İhale Adrese Teslim Mi?

Sivas Belediyesi Tarihi Kent Meydanı Çayevini, muhammen bedel üzerinden Kapalı Teklif ve Açık Artırma Usulü ile kiraya vereceğini duyurdu. 27 Eylül’de yapılacak ihale şartnamesi ise tepki topladı. Şartnamede yer alan bazı ifadeler nedeniyle ihalenin adrese teslim bir ihale olduğu iddia edildi.

Gündem - 2 gün önce

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas Belediyesi tarafından duyurulan ihale şartnamesine Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı odalardan tepki geldi. Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül ve Lokantacılar Odası Başkanı Serkan Akgül, ihale şartnamesinde yer alan bazı ifadelerin düşündürücü olduğunu söyledi.

“SİVAS SAF DIŞI BIRAKILMIŞ OLUR”

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediye başkanımızın açıklamasında oranın zarar ettiği ve belediyede kaldığı zaman belediyeye bir külfet olduğunu söyledi. İhaleye çıkartarak en azından oranın özelleştirerek belediyeye olan eksisinin giderilmesi konusunda belediyemiz karar almıştır. Bizim esnaf odaları birliği olarak esnafımızın bize tepki olarak söyledikleri kurumsal firma ve 5 tane şubesi olan firmalara verilecek olması esnaf odaları birliği ve esnafları rahatsız etmiştir. Yerel esnafın bu ihaleye girebilme şansı ortadan kalkmıştır. Bizim en büyük tepkimiz bunadır. 5 kurumsal şubeye verilecek olması ve Sivas’ta böyle bir firma olmamasından kaynaklı Sivas saf dışı bırakılmış olur. Bize kalsa belediyenin hiç yeri olmasın, belediye, valilik bize rakip olmasın çünkü bizim onlarla rekabet edebilmemiz onlara karşı durmamız mümkün değildir. Sivas’ta esnaf ve tüccarlarımız bu özellikleri taşımadıkları için bu ihaleye giremeyecek olmaları tabi ki bizleri üzmüştür. Belediye başkanımızla tekrardan görüşeceğiz eğer mümkünse ihalenin iptal edilerek bu kurumsal şube şartının çıkarılarak tekrardan güncel şartlar sunmalarını rica edeceğiz.  En azından eşit şartlarda ihaleye girme imkanı sağlanırsa bizim esnaf sanatkarımızda biz de girebiliriz diyorlarsa maliyet hesapları uyduğu taktirde girer ihaleyi alırlar ama bu 5 şube şartının ortadan kaldırılması lazım.”

 “BU ŞEKİLDE BİR ŞART KOŞULMASI DOĞRU DEĞİLDİR”

İhaleye yönelik hazırlanan şartnamenin tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül,  Şehrin merkezi bir yerinde olan sosyal tesisin Sivas halkı tarafından kullanılmasının daha iyi olacağını belirterek, “ Belediyemizin düşüncesi hangi yönde bilmiyoruz ama Sivas halkında olacağının daha iyi olacağını düşünüyoruz 3 yıl hizmet veren firmanın getirilmesini doğru buluyorum ama marka tescili zorunluluğunun getirilmesini doğru bulmuyorum. 5 ayrı şube şartını da doğru bulmuyorum. Sivas’ta  5 şubesi olan bir firma duymadım yoktur.  Bu şekilde bir şart koşulması doğru değildir. Şartların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SİVAS’TA İŞ İNSANLARIMIZ YOK MU?”

Mevcut ekonomik şartlar altında enflasyonla mücadele eden esnafın belediye, valilik ve benzeri kurumlar ile rekabet etmesinin doğru olmadığını dile getiren Lokantacılar Odası Başkanı Serkan Akgül, “Biz bu tarz işletmelerin özelleştirilmesinden yanayız.  Belediyemiz olsun, valiliğimiz olsun restoran işletmesine karşıyız. Esnafın belediye, devlet ya da valilikle rekabet etme şansı olmadığı için çay ocakları ya da lokantaların özelleştirilmesini istiyoruz. Bundan dolayı Adem Uzun başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tabi 3 yıl şartnamesini doğru buluyorum.  Bir mesleği yapabilmek için mesleği bilmek lazım ama bunun Sivas dışından birine adeta parmakla gösterilmiş gibi bir durum var. Sivas’ta 5 şubesi olan bir firma yok o yüzden bunu dışardan bir firmanın alması kaçınılmaz. Tamam özelleştirilsin ama bizim Sivas’ta iş insanlarımız yok mu? Onların almasını tercih ederdim. Sivas tamamen saf dışı bırakıldı. Sivas’ta 5 şubesi olan kimse yok. Haliyle dışarıdan bir firma belirlenmiş olarak düşünüyorum. Meydanda zarar eden bir işletme 27 Haziran öğretmenler parkında açmış olduğu bir kafe ile kar edeceğini düşünmüyorum. Belediye zaten şehri tanıtmakla görevli esnafla rekabet olmaması lazım belediyenin gerekeni yapacağını ve esnafla rekabet etmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

 sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ta Belediye Öyle Bir Tesis Açtı Ki

2024-09-13 10:02 - Ekonomi

İLAN

2024-09-11 00:00 - Resmi İlanlar

DEMİRDAĞ GAR ŞEFLİĞİ VE VAGON BAKIM ATÖLYESİNE SIVI YAKITLI KAZAN DAİRESİ KURULMASI T.C DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TCDD) 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS)

2024-09-16 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 10 Eylül 2024

2024-09-10 09:03 - Gündem

Sivasspor'da Bir Hayal Kırıklığı Daha! Yeni Transfer...

2024-09-12 10:59 - Spor

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 14 Eylül 2024

2024-09-14 09:44 - Gündem

Müdür Yener Öğrencileri Boş Bırakmıyor

2024-09-14 09:42 - Ekonomi

Sivas'ta Sulama Kanalları Temizleniyor

2024-09-14 10:21 - Medya

Zara'da çocuk festivali düzenlendi

2024-09-14 10:15 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-10 09:07 - Yaşam

İlgili Haberler

Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledildiği anları anlattı

16:28 - Gündem

MSB acı haberi duyurdu

16:21 - Gündem

Erdoğan anayasanın il dört maddesi tartışmasına ilişkin konuştu

15:54 - Gündem

Vatan için canlarını ortaya koydular

15:48 - Gündem

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor!

15:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Ekmek Yaparken Çıkan Yangın Kül Etti

19:27 - Asayiş

Sivaslı Ünlü Oyuncunun Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:01 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

14:51 - Nöbetçi Eczaneler

Vali Yılmaz Şimşek'ten Gaziler Günü Mesajı

13:56 - Gündem

Sivas'ta O Proje 7 Yıldır Tamamlanamadı! Vatandaş Bekliyor

13:15 - Yaşam