İŞTE: ?FG´ PLAKA GERÇEĞİ

İŞTE: ?FG´ PLAKA GERÇEĞİ

Gündem - 6 yıl önce

İŞTE: ?FG´ PLAKA GERÇEĞİ

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ali Aksu´ya, haber yapılması üzerine polis tarafından alıkonulan ?FG? plakalı araç olayını sorduk. Aracın İtalya´da yaşayan kardeşine ait olduğunu, kısa süreliğine Sivas´ta bıraktığını, kampüste zaman zaman işi olduğunda kendisi kullandığı için, kasıtlı olarak yapılan ihbar üzerine el konulduğunu söyleyen Prof. Dr. Aksu, ?Plakada FG harflerinin olması iddia edildiği gibi Fetullah Gülen´in baş harflerinden değil, aracın kayıtlı olduğu İtalya´nın Foggia şehrinin kısaltmasındandır. Bazıları tam bir algı operasyonu yarattı. Hukuki yollara başvuracağım? dedi.

?BU ALGI OPERASYONUDUR?

Prof. Dr. Aksu, yapılan haberlerin tamamen kendisine ve yönetime yapılmış bir algı operasyonu vurgulayarak  ?Burada birkaç hedef gözetiliyor. Bu haberlerin arkasındaki şahıs, yönetimde bulunmamızı hazmedemiyor, bu tür haberlerle, iftiralarda bulunarak algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Buradan hareketle bizim üniversite içerisinde yaptığımız güzel şeyleri gölgelemek istiyor. Çalışmaktan başka hiçbir işle uğraşmayan biriyim. Hukuk çerçevesinde sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz? dedi.

 Gökhan KARA

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yabancı ?FG?  plakalı aracın polis tarafından alıkonulması olayıyla ilgili olarak, araç sahibinin ağabeyi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Aksu´ya sorduk.

Aracın İtalya´da yaşayan işadamı kardeşine ait olduğunu, bir süre önce geldiği Sivas´ta,  bıraktığını bu nedenle o aracın Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde kaldığını söyleyen Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aksu, ?İşlerim nedeniyle kampüs içinde ara sıra kullandım. Bunu fırsat bilen bazıları bir algı operasyonu yaratmak için, ihbarda bulunmuş. Bunun üzerine polis gelerek yabancı plakalı olmasından ve ruhsat sahibinin bizzat kendisinin kullanması gerektiğinden, benim kullandığım yönünden şikayet üzerine el koydu. Aracın plakasında yer alan ?FG? harflerinin, Terör örgütü lideri Fetullah Gülen´le veya ismiyle uzaktan-yakından ilgisi yoktur. Araç İtalya´da Foggia şehri trafiğine kayıtlıdır. Orada plakada şehrin kısaltılmış isimleri yer alıyor. FG, o şehrin isminin kısaltmasıdır? dedi.

Yapılan haberlerin asılsız, mesnetsiz ve iftirayla bir algı operasyonu yaratılmasını amaçladığını da ifade eden Dekan Vekili Prof. Dr. Aksu, kardeşine haber verdiğini, bir süre sonra Sivas´a geleceğini ve emniyette olan aracı teslim alacağını belirterek, haberlerle ilgili de gerekli hukuki süreci başlatacaklarını kaydetti.

 ?AKLIMA DAHİ GELMEDİ?

Dekan Vekili Aksu, ?Böyle bir durumla karşı karşıya kalacağım aklıma dahi gelmedi. Çünkü, araç yabancı plakalı. Yurt dışında araçlara plaka verilirken bizim gibi 58 Sivas, 01 Adana gibi sayılar değil şehir isimlerinin kısaltılması kullanılıyor? diye konuştu.

?FG PLAKADAN ALINMADI?

Dekan vekili Prof. Dr. Aksu, aracın emniyet mensupları tarafından alındığını belirterek ?Araç şuan Emniyet Müdürlüğü´nün elindedir. Bunun sebebi ise plakanın FG olmasından dolayı değil. Kardeşime ait olan aracı ondan başkasının kullanamayacağından dolayı alındı. Benim hatam burada kardeşime ait bir aracı burada kullanmamdı. Bundan dolayı Emniyet Müdürlüğü´nden gelen görevli arkadaşlar bir tutanak tutarak aracı gümrüğe göndereceklerini belittiler. Bunu haber yapanlar konuyu kasıtlı olarak çarptırdılar, bir algı operasyonu yaptılar. FETÖ algısı oluşturmaya çalıştılar. Hukuk Müşavirliği ile görüştük. Gerekli hukuki haklarımızı hukuk çerçevesi içerisinde aramaya çalışacağız? şeklinde kounştu.

?BU ALGI OPERASYONUDUR?

Prof. Dr. Aksu, yapılan haberlerin tamamen kendisine ve yönetime yapılmış bir algı operasyonu vurgulayarak  ?Burada birkaç hedef gözetiliyor. Bu haberlerin arkasındaki şahıs, yönetimde bulunmamız, yönetimden çıkar ve menfaat elde edememesinden dolayı  bu tür haberlerle, iftiralarda bulunarak algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Buradan hareketle bizim üniversite içerisinde yaptığımız güzel şeyleri gölgelemek istiyor. Çalışmaktan başka hiçbir işle uğraşmayan biriyim. Burada böyle bir algı operasyonunun kasıtlı olarak yapılması akademik anlamda beni etkilemeye çalışmaktır. Hukuk çerçevesinde bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz? ifadelerine yer evrdi.

Haftanın Öne Çıkanları

TETİKER´LERİN ACI GÜNÜ

2018-04-05 07:35 - Gündem

HAFİK´İN BADMİNTONDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

2018-04-06 07:00 - Spor

Sizin yerinize ALONET Düşünüyor, Çözüm üretiyor

2018-04-05 07:56 - Ekonomi

İŞTE 2 GURUBUN ADAYLARI!

2018-03-31 07:58 - Gündem

?2 ÖNEMLİ SORUNUMUZ VAR?

2018-04-02 07:57 - Gündem

YIKIM BAŞLADI

2018-04-04 07:59 - Gündem

41´e 28 OLDU

2018-04-05 07:58 - Gündem

ARSLAN BAŞYURT HAYATA VEDA ETTİ

2018-03-31 07:50 - Gündem

?USTALIK DÖNEMİM OLACAK?

2018-04-02 07:58 - Gündem

ARSLAN´ların BABASI HAYATA VEDA ETTİ

2018-04-02 07:35 - Gündem

İlgili Haberler

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Sivaslı Bilim İnsanının Acı Günü

16:03 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 4 Temmuz Perşembe

19:00 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Yazın Ortasında Karla Mücadele

15:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas’ta Tünel İçinde Kaza: 2 Yaralı

20:42 - Asayiş

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 4 Temmuz Perşembe

19:00 - Gündem

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem