Kadın Futbolcu Küçükyıldız´ın Hedefi MİLLİ TAKIM

Kadın Futbolcu Küçükyıldız´ın Hedefi MİLLİ TAKIM

Spor - 7 yıl önce

Gazi Lisesi Spor Kulübü kadın futbol takımı oyuncularından Hatice Küçükyıldız, yeni sezonda kendilerini zorlu bir sezonun beklediğini ifade etti. Futbol oynamayı ve futbol müsabakası takip etmeye çok sevdiğini belirten başarılı futbolcu, sezon öncesinde hedeflerini açıkladı. Takım olarak hedeflerini 1. Lige yükselmek olarak açıklayan Küçükyıldız, futboldaki en büyük hayalinin ise milli takım forması giymek olduğunu söyledi.17 yaşındaki başarılı futbolcu ile gazetemiz muhabirinin yapmış olduğu röportajdan derlenenler ise şöyle;

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Ben Hatice Küçükyıldız. 6 Nisan 2000 doğumluyum. Bu yıl Gazi Anadolu Lisesi´nde son sınıfta eğitim göreceğim. Gazi Anadolu Lisesi´ndeki eğitimden memnunum.

FUTBOLA NE ZAMAN BAŞLADINIZ?

Futbola Gazi Anadolu Lisesi´nde 9´ncu sınıfta başladım. Okul beden eğitimi öğretmenimiz Adem Sarıtaş´ın katkılarıyla futbolla tanıştık. Önce salonda futbol oynamaya başladık. Bugün ise Türkiye´nin birçok ilinde önemli tesislerde ve stadyumlarda futbol oynaya devam ediyoruz.

OKUL VE KULÜP TAKIMLARINDA ELDE ETTİĞİN BAŞARILAR NELER?

Gazi Anadolu Lisesi genç kadın futbol ekibiyle 3 yıldır şampiyonluk yaşıyorum.  İki kez yarı finallerde bir kez ise Türkiye finallerinde yer alan ekiplerde forma giydim. Gazi Lisesi Spor Kulübü futbol takımında ikinci sezonun, ilk yıl 3´ncü ligde iyi bir performans sergilerdik. Geride kalan sezon ise harika bir sezonu geride bıraktık. 3´ncü ligde şampiyon olup 2´nci lige yükseldik. Yeni sezonda ekip olarak kadınlar futbol 2´nci ligde oynanacak müsabakalarda sahalarda yer alacağız.

YENİ SEZONDA 2. LİGDEKİ HEDEFLERİNİZ?

Ekip olarak 2´nci lige çıkarak önemli bir başarıya imza attık. İki yıllık bir kulüp, 10 yıllık veya daha fazla sezondur 3´ncü ligde oynayan takımların yapamadığı başarıyı yaparak 2´nci lige yükseldik. Bu sezonki hedefimiz, 2´nci ligde başarılı olup 1´nci lige yükselmek. Bizi zorlu bir ligin beklediğini biliyoruz. Ama ben arkadaşlarıma ve kendime güveniyorum.

AİLENİN FUTBOLA BAKIŞI NASIL?

Ailem ilk başlarda benim futbol oynamama karşıydı. Ailem daha sonra okul müdürümüz Mustafa Karadağ, okul beden eğitimi öğretmenimiz Adem Sarıtaş´la kadın futbolu konusunda görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından ailem benim futbol oynamama izin verdi. Şuan ailem benim spor yapmama, futbol oynamama tam destek veriyor. Aileme bana spor konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

MİLLİ FORMAYI GİYMEYİ ÇOK İSTİYORUM?

Futbol oynamayı çok seviyorum.  Futbol maçlarını takip etmeyi çok seviyorum. Sivasspor´un iç sahada oynadığı tüm maçları takip etmeye özen gösteriyorum. Kadınlar futbolla ilgili haberleri takip ediyorum. Kadın milli futbol takımının maçlarını imkân olursa izliyorum. Futbolda en büyük hayalim ve hedefim 1. Ligde futbol oynamak ve milli takım forması giymek.

FUTBOLCU OLAMAZSANIZ NE OLMAK İSTERSİNİZ?

Bu yıl okulda son sınıfta eğitim göreceğim, futbol maçlarıyla birlikte üniversite imtihanı hazırlıkları da başlayacak. Futbolcu olamazsam, polis olmayı, polis olamaz ise beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum.  Polislik ve beden eğitimi öğretmeni olmama neden olan birçok örnek aldığım arkadaşlarım ve hocalarım var.

FUTBOLDA HANGİ MEVKİDE OYNAMAK ZOR?

Ben savunma oyuncuyum. Savunmanın sağında ve stoper mevkiinde oynaya biliyorum. Orta saha da oynama yeteneklerim de var. Ama forvet oynayamam. Bana göre forvet mevkiinde oynamak zor. O mevkide oynamak farklı yetenekler, farklı beceriler istiyor.

KADIN BAKIMLI OLMALI

Futbol müsabakalarına bakımlı çıkmaya özen gösteriyorum. Ben normal zamanlarda da kadınların bakımlı olmasından yanayım. Birde futbol maçına çıkıyorsun, erkek futbolcular nasıl bakımlı olarak maçlara çıkıyorsa, kadınlarda maçlara bakımlı çıkmalı. Oynanacak her müsabakadan önce, gerekli bakımımı yapar maçlara öyle çıkarım.

İYİKİ ONLAR BİZİM HOCALARIMIZ

Gazi Lisesi Spor Kulübü kadın futbol takımı aile takımı. İyi ki okul müdürümüz Mustafa Karadağ, okul beden eğitimi öğretmeniz Adem Sarıtaş ve antrenörümüz Nevzat Ercanlı bizim hocalarımız olmuşlar. İyi ki onlar var. Onları çok seviyorum, onlara çok saygı duyuyorum. Bugün buralardaysak onların bizim üzerindeki emekleri büyüktür.

RONALDO HAYRANIYIM

Ben iyi bir Ronaldo hayranıyım. Onun maçlarını izlemek bana keyif veriyor. Onun kendisine iyi şekilde bakması, maçlardaki müthiş performanslarını beğeniyorum. Olmayacak bir hayal gibi görünse de Ronaldo ile karşılıklı oynamak ve onunla tanışmayı çok istiyorum.

 

 

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

ÇİFTÇİNİN DOMUZ ZARARI

2017-08-18 07:58 - Yaşam

SORUN GİDERİLDİ

2017-08-18 07:59 - Sağlık

?DÖVME SİLDİRMEDE UZMANA GİDİN?

2017-08-22 07:56 - Yaşam

YENİ ALT GEÇİT İNŞAATLARINDA YOĞUN TEMPO

2017-08-19 07:57 - Yaşam

İSTANBUL POLİSİNE KANGAL KÖPEĞİ

2017-08-22 07:47 - Yaşam

Kadın Futbolcu Küçükyıldız´ın Hedefi MİLLİ TAKIM

2017-08-24 07:00 - Spor

MUSLERA´YI ÖRNEK ALIYOR

2017-08-23 07:00 - Gündem

ÇOÇUKLARI İÇİN 6 BİN LİRAYA ARABA YAPTI

2017-08-18 07:58 - Gündem

KOYULHİSAR´DA SEL EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ

2017-08-19 07:35 - Gündem

?UYKUSUZLUK EPİLEPSİ NÖBETİNİ ARTIRIR?

2017-08-23 07:55 - Sağlık

İlgili Haberler

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Alex Sağlam Çıktı

14:34 - Spor

Milliler Avusturya İle Karşılaşacak

14:22 - Spor

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem