?>

Güzelliğin Sırrını Uzmanı Anlattı

Güzellik Uzmanı Songül Şeker, ilk kez kanser ve alopesi hastaları için üretilen ve daha sonra güzel görünümün bir parçası haline gelen ipek kirpik uygulamasının detaylarını anlattı.

Yaşam - 10 ay önce

İlknur ÖZDEMİR

İpek kirpik uygulamasının kanser ve alopesi hastalarının kendilerini iyi hissetmeleri için üretildiği biliniyor. Zamanla güzel görünmenin bir parçası haline gelen bu uygulama, son yıllarda yoğun talep görüyor.  Kadınlar, kolay kullanımı olan ve güzel görüntü sağlayan ipek kirpik yapımı için güzellik merkezlerine başvuruyor.  Sivas’ta Güzellik Merkezi bulunan Güzellik Uzmanı Songül Şeker, ipek kirpik uygulamasının inceliklerini anlatarak bakımın nasıl yapılması ve sosyal medyada sıkça karşılaşılan uygulama sonrası göz alerjilerinin neden kaynaklandığını açıkladı. Özelikle temizliğe dikkat çeken Şeker, merdiven altı kirpik ve yapıştırıcılar noktasında ciddi uyarılarda bulundu.

3 AY KADAR KULLANABİLİYOR

Güzellik Uzmanı Songül Şeker, “İnsanların hayatını kolaylaştıran bir işlemdir. Çalışan kadınların özellikle hayatını kolaylaştırıyoruz. Gün içerisinde makyaj tazeleme durumu yoktur ama daha öncesinde bu ipek kirpik kozmetik değil bir tık daha insanların hayatında daha iyi izler bırakabilmek için çıkmıştır. Kemoterapi ve Alopesi hastaları için ilk önce üretilmiştir. Onların kirpikleri olmadığı için takma kirpikten sonra daha uzun daha kalıcı bir işlem olarak uzun süreli kullanabileceği bir şeydir. Kişinin göz yapısına bakılarak ona göre dizayn yapıyoruz nasıl yapılır kişinin kendi kirpiğini temizledikten sonra özel solüsyonla daha sonra özel yapıştırıcısı ve kendi kirpiklerimiz yani kaşmir kirpiklerle üzerine eklenti yapıyoruz. Aslında en kolayı nasıl anlatabilirim kadınların saçlarına nasıl kaynak taktırıyorlarsa bunların tekli olanı ya da üçlü olanı ya da 3D, 5D, 6D gibi olanları kirpiğe şekil vererek yapıyoruz. Özel bir yapıştırıcıyla takıyoruz daha sonra kuruyor yaklaşık 3 ay kadar kullanabiliyor’’ dedi.

KİRPİKLERİ TEMİZ KULLANMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İpek kirpiğin faydaları ve hangi durumlarda zarar verdiğini anlatan Şeker, “İpek kirpiğin tabii ki faydaları var günlük hayatımızı ilk önce kolaylaştırıyor. Çünkü gün içerisinde dediğim gibi makyaj tazeleme ihtiyacı duymuyoruz gözaltlarında biriken bir kalıntı olmuyor ya da maskaranın işte suya girdikten sonra akması var ama ipek kirpikte böyle bir şey yok rahatlıkla girebiliyorsunuz. Zararları eğer kişi kendi kirpiğini düzgün kullanamıyorsa ve beraberinde bizim taktığımız kirpikleri aslında kopartıyorsa ancak o zaman zararı olabilir. Fakat gözün yapısına ya da göze hiçbir zararı yoktur. Kendi kirpiklerinizi döküyor mu hayır dökmüyor kendiniz koparmadığınız müddetçe hiçbir zararı olmaz. Aksine uzamasını sağlıyor sağlıklı uzayabiliyor. Kirpiklerimiz aynı saçlarımız gibi günde bir iki defa dökülebilir dökülen kirpikleri biz görmüyoruz görmediğimiz içinde aslında dökülmemiş gibi hissediyoruz. Artı çok güzel gözüküyor, çok konforlu bir işlem ve hayatımızda her zaman her daim kolaylaştıran bir işlemdir. Gözün de hastalığı olan göz alerjisi olan özelliklede çok fazlasıyla lens kullanan farklı renkli lensler kullandığında değişik gün içerisinde o lenslere düzgün bakmıyorsa, kirpiklerine düzgün bakmıyorsa ne yazık ki sıkıntı yaratabiliyor. Kirpikleri temiz kullanmak bizim için çok önemli yani gün içerisinde bir defa bile taramamız işte bunlar yıkmayalım uzun süreli kalsın gibi bir düşüncede asla olmamamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

 KİMLERE İPEK KİRPİK YAPILMAZ?

İpek kirpiğin kimlere yapılmadığından ve kirpik çeşitlerinden bahseden Songül  Şeker, “Arpacık dediğimiz hastalığı olan kişilere asla kullanmıyoruz, göz egzaması olan kişilere asla kullanmıyoruz beraberinde farklı psikolojik hastalıkları olan kişilere de çalışmıyoruz. Sivas’ta bir numarayız diyebilirim çünkü iyi bir markayla çalışıyorum iyi bir firmayla çalışıyorum. Yapıştırıcılar Çin’den gelen ürünler, Çin üretimi olan ürünler ve bunlar gerçekten çok ciddi manada alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Fakat bizim getirdiğimiz bir Rus firmasıyla çalışıyorum bir de Kore firmasıyla çalışıyorum bunlar alt alerjiktir asla göze bir zararı olmaz kullanan hiçbir müşterim de bir sıkıntı bir sorun yaşamadım bu vakte kadar. Yaklaşık 5 çeşit kirpik kullanıyoruz ama ortalama zaten 12 tane çeşit vardır. Bu 5 çeşit sadece Türkler için olabileni diyebiliriz. Yani farklı volümler de ve farklı uzunluklarda çalışıyoruz. Düzgün şekilde bakılan kirpik hiçbir şekilde sorun yaratmaz. Yani 2 buçuk 3 yıl sabah taktırıp akşam çıkarttıran birçok müşterim var ve bunlar hiç biri sorun yaşamadı. Kirpiğinizin dibinde çok fazla makyaj kalıntısı bırakırsanız beraberinde çok fazla kaşırsanız minimal bir şekilde diyelim ki kişi ben orayı rimelleyim ya da başka bir şeyle süsleyeyim eyeliner kullanayım bir öncesinde göz enfeksiyonu mutlaka yaşamıştır sonrasında o eyelineri kirpiğin dibine çektiğinde orada ne yazık ki bir hava sirkülasyonu olmayacaktır dolayısıyla bir şişme yaşayabilir. Kişinin kendi temizliği çok çok önemli kişisel bakıma verdiği önem çok önemli. Yani sabahleyin yüzümüzü nasıl yıkıyorsak o şekilde yıkayıp sonrasında da ipek kirpik fırçasıyla fırçalayıp dışarı çıkabiliyoruz. Ama bunun üzerine diyelim başka bir şey yapalım ya da temiz olmayan bir yastıkta yüz üstü yattı diyelim. İşte havuza girdi havuzdan sonra denizden sonra asla normal bir suyla temizlemedi diyelim tabii bunlar tamamen bir kullanıma bağlı’’ diye konuştu.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE DİKKAT

Merdiven altı ürünlere dikkat çeken Şeker sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “ Sosyal medya da gördüklerimizin bazıları ne yazık ki asparagas haber bazıları da gerçekten haber. Mesela çok ilginç olan bir şey saç biti gibi ipek kirpik biti de var. Ama kadın bir yıldır asla temizlememiştir ve deli gibi yapıştırıyordur o zaman olabilir. Bizim için en değerli olan şey temizlik. Çok fazlasıyla farklı farlar kullanıp onu da temizlemediğinde fondöten de kullanıp temizlemediği zaman aynı sorunu yaşayacaksınız. Yani kişiyle alakalı bizimle alakalı hiçbir sorun yok açıkçası. Bir yerde 850 TL’ye yapılıyor bir yerde 400TL’ye yapılıyor bunun bir ortalama ücreti vardır. Piyasası aslında çok belirgin evet 800 TL’ye 1000 TL’ye yapılan kirpiklerde vardır. Merdiven altı yapılan kirpikler var mıdır vardır. Nasıl kirpikler bunlar aslında sadece kozmetik markalarını daha doğrusu kozmetik firmalarının sattığı plastik ipek kirpikler vardır. Bunları çok cüzi rakamlara alıyorlar, çok yüksek rakamlara takıyorlar. Çalışanlar için büyük bir para getirisi olabilir ama ne yazık ki kullanıcılar için iyi bir sonuç doğurmuyor çünkü onlar plastik. Kaşmir kirpik kullanıyoruz tamamen doğal kıldan kullanıyoruz açıkçası o yüzden çok hafif kullanımı rahat. Müşterinin anlaması çok mümkün değil ama yine de ipek kirpiğe dokunduğu zaman o dokuyu çok rahatlıkla anlayabilir. Mutlaka kişiye özel cımbızlar dezenfekte edilmesi gerekiyor, fırçalarımızın tek kullanımlık olması gerekiyor, göz bantlarının tek kullanımlık olması gerekiyor. Bunlar kesinlikle önemli olan şeyler. Beraberinde kullandıkları yapıştırıcı solüsyon ve beraberinde sabitleyicilerin tamamen bandrollü olması gerekiyor. Merdiven altı ürünleri aldıkları yerlerden kullandıkların da yüzde 99 şişme bir alerjik reaksiyon göreceklerdir.  Ve uzun sürelide zaten müşteri bunu kullanamayacaktır.’’

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Sizce Sivas’ın En Büyük Sorunu Nedir?

2023-11-28 09:36 - Röportajlar

Sivas'ta Otobüs ile Tır Çapıştı: 1 Ölü 2 Yaralı

2023-11-27 09:11 - Asayiş

Sivas'ta Trafik Kazası: 2 Yaralı

2023-11-30 10:32 - Asayiş

Sivas'taki O Evden Çıkanlar Ürküttü

2023-11-29 09:56 - Asayiş

Sivas'ta Çember-7 Operasyonu

2023-11-28 10:29 - Asayiş

Sivas'ta O Kurumda Beklenen Oldu

2023-11-29 16:56 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2023-11-26 09:43 - Gündem

Çalışan Emeklinin 5 bin TL İkramiyesinin Hesapta Olacağı Tarih

2023-11-27 11:53 - Gündem

Fırtına Sivas'ı Birbirine Kattı

2023-11-27 09:34 - Gündem

"Sivas'ta Ciddi Doktor Eksikliğimiz Var"

2023-11-26 11:51 - Sağlık

İlgili Haberler

Kadın gassallardan ibretlik hikayeler

15:02 - Yaşam

Sivas'ta Fiyatlar Yüksek Köylüler Mağdur

14:02 - Yaşam

Obada 40 yıldır besicilik yapıyor

13:17 - Yaşam

Zaralı çiftçiler bilgilendirildi 

13:16 - Yaşam

Sivaslı Üretici Aracıları Ortadan Kaldırdı, Artık Kendi İşinin Patronu   

13:11 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün 12 Kişi Vefat Etti

14:29 - Gündem

Sivas'ta Fiyatlar Yüksek Köylüler Mağdur

14:02 - Yaşam

Sivaslı Üretici Aracıları Ortadan Kaldırdı, Artık Kendi İşinin Patronu   

13:11 - Yaşam

Sivas'ta Bulunan Kayalıpınar'ın Tarihi Bakın Nereye Dayanıyormuş

12:24 - Kültür Sanat

Güzelliğin Sırrı Onda, Ama Talep Az

12:09 - Yaşam