?>

KANSERE ÇARE ARIYORUZ

KANSERE ÇARE ARIYORUZ

Gündem - 3 yıl önce

 

 

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Editörler Çalıştayı - 4 açılış programıyla başladı.

25-27 Aralık tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek çalıştayda Cumhuriyet Üniversitesi’nin yanı sıra Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu, Atatürk Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere 15 paydaş üniversite-kurum ve kuruluş yer alıyor.

Çalıştayın açılış oturumunun moderatörlüğünü Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sema Yılmaz ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demir yaparken, çalıştay Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Rektör Yıldız göreve geldiklerinde sosyal bilimleri, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve eğitim bilimleri alanında ön plana çıkacak çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, “Mesela sağlık bilimleri alanında kanser çalışmalarını başlatmıştık. İyi bir ekip kuruldu, onlar kanser ilacı geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Sosyal bilimlerde İlahiyat Fakültesi Dergisi üzerine çalışmalar yürütme kararı almıştık. Dergimiz, İlahiyat Fakültesi kurulduğu günden bu yana senede iki defa düzenli olarak yayımlanan bir dergi. İlahiyat Fakültesi Dergisi şu anda Q2 ve Q4 seviyesinde. Dergimiz Türkiye’de yer alan dergiler arasında yurt dışında taranan birkaç dergiden biri hâline geldi” diye konuştu.

 

1’inci çalıştayda alınan kararlar arasında yerli ve millî atıf sistemi oluşturmak olduğunu hatırlatan Rektör Yıldız bunun için İSNAD Atıf Sistemini oluşturduklarını kaydetti.

Rektör Yıldız; “Biz diğer dergilerimizi de İlahiyat Fakültesi Dergisi seviyesine getirelim istiyorduk. Dergisi olmayan fakültelere dergi çıkarmalarını söyledik. Hatta Öğretim Üyeliğine Yükseltilme/Atanma Başvuru ve Değerlendirme Yönergesine de hocalarımızın fakülte dergilerinde en az bir tane makale yayınlama şartı ekledik.” şeklinde konuştu.

Yayıncılık alanında üniversitenin altyapısını güçlendirdiklerine de değinen Rektör Prof. Dr. Yıldız “Matbaamızı ve Baskı Grafik Birimimizi güçlendirdik. Sempozyum, kongre ve çalıştaylarda sunulan bildirileri kitaplaştırdık. Hocalarımızın kitaplarını matbaamızda bastık. 2020 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Üniversitemiz “Kamu Yayıncılık Ödülü”nü verdi. Bu sene de bu çalışmaları devam ettirdik. Mehmet Akif, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahi Evran’la ilgili kitaplar yayımladık. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Yıldız’ın konuşmasının ardından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi.

 

Bugün sona erecek olan çalıştayda “Yayıncılık Sektörü ve Üniversite Yayınları”, “Üniversitelerde Yayın Komisyonu Yapılanmasının İhtiyacı Karşılama Durumu”, “Üniversitelerde Bilimsel Yayıncılığının Geliştirilmesi”, “Açık Erişim – Açık Bilim – Kurumsal Arşivler”, “Üniversite Yayınevleri ile İlgili Mali Konular”, “Üniversite Yayınlarında Bilimsel Kalite ve Yayın Etiğine Uygunluk”, “Üniversite Yayınlarının Ulusal ve Uluslararası İndekslerde Görünürlüğü”, “Üniversitelerde Yayıncılığa Dair Örnek Uygulamalar”, “Araştırma Verisi, Veri Yönetimi ve Yayıncılık”, “Deneyim Paylaşımı: Editörlerin Dilinden Tecrübe Aktarımı”, “Dergi ve Kitap Yayıncılığında Ortak Sistem Kullanımının Fırsat ve Riskleri”  konuları ele alınacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Genç takım eli boş döndü

2021-12-21 07:00 - Spor

KAÇAK PEYNİR ELE GEÇİRİLDİ (VİDEO)

2021-12-25 07:00 - Gündem

Sinop Hamsilos Tabiat Parkı'nda yapım ihalesi

2021-12-23 10:49 - Gündem

AHMET AYIK YENİDEN BAŞKAN

2021-12-22 07:00 - Gündem

En güzelini okumak için yarıştılar

2021-12-25 07:00 - Gündem

EŞSİZ LEZZET TESCİLLENDİ

2021-12-22 07:00 - Gündem

ÖDÜLLERİ ALDILAR

2021-12-25 07:00 - Spor

'SAHTE ALKOL, MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLİYOR'

2021-12-23 07:00 - Gündem

KANSERE ÇARE ARIYORUZ

2021-12-27 07:00 - Gündem

Animasyon eğimi verildi

2021-12-21 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Sinan Ateş'in Ailesine Saldırı

15:38 - Gündem

Şehit Şeyda Yılmaz Yerel Mecliste Anıldı

14:28 - Gündem

Sivaslı Vekil Uyardı! Uçuşlara Kısıtlama Gelebilir

14:25 - Gündem

Sivas'ta Üniversite Öğrencilerine Burs İmkanı

14:22 - Gündem

Hizbullah: "Bu daha ilk raunt, İsrail'i püskürtecek silahımız var"

13:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinan Ateş'in Ailesine Saldırı

15:38 - Gündem

Şehit Şeyda Yılmaz Yerel Mecliste Anıldı

14:28 - Gündem

 Sivas'ta Esnafa Eğitim İndirimi

14:25 - Eğitim

Sivaslı Vekil Uyardı! Uçuşlara Kısıtlama Gelebilir

14:25 - Gündem

Sivas'ta Üniversite Öğrencilerine Burs İmkanı

14:22 - Gündem