?>

HGS´DE 3´NCÜ KEZ ERTELEME

HGS´DE 3´NCÜ KEZ ERTELEME

Yaşam - 7 yıl önce

TARİH VERMETEN KAÇINDI

Cumhuriyet Üniversitesi´nde daha önce 1 Eylül´de hizmete gireceği açıklanan Hızlı Geçiş Sistemi´nde (HGS) erteleme üstüne erteleme yaşandı. HGS´de 1 Ekim tarihini tutturamayan senato, ?yetişmedi´ deyip açılışı 1 Ekim´e ertelemişti. Geçtiğimiz gün ise konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, sürecin daha da uzadığını belirti. Ancak tarih vermekten kaçındı.

?ÜCRET ALINMAYACAK?

Hizmetin faaliyete geçmesiyle birlikte dağıtılacak olan geçiş kartlarının öğrencilere ücretli olacağına yönelik medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da belirten Rektör Yıldız, kurumların yanı sıra öğrenciler de dahil olmak üzere kimseden ücret alınmayacağını müjdeledi.

Gökhan KARA/

Cumhuriyet Üniversitesine giriş yapan araçların özellikle güvenlik amacıyla kontrol edilmesini sağlayacak olan Hızlı Geçiş Sistemi´nin (HGS) açılış tarihi bir kez daha ertelendi.

HGS´de 1 Ekim tarihini tutturamayan senato, ?yetişmedi´ deyip açılışı 1 Ekim´e ertelemişti. Geçtiğimiz gün ise konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, sürecin daha da uzadığını belirti. Ancak tarih vermekten kaçındı.

Öğrencilerin daha güvenli bir yerleşkede eğitim-öğretim görmesi için büyük önem arz eden HGS´de yaşanan ertelemeyle ilgili geçtiğimiz gün İl Koordinasyon Kurul toplantısında açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Üniversite´nin daha güvenli hale gelmesi için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)´ni kurduk. Bu sistemin 1 Eylül´de devreye girmesini istiyorduk ama yollardan dolayı gecikti. 1 Ekim´e erteledik ama yine gecikti. En yakın zamanda bunu hayata sokacağız? dedi.

ÖĞRENCİYE MÜJDE; ÜCRET ALINMAYACAK

Daha önce yerel medyada HGS geçiş kartlarının kurumların yanı sıra PTT çalışanları ve KYK personellerine ücretli verileceğinin yer aldığına da değinen Rektör Yıldız, geçiş kartlarından öğrenciler de dahil olmak üzere kimseden ücret almadıklarını belirterek, ?Bu sistem sayesinde üniversiteye giren araçlar kontrollü bir şekilde kampüs alanına girecekler. Burada tüm kurumlarla irtibat kuruldu ve resmi araçlarınıza da HGS Geçiş Kartı verilecek. Sadece bize plakaya bildirmeniz yeterlidir. Sadece Kurumlara değil. PTT çalışanları, KYK personellerine de bu kartları vereceğiz. Bu konuda basına kartların ücretli verildiği yansıdı. Tamamen ücretsizdir. Öğrenciler dahil kimseden ücret almıyoruz. Üniversite hastanesi önünden sadece ring araçları girebilecek. Misafir araçlar Kayseri yolundan girecekler? diye konuştu.

?KAZA OLMASIN, ÜST GEÇİT İSTİYORUZ?

Bir süre önce Belediye´nin aldığı kararla özel halk otobüsleri toplanma merkezinin Cumhuriyet Üniversitesi´ne taşındığını ancak bunun yoğunluğa neden olduğunu söyleyen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, yoğunluk nedeniyle herhangi bir kazanın yaşanmaması için üst geçit talep etti.

Yıldız, öğrencilerin güvenliğini sağlamak boyunlarının borcu olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Belediye otobüsleri şuanda üniversitemize geldi. Bu konuda belediyemize teşekkür ediyoruz. Orada karşıdan karşıya geçişte biz kazanın meydana gelmemesi için bir üst geçit talebimiz vardı. Konuyla ilgili Başkanımızla görüştüm çalışmalar başlatıldı. O yolda bir şeyler yapmamız lazım. Çünkü doğacak kazaların önüne geçmemiz lazım. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak boynumuzun borcudur.

ÇEDAŞ´A SİTEM

Üniversitemiz geçmişte elektrik konusunda birçok kez sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştır. Elektrik hattımız üniversitemize TOKİ güzergâhından geliyor. Bu bölgede herhangi bir bakım veya onarım yapıldığı zaman üniversitemizin elektrikleri kesiliyor. Bu da eğitim hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Bu hattın doğrudan üniversitemize gelmesini istiyoruz. ÇEDAŞ Genel Müdürlüğü´nden bu konuda yardım bekliyoruz.?

YHT BİLMECESİ

Uzun süredir yer ve geçiş güzergahları konusunda bazı spekülasyonlara neden olan Yüksek Hızlı Tren hattının nereden geçeceğini bilmek istediklerini de vurgulayan Rektör Yıldız, hatla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını öne sürdü.

Malatya-Kayseri arasındaki hat yapım çalışmaları olacağını ancak bu hattın nereden geçeceğini dahi bilmediklerini söyleyen Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü;

?Hızlı Tren Hattı ile ilgili hiçbir bilgi sahibi değiliz. Yazışmalarımız yapılıyor. Hatta bize yazı gelmişti Hızlı Tren Hattı´nın geçeceği yerlerin verilmesi konusunda fakat bize gelen yazıda hızlı tren hattının dışındaki arazilerin de istendiğini gördük. Devamında Malatya ? Kayseri´ye bir hat yapılacaksa bunun nereden geçeceğini bilmek istiyoruz. Yani yine üniversiteden bir yer isteniyor. Bu konuda Sayın Valimizin ilgili kurumlarla toplantı yaparak bilgi verilmesi konusunda isteğimiz var.

HIZ SINIRLAMASI VE CEZA UYGULANMASINI İSTİYORUZ

Bir başka konu ise üniversitemizdeki caddelere isimler verdik. Üniversiteye Kayseri yolundan girdiğimiz yere Kızılırmak Caddesi diyoruz. Şuan bu caddede trafik çok yoğun. Burada arabalarla, motorlarla yarış yapanları görüyoruz. Bunun içinde bir önlem alınmasını istiyoruz. Bu kişiler kendilerinin ve öğrencilerin hayatını tehlikeye sokuyorlar. Emniyet Müdürlüğü´müzden bu konuda buraya bir takım önlemler almasını istiyoruz. İl Trafik Komisyonu tarafından bir hız sınırlaması, ceza yazılması gibi bir şey olursa kazaları önlemiş oluruz.? 

Haftanın Öne Çıkanları

KÖPEK BALIĞI İLGİ ODAĞI OLDU

2017-10-11 07:54 - Medya

KEREM KILIÇDAROĞLU YEMİN ETTİ

2017-10-07 07:57 - Gündem

KIŞ MEYVELERİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

2017-10-10 07:56 - Ekonomi

İZCİLİK KULÜBÜNDEN AŞURE İKRAMI

2017-10-10 07:37 - Yaşam

PAŞABAHÇE´Yİ OBA´YA ÇEVİRDİLER

2017-10-10 07:50 - Gündem

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI

2017-10-07 07:32 - Sağlık

ON BİNLER YENİKAPI´DA BULUŞTU

2017-10-07 07:58 - Gündem

HAMSİ 15 LİRADAN SATILIYOR

2017-10-12 07:56 - Yaşam

ÇORUMDA SİVASLI HOCA BAŞARISI

2017-10-11 07:00 - Spor

4 MİLYONLUK PROJEYE ?ALTIN VOLTAJ´ ÖDÜLÜ

2017-10-13 07:58 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:41 - Yaşam

Böyle Utanmazlık Olmaz! Pes Dedirtti

15:05 - Yaşam

Bakan Açıkladı! Trenlere yeni sistem

13:09 - Yaşam

İşletmecilerdikkat! Bu haber sizin için

13:08 - Yaşam

Sivas'ta Dev Kanatların Yolculuğu Trafiği Aksattı

12:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Şehit Şeyda Yılmaz’ın Ailesiyle Telefonda Görüştü

16:45 - Gündem

Sivasspor’da Göztepe Maçı Hazırlıkları Başladı   

15:35 - Spor

Sivas Defterdarlığında Görev Değişimi

15:30 - Gündem

Sivaslı Şehit Ailesini Ziyaret Eden Bakan Yerlikaya: “Suçlularla Mücadelemiz Durmadan Devam Edecek’’

14:38 - Gündem

Bakan Yerlikaya Sivas’ta Güvenlik Toplantısına Katıldı

13:00 - Gündem