KADIN CERRAH UYARDI

KADIN CERRAH UYARDI

Sağlık - 7 yıl önce

?İYİ HUYLU KİTLEYİ TAKLİT EDER?

?Memede kitle kendi kendine muayene ile bulunur? diyen Dr. Tavukçu, ?Bazı tip meme kanserlerinin görünümü ve muayene bulguları ise iyi huylu kitleyi taklit eder. Kitlelerin iyi ve kötü olmasının ayırımı doktor muayenesi ve gereğinde başka  ileri tetkiklerle yapılmalıdır? dedi.

KANAMADAN UTANMAMALI

Özellikle erkek hastaların makattan gelen kanama rahatsızlıklarını söylemekten utandıklarını söyleyen Cerrah Tavukçu ?Bu durum sık görülen bu şikayetlerin kanser riski açısından değerlendirilmesine, kaynağının doğru olarak belirlenmesine ve uygun tedaviye zamanında başlanmasına engel olabiliyor? dedi.

Nurettin ÇUKURYURT

Numune Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğinde kadınlara yönelik hizmete başlayan Uzman Dr. Kevser Tavukçu, kadınların meme, erkeklerin de makattan gelen kanama ile ilgili rahatsızlıkları konusunda uyarılarda bulundu.

?20´den SONRA MEME MUAYENESİ?

Her kadının 20 yaşından sonra mutlaka her 3 yılda bir meme muayenesi yaptırması gerektiğini söyleyen Uzman. Dr. Kevser Tavukcu, kadınlardaki genel cerrahi rahatsızlıklarının başında memede kitle olduğunu belirterek ?Kitleler çoğunlukla kendi kendine muayene ile bulunur. Memenin iyi huylu kitleleri genellikle ağrılıdır, hassasiyet ve gerginlik yapar. Çoğunlukla düzgün çeperli, hareketli kitlelerdir. Memedeki kötü huylu kitleler ağrısız, sert, pütürlü ve düzensiz çeperli, cilde yapışık hareket ettirilemeyen karakterdedir. Bazı tip meme kanserlerinin görünümü ve muayene bulguları ise iyi huylu kitleyi taklit eder. Kitlelerin iyi ve kötü olmasının ayırımı doktor muayenesi ve gereğinde başka  ileri tetkiklerle yapılmalıdır? dedi.

8 KADINDAN BİRİNDE KANSER

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu, her 8 kadından birinde yaşamı boyunca meme kanseri görüldüğünü de ifade eden Dr. Tavukçu, ?En çok görülen kanser türlerinden olmasına karşılık yayılmadan önce erken teşhis edilmesi durumunda hastanın yaşama şansı %95 in üzerindedir. Bu nedenle meme kanseri belirtilerinin bilinmesi ve meme kanseri belirtileri konusunda hassas davranılması çok önemlidir? dedi.

?MAKAT UZANGAÇLIĞI?

Polikliniğe gelenlerde ikinci sıradaki şikayetin makattan kanama gelmesi durumu olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Tavukcu ?Bu hastalar ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilen makattan kanama belirtisiyle ilgili konuşmak istemedikleri ya da utandıkları için doktora başvurmada ve tedavilerinin yapılmasında gecikebiliyor. Bu durum sık görülen bu şikayetin kolerektal kanser riski açısından değerlendirilmesine, kaynağının doğru olarak belirlenmesine ve uygun tedaviye zamanında başlanmasına engel olabiliyor? dedi.

 Makattan olan her kanamanın hemoroid  olmayacağını, bu yüzden hastaların kendilerine göre ilaç uygulamak yerine uzman denetiminde muayene olmalarının önemli olduğunu da kaydeden Dr. Tavukçu, ?Makattan kanamaya anal bölge kanserleri, anal fissür, hemoroid, enfeksizyöz barsak hastalıkları, fistüller neden olabilmektedir. Kanama yapan makat hastalıklarının büyük bir kısmı muayene ile tespit edilebilir. Özellikle gençlerde görülen fissür, fistül, hemoroid gibi hastalıklar gözle, elle ve anoskop muayenesi ile tespit edilebilir. Yaşlı hastalarda ise muayeneye ek olarak kolonoskopi gerekebilmektedir. Teşhis sonrası sebebe yönelik olarak tedavi planlanmaktadır? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

KADIN CERRAH UYARDI

2017-06-12 07:57 - Sağlık

2´Sİ ENGELLİ 4 ÇOCUKLA YAŞAM SAVAŞI

2017-06-05 07:59 - Yaşam

ŞAMPİYONLAR BESYO´YA HAZIRLANIYOR

2017-06-08 07:04 - Spor

ÖZEL ÇOCUKLARA MÜZİK EĞİTİMİ

2017-06-08 07:54 - Eğitim

HAYIRSEVER İŞADAMI DİYALİZ CİHAZI BAĞIŞLADI

2017-06-06 07:59 - Yaşam

AVM´YE ÖZEL SANAL GEZİNTİ

2017-06-07 07:57 - Ekonomi

3 KAFADAR 2. LİG İSTİYOR

2017-06-07 07:02 - Spor

PANCAR ÇİFTÇİSİNE ÇAPA AVANSI

2017-06-06 07:58 - Ekonomi

KÖYLÜLERLE İFTAR SOFRASINDA

2017-06-08 07:56 - Yaşam

AZRAİL SİVAS´TA DAHA ÇOK ERKEKLERE UĞRUYOR

2017-06-10 07:58 - Yaşam

İlgili Haberler

Kalp Krizi Riskini Artırıyor

15:06 - Sağlık

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Korkutan Deterjan Uyarısı!

14:58 - Sağlık

Yüzde 95'inin Tedavisi Yok

14:39 - Sağlık

Kahvaltıda 1-2 Dilim Yiyin

14:26 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Cilt Kanseri' Uyarısı

15:19 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kayhan Işık’ın Acı Günü

12:05 - Gündem

Sinan Ateş Davasında Şok! İfadesini Değiştirdi

11:46 - Gündem

Makedonya’da Sivas Rüzgarı Esti

11:42 - Spor

Bakan Türkiye'yi 8 Ülkeyle Kıyasladı! Asgari Ücret Düşük Değildir

11:41 - Gündem

Sivas’ta Yeni Bir Kulüp: Alperenspor

11:40 - Spor