Hesap Gününden Korkuyorlar

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösteren AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, "Tarih  boyunca olduğu Türkiye mazlumun ve mağdurun yanında olmaya her zaman devam edecek, adaleti, vicdanı ve insani değerleri merkeze alan politikalarıyla Türkiye, dünyadaki bu zulüm düzenine meydan okumaya devam edecektir” dedi.

Siyaset - 1 ay önce

NESLİHAN KOÇ

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi.  İsrail’in Filistin’de devam ettiği soykırım ile ilgili konuşan Toy, “Osmanlı Devleti’nin Filistin topraklarından çekilmek zorunda kaldığı 1918 yılında başlayan Siyonist çeteler ve teröristlerin gerçekleştirildiği ilk katliamlar, işgal ve soykırım, Filistinli kardeşlerimizin tabiriyle Nekbe yani büyük felaket dedikleri İsrail Devleti’nin kurulmasıyla artık bir devlet politikası haline geldi. Yıllara sâri süren zulüm ve katliamlar ile birçok Filistinli Lübnan’a, Ürdün’e, Suriye’ye, diğer ülkelere göç ederek dönecekleri günlerin özlemiyle geçen on yıllar sürecek zorlu bir hayata mahkum oldular. Uzun yıllardır devam eden bu mezalimin üzerine 7 Ekim’den bugüne kadar cani, terör devleti İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 40 bini geçti. Dünyanın gözü önünde hiçbir insani, ahlaki değeri umursamadan, hiçbir uluslararası normu dikkate almadan bir soykırımı gerçekleştiriyorlar. Gerçekleştirdikleri zulmün ve soykırımın yanında insanı kahreden bu canilerdeki aymazlık, küstahlık ve şımarıklıkları aslında. Bu barbarlar insanlık tarihinde böylesi var mıdır bilmiyorum; adeta eğlenerek bir parça yardıma ulaşmak için toplanmış insanları öldürüyor; göçe zorlayıp yönlendirdikleri güvenli bölgelerde çadırlara saldırarak ve insanları diri diri yakıyorlar.” dedi.

GAZZE’Yİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER

Gazze’nin kan gölüne döndüğünü insanlığın hiçe sayıldığını ifade eden Vekil Toy, “Bebekler canice katledilirken, binlerce Filistinli öldürülmüş, geri kalanı açlık, sefalet içinde sürgünken Ölmüş evlatlarını kucağında taşıyan babaları, evlatlarının parçalarını toplayan anneleri gören sözüm ona medeni ve gelişmiş ülkeler susarak tarihin utanç sayfalarında yerlerini alıyor. Bugün katil İsrail'in eylemleri başta olmak üzere insan haklarını ihlal eden tüm politika ve ideolojilere karşı durmak her şeyden önce insanlık vazifemizdir. Bu korkunç tablonun en büyük kaybedeni dünyaya demokrasi ve özgürlük vadeden, kendisini medeniyetin merkezi gören Batı devletleridir. Göz yumdukları hatta destekledikleri bugünlerin ardından insanlık adına hiçbir inandırıcılıkları ve söyleyecek sözleri kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ HADDİNİ AŞTI

Kendi halkının soykırım protestolarına karşı duyarsız kalarak, tüm dünyadaki itirazlara kulak tıkayarak bölgesel ve küresel ölçekte yükselen değer Türkiye'ye Cumhurbaşkanına saldırmayı kendisine iş edinen İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın haddini aşan açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Toy, “ 29 Nisan’da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yüzyılın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kıyaslama acziyetinde bulunan bu şahıs bugün de salyalarını akıtarak liderimize Saddam Hüseyin benzetmesi yapmış ve adeta ağa babalarına sinyal göndererek tehdit etmiş gibi görünse de aslında yardım dilenmiştir. Çünkü katlettikleri bebeklerin, kadın ve çocukların ahı tüm vicdanları yaralarken mazlum kanı bulaşmış elleriyle yazdığı bu ifadeler bir suçluluk psikolojisinin tezahürü, hesap verecekleri güne duydukları korkunun yansımasıdır. Dün milyonlarca insanın ölümüne sebep olan, Yahudi soykırımı yaparken kendisini çok güçlü, çok kudretli, yenilmez gören Hitler nasıl desteğini aldığı tüm ülkelerle birlikte tarumar olduysa, 8 binden fazla Bosnalı’yı dünyanın gözü önünde katleden Bosna Sırplarının lideri Mladiç Karadziç nasıl mahkemeye çıkıp hesap verdi ve bugün hapiste ölümü bekliyorsa eninde sonunda katil Netanyahu ve onu alkışlayanlar da Gazze’de işledikleri insanlık suçunun hesabını verecekler.  Tarih  boyunca olduğu Türkiye mazlumun ve mağdurun yanında olmaya her zaman devam edecek, adaleti, vicdanı ve insani değerleri merkeze alan politikalarıyla Türkiye, dünyadaki bu zulüm düzenine meydan okumaya devam edecektir.” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

SAMSUN-KALIN HATTI KM325+000'İN AÇIK YARMAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İŞİ

2024-07-29 00:00 - Resmi İlanlar

TEHLİKELİ ATIKLARIN TOPLANMASI, TAŞINMASI, ARA DEPOLAMA VE GERİ KAZANIM/BERTARAFI HİZMET ALIMI

2024-07-24 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas’ta İki Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

2024-07-24 00:43 - Asayiş

Sivas’ta Motosiklet Sürücüsü Kazada Öldü

2024-07-24 00:47 - Asayiş

Sivas'ta Yürek Burkan Görüntüler

2024-07-27 15:20 - Yaşam

Sivas'ta Trafikte Yeni Dönem

2024-07-29 12:03 - Gündem

Sivaslılar Ne Yapsın? Çadırda Mı Kalsın?

2024-07-25 11:19 - Gündem

Sivas Belediyesinde Böcek Alarmı!

2024-07-24 17:19 - Gündem

Sivas'ta Yolcu Otobüsü Direğe Çarptı

2024-07-24 09:11 - Asayiş

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-07-24 08:56 - Yaşam

İlgili Haberler

Erbakan Partisinden İstifaya İlişkin Konuştu

15:00 - Siyaset

Özel: “İmamoğlu’nu kimsenin insafına bırakmayız'' 

14:50 - Siyaset

İYİ Parti'de toplu istifa

15:33 - Siyaset

Destici'den Çoban Açıklaması: "Hükümetin Bu Konuda Çalışması Var''

09:04 - Siyaset

AK Parti kongreye gidiyor

16:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Vekil Toy'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

17:10 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

16:04 - Nöbetçi Eczaneler

Sivas Protokolü Narin'in Ölümüne Sessiz Kalmadı

15:32 - Gündem

Sivaslı Kıbrıs Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:15 - Gündem

Vali Şimşek İstanbul'da Sivas Kongresini Anlattı

15:13 - Gündem