HEM İNCELEME HEM EĞLENCE

HEM İNCELEME HEM EĞLENCE

Yaşam - 7 yıl önce

Nurettin ÇUKURYURT

İl Genel Meclisi Üyeleri, Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nde hem incelemelerde bulundu, hem de bir günlüğüne de olsa kızakla kayarak ve kayak yaparak eğlendiler. Tesise tam not veren yerel parlamento üyeleri, ?Sivas için çok önemli bir kazanım oldu. Buranın ülke genelinde değerlendirilmesi lazım? dediler.

İl Genel Meclisi üyelerinin Yıldız programına, Vali Davut Gül, Özel İdare Genel sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun´da katıldı.

KIZAK VE KAYAK YAPTILAR

İl genel meclis üyeleri, ilk olarak telesiyejlere binerek Yıldız Dağı zirvesindeki tesisleri inceleyip bölgeyi seyrettiler. Daha sonra kayak pistlerine inen meclis üyeleri, kendi aralarında yaptıkları kızak ve kayak yarışmaları ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.  

ÜNSAL ?KAR-KIŞ CEFA OLMAYACAK?

Meclis birinci başkan vekili Ferhat Ünsal, yaptığı değerlendirmede; ?İdaremizin ve meclis başkanımızın organizesinde gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezini gezme ve inceleme fırsatı bulduk. Tesisler çok güzel ve kapsamlı. Sivaslı vatandaşlarımızın bu güzel merkezden istifade etmeleri gerektiğini düşünüyorum.  Bu kayak merkezi fikrini ortaya atanlara, bu fikri olgunlaştıranlara, bugünlere getirenlere ve tesisi işletenlere teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın da dediği gibi bu şehirde artık kış da kar da cefa olmayacak. Bu yatırımla şehrimizden önemli kayakçılar yetişecektir. Ayrıca bölgede istihdama da önemli katkı sağlayacaktır.? dedi.

GÜLER ?HERKES FAYDALANMALI?

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Sadık Güler ise, ?Sivas´ın tarihi eserleri ile termal tesisleri ile bu tesisi bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman turizm için insanlarımız ilimize gelecektir. Bu merkez sadece Sivas´a değil, çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızın da faydalanacağı bir tesis. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

KULMAÇ ?BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLER?

İl genel meclisinin 22. dönemi ve mevcut 23. döneminin bu merkezin yapılması ve bugünlere gelmesinde çok yerinde ve önemli kararlar aldığını belirten Büyük Birlik Partisi Meclis Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç ise, ?Çok kısa bir süre içerisinde faaliyete geçti. İlimizde özellikle kış mevsiminde vatandaşlarımızın farklı bir spor yapmalarına ve eğlenmelerine katkı sağlayacak çok güzel bir tesis. İnşallah merkeze yapılacak ek yatırımlar ile ülkemizin önemli kayak merkezleri arasında yer alacağına inanıyorum. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere, en başta da Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz´a teşekkür ederim.? şeklinde konuştu.

TANYILDIZ ?ŞÜKRANLARIMI SUNARIM?

Bu tesisin yapılması için karar alan bir önceki dönemin il genel meclis üyelerine teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız da, ?Kültür şehri Sivas´a böyle bir kayak merkezi kazandıran valilerimize ve siyasilerimize şükranlarımı sunuyorum?  ifadesini kullandı.

VALİ GÜL´DEN AKŞAM YEMEĞİ

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde gezi ve incelemelerde bulunan il genel meclis üyeleri ile kayak merkezinde bulunan Yenihan Otel de akşam yemeğinde bir araya gelen Vali Davut Gül ise, Yemek sonrası sıcak ve samimi bir sohbetle, meclis üyelerinin sorularını cevaplandırarak, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile ilimizde yürütülen projeler hakkında önemli ve detaylı açıklamalarda bulundu.

?EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETİLECEK?

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi için öncelikle hava alanı ve sıcak çermik yol bağlantılarının proje ihaleleri yapıldığını vurgulayan Vali Gül, ?Yaz döneminde merkezi kayak sezonuna daha üst düzeyde hazırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Ayrıca tanıtıcı çeşitli materyaller, reklam filmleri ve tur firmaları ile anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Bölgeye 100 milyon lira yatırım yapıldı. Amacımız merkezi en iyi şekilde yönetmek? dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

KHK ile 38 İHRAÇ DAHA

2017-02-09 08:21 - Gündem

MURAT GÜNEY´in ACI GÜNÜ

2017-02-04 08:01 - Medya

YILDIZ´a YOL İÇİN 100 MİLYON DAHA

2017-02-08 08:08 - Ekonomi

HEM İNCELEME HEM EĞLENCE

2017-02-10 08:41 - Yaşam

SANAT MÜZİĞİ İLE KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

2017-02-08 08:03 - Magazin

EĞRİÇİMEN YAYLASINDA KIŞ ŞENLİĞİ

2017-02-07 08:02 - Yaşam

RAKİBİMİZ KONYA OLDU

2017-02-08 08:13 - Spor

TARAFTAR SOSYALLEŞTİ

2017-02-10 08:05 - Spor

70 İLE 700 LİRA UCUZLADI

2017-02-07 08:30 - Ekonomi

120 ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİ

2017-02-06 08:23 - Eğitim

İlgili Haberler

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları Belli Oldu

15:09 - Yaşam

LGS Birincileri Stres'ten Uzak Kalarak Başarıya Ulaştı

14:10 - Yaşam

Ego, Anne-Babası Gibi Kahraman Olmaya Hazırlanıyor

13:11 - Yaşam

Türkiye'den Yola Çıkan Kadın Doktor, Afrikalı Çocuklara Şifa Dağıtıyor

16:04 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem