Kalkan'dan Sivas Belediyesine Çağrı: 'Borcunuzu Açıklayın'

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan belediyenin borçları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını, ciddi manada borç varsa kamuoyu önünde açıklanması çağrısı yaparak, “Biz de üzerimizde düşeni yapalım” dedi.

Siyaset - 1 ay önce

DEMET KARAKUŞ

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan, 31 Mart yerel seçimlerinde önemli bir başarı elde eden Yeniden Refah Partisi’nin Sivas’ta da oy oranını artırdığına dikkat çekti.

İlk kez yerel seçimlere katıldıklarını anımsatan Başkan Kalkan,  “Sivas’ın Gemerek ilçe belediyesi, Sivas’a bağlı tek belde belediyesi olan Yıldız belediyesini aldık. İki belediyemiz var. Birçok ilçemizde de seçimleri ikinci olarak tamamladık. Sivas’ta her geçen gün büyüyen bir partiyiz” dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN GÜCÜ ARTIYOR

Türkiye genelinde emeklinin ekonomik sıkıntısından dolayı “AK Parti gitsin de kim gelirse gelsin” dediğini hatırlatan Başkan Kalkan, böyle bir ortamda algıyı en iyi yönetenin seçimi kazandığını ifade etti. Başkan Fatih Kalkan, önümüzdeki günlerde Yeniden Refah Partisi’nin gücünün daha iyi görüleceğini söyledi.

SUYA YÜZDE 38 ZAM YAPILDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas Belediyesi’nde de zam yağmurlarının sürdüğünü ifade eden Başkan Kalkan, “Sivas’ta suya yüzde 38 zam yapıldı. Belediye iştirakleri tek tek kiraya veriliyor. Aynı zamanda halkın yararlandığı pek çok yer özelleştirme kapsamında kiralanmaya çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde bunların artacağını görüyoruz. Vatandaşımızın ortak kullandığı, daha düşük ücretle çay içtiği yeri özelleştirdiğiniz zaman 3 liraya içtiği çayı 15 liraya içecek. Bu vatandaşımız için olumsuz bir durum” diye konuştu.

EN YÜKSEK OTOBÜS FİYATI SİVAS’TA

Sivas sıcak çermik kaplıcalarının Türkiye’nin sayılı kaplıcalarından olduğunu dile getiren İl Başkanı Kalkan, şöyle devam etti: “Pamukkale’nin karşılığı Altın suyumuz var. Bir önceki belediye başkanının yaptığı aquapark 2 yıldır atıl durumda. Birçok spor tesisimizin de bir bir kiraya verileceği duyumlarını alıyoruz. Bununla ilgili geçen hafta uyarımızı yaptık. Umarız bundan vazgeçilir. Sivas’ta en büyük zaman yapılan alan ulaşım hizmetleri oldu. Türkiye’de en yüksek belediye otobüs fiyatları oldu. Araç içinde 25 TL alınıyor. Bundan geri dönülmesi konusunda gerekli mecraları uyardık. Uyarmaya da devam edeceğiz.”

“BELEDİYE’YE BORCU AÇIKLAYIN” ÇAĞRISI

Belediyenin ulaşım hizmetlerinden kar etmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Kalkan, belediyenin borçları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Borcun açıklanmasını isteyen Başkan Kalkan,  belediyenin devraldığı borcu açıklamamasını manidar bulduğunu dile getirdi. Ciddi manada borç varsa kamuoyu önünde açıklanması çağrısı yapan İl Başkanı Fatih Kalkan, “Biz de üzerimizde düşeni yapalım” dedi.

KAYNAKLARI ÇARÇUR ETMEYECEKSİNİZ

Türkiye’nin de Sivas’ın da çok kısa sürede ayağa kalkabileceğini kaydeden Başkan Kalkan, çözüm önerilerini şöyle dile getirdi: “İsraf etmeyeceksiniz. Kaynakları çarçur etmeyeceksiniz. Kısa sürede ayağa kalkar. Birilerine rant olarak sağlarsanız, kaynakları yandaşlara peşkeş çekerseniz durum daha da kötüye gidecektir.”

EMEKLİMİZLE DALGA GEÇİLİYOR

Her gün vatandaşla bir arada olduklarını ifade eden Başkan Kalkan, “Sivas ve Türkiye ciddi anlamda ekonomik sıkıntı içerisinde. Şehrimizin sahibi yoktur. Vatandaşımız eziliyor. Bir otobüs parasını dahi emekli için çok olduğu bir dönemden geçiyoruz. Tarihimizde göremeyeceğimiz şekilde emeklimizle dalga geçiliyor. Yüzde 33 zam verilip maaşların yine 10 bin TL olduğu, yüzde 49 zam verilip yine 10 bin TL alındığı bir dönem görmedik.

KRİZ VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR

Esnaf sıkıntılı. İşyerleri kapanıyor. Sivas emekli, memur şehri. Sıkıntılı durumdan Rahmetli Erbakan Hocamızın yaptığı gibi bir an evvel emekliye, işçiye, esnafa bir an evvel tedbir alınması gerekiyor. Hiç bankanın almadığı faizleri SGK alıyor. Umuyoruz ki bir an evvel tedbir alırlar. Ekonomik kriz üreticinin, tüccarın çiftçinin, esnafın belini büküyor. Rantiyecinin rantına rant sağlıyor. Parası olanın parasına para kattığı bir dönem yaşıyoruz. Faize yatırdığında üretmeden para kazandığı, fakirin ezildiği daha da ezileceği bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

DÜZELTME İLANI

2024-07-23 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ın Gururu Oldu!

2024-07-19 10:00 - Eğitim

TEHLİKELİ ATIKLARIN TOPLANMASI, TAŞINMASI, ARA DEPOLAMA VE GERİ KAZANIM/BERTARAFI HİZMET ALIMI

2024-07-24 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas’ta İki Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

2024-07-24 00:43 - Asayiş

Sivas’ta Motosiklet Sürücüsü Kazada Öldü

2024-07-24 00:47 - Asayiş

Sivas Turizmine Katkı Sunacaktı, İflasın Eşiğinde

2024-07-23 09:10 - Gündem

Sivaslılar Ne Yapsın? Çadırda Mı Kalsın?

2024-07-25 11:19 - Gündem

TÜRKÇE VE YABANCI DİLDE KİTAP ALIMI

2024-07-22 00:00 - Resmi İlanlar

SİVAS İMRANLI TAŞLICA 2'INCİ KISIM SULAMA TESİSİ İNŞAATI

2024-07-22 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas Belediyesinde Böcek Alarmı!

2024-07-24 17:19 - Gündem

İlgili Haberler

Erbakan Partisinden İstifaya İlişkin Konuştu

15:00 - Siyaset

Özel: “İmamoğlu’nu kimsenin insafına bırakmayız'' 

14:50 - Siyaset

İYİ Parti'de toplu istifa

15:33 - Siyaset

Destici'den Çoban Açıklaması: "Hükümetin Bu Konuda Çalışması Var''

09:04 - Siyaset

AK Parti kongreye gidiyor

16:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Vekil Toy'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

17:10 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

16:04 - Nöbetçi Eczaneler

Sivas Protokolü Narin'in Ölümüne Sessiz Kalmadı

15:32 - Gündem

Sivaslı Kıbrıs Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:15 - Gündem

Vali Şimşek İstanbul'da Sivas Kongresini Anlattı

15:13 - Gündem