damga vurdu. Gazetemiz Sayfa Editörü Nurettin Çukuryurt ‘Sayfa Tasarım’ ödülü, muhabirlerimiz Uğur Yiğit  ‘En İyi Haber Ödülü, Yüksek Menekşe ‘En İyi Fotoğraf Ödülü’ gazetemiz ise Cemiyet Özel Ödülüne layık görüldü. Ödülleri Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş verdi.

BASIN MENSUPLARINA ÖDÜL YAĞDI

Gecede "Onur Erden (İHA) Günlük Yaşam Ödülü, Volkan Kaplan (İHA)Haber Görüntüsü Ödülü, Serhat Zafer (AA)Haber Fotoğrafı Ödülü, Halife Yalçınkaya (AA)Polis Adliye Haberi Ödülü, Alperen Yıldız (DHA)Spor Haberi Ödülü, Hüsnü Ümit Avcı (DHA) Araştırma Haberi Ödülü, Uğur Yiğit (Ekspres Gazetesi)Gazete Dalında Haber Ödülü, Yüksel Menekşe (Ekspres Gazetesi)Gazete Dalında Haber Fotoğrafı Ödülü, Nurettin Çukuryurt (Ekspres Gazetesi)Sayfa Tasarımı Ödülü, Hayrullah Ağkaş (İrade Gazetesi) Sayfa Editörü Ödülü, Oğuzhan Sarzep (İrade Gazetesi) Gazete Dalında Spor Haberi Ödülü, Fatih Tabur (İrade Gazetesi-Web) Haber Sitesi Editörü Ödülü, Erhan Meyveci (Kanal58)TV Dalında Haber Kurgu Ödülü, Yasin Nergis (Worldturk Tv) TV Dalında Haber Görüntüsü Ödülü, Yunus Budaktaş (Vizyon 58) TV dalında Haber Ödülü, Abdullah Yiğit (Vizyon 58)TV Dalında Spor Programı Ödülü, Ali İzgi (Kanal 58)TV Dalında Politika Programı Ödülü, Adem Akgül (Worldturk)Tv Yorumcusu Ödülü, Hakan Kaleli (Sivas TSO)Kurumsal Haber Ödülü, Erkan Özkan (ÇEDAŞ)Kurumsal İletişim Ödülü, Eren Özdal (Sivas Belediyesi)Kurumsal Fotoğraf Ödülü, Ferhat Yalçın (Sivas Belediyesi) Kurumsal Görüntü Ödülü, Adem Karakaya (Sivas Ticaret Borsası) Kurumsal Sosyal Medya Ödülü, Hikmet Kuru (SESOB)Kurumsal Web Sitesi Ödülü, Emre Özdal (SCÜ) Kurumsal Röportaj Ödülü, Ebubekir Çiğdem (Kültür AŞ)Kurumsal Kurgu Ödülü, Sivas Valiliği Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kurumsal Tanıtım Ödülü, Yücel Yönal Onur Ödülü, Sirer Doğan Onur Ödülü, Yasemin Güneş Onur Ödülü, Göktürk Fırat (İhlas Haber Ajansı)Cemiyet Özel Ödülü, Önder Felek (Anadolu Ajansı) Cemiyet Özel Ödülü, Eraydın Aytekin (Demirören Haber Ajansı)Cemiyet Özel Ödülü, Murat Güney (Sivas İrade Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Muhittin Karahan (Sivas Ekspres Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Melda Geneş (Memleket Sivas Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Ayşe Mine Egüz (Bizim Sivas Gazetesi) Genç İletişimci Ödülü, Defne Arslan (Sivas Ekspres Gazetesi)Genç İletişimci Ödülü, Mert Taha Varol (İhlas Haber Ajansı) Genç İletişimci Ödülü, Erhan Erdoğan (Sivasspor) Sivasspor Özel Ödülüne layık görüldü.

PROTOKOLDEN GECEYE TAM NOT

Vali Dr. Yılmaz Şimşek ise Sivas’ın kalkınmasında, gelişmesinde ve kamuoyuna duyurulmasında basın mensuplarının büyük emekleri olduğunun altını çizerek, ödül alan gazetecileri tebrik etti.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de basın mensuplarının meşakkatli bir görev ifa ettiğini söyleyerek özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise şehit gazeteci İsmail Güneş’e rahmet dileyerek onun adına böyle bir ödül töreni hazırlayan 4 Eylül Gazeteciler Cemiyetini tebrik etti. Ödül alan gazetecilere çalışma hayatlarında başarılar dileyen Yılmaz, İsmail Güneş’in adının böyle bir günde unutulamamasının önemine vurgu yaptı.

AK Parti Sivas Milletvekilleri Semiha Ekinci ve Mehmet Habip Soluk da İsmail Güneş’in son anına kadar örnek gazetecilik örneği sergilediğini belirttiler.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken de Sivas için basın mensuplarının önemini anlatarak böylesi bir ödül gecesi düzenlemek için emek harcayanları tebrik etti.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Emre Adiloğlu imzayı attı

2022-07-20 07:00 - Spor

Yazar Şule Kala öğrencilerle buluştu

2022-07-23 07:00 - Gündem

Hakan ve Hasan, Avrupa üçüncüsü

2022-07-21 07:00 - Gündem

GURUR GECESİ

2022-07-26 07:00 - Gündem

Özveriyle çalışıyorsunuz

2022-07-25 07:00 - Gündem

Yiğidolar’ın maç programı belli oldu

2022-07-26 07:00 - Spor

Milli Yol Partisi kongre yapacak

2022-07-21 07:00 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu

2022-07-21 10:07 - Gündem

Demir Çeliğe kayyum atanmalı

2022-07-20 07:00 - Gündem

Saadet Partisi’nden saha çalışmaları

2022-07-21 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

 Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbet

15:54 - Gündem

Uzmanı asgari ücret için net rakam verdi

15:48 - Gündem

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması

15:41 - Gündem

Sivas Esnafına Müjdeli Haber

14:10 - Gündem

Yeni Rektörden Açıklama: "Liyakatla Yöneteceğiz''

14:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:51 - Nöbetçi Eczaneler

Sivas Esnafına Müjdeli Haber

14:10 - Gündem

Yeni Rektörden Açıklama: "Liyakatla Yöneteceğiz''

14:05 - Gündem

36 Gollü Hafta

13:36 - Spor

Sivas Somonları Rusya Yolcusu

12:28 - Ekonomi