Kitap bağışıyla kütüphane

Kitap bağışıyla kütüphane

Eğitim - 7 yıl önce

Nurettin ÇUKURYURT

Sivas merkeze bağlı Kayadibi İlk-Ortaokulunda oluşturulan kütüphaneye bir yenisi daha eklendi. 4 Eylül Sivas Kongresi´nin 97. Yıldönümü Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 7 gün süren 5. Sivas Kitap Günleri´nde kitap kumbarasına vatandaşların bağışladığı ve daha sonra İl Özel İdaresi personelin de destek sağladığı kitaplar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde toplanarak, Yıldızeli ilçesi Şeyh Halil İlk ve Ortaokulunda kütüphaneye dönüştü. 

                Okullarının kütüphaneye kavuştuğu için mutlu olduklarını dile getiren Şeyh Halil İlk/Ortaokul Müdürü Murat Yalçın, "Şeyh Halil İlk ve Ortaokulu olarak çok mutluyuz. Çünkü daha önce olmayan kütüphanemiz bugün faaliyete geçti. Bu kütüphaneyi okulumuza kazandıran Sivas İl Özel İdaresine ve Sivas İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonuna ve bu kitapları öğrencilerimizle buluşturan kitapseverlere, okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz kütüphaneyi aktif olarak kullanacaklar. Okulumuz, 5 köyün öğrencilerinin taşındığı taşıma merkezi olması sebebiyle öğrenci yoğunluğu olan bir okul. Taşınan öğrencilerimiz öğle arası yemeklerini yedikten sonra yapacak çokta faaliyetleri yoktu. Ama şimdi hem kütüphanemizde kitaplarını okuyabilecekler, hem de bağışlanan hazırlık kitapları ile TEOG sınavlarına hazırlanacaklar ve inanıyorum ki daha başarılı olacaklar." dedi.   

                Sivas İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Ziayeddin Mat´da yaptığı değerlendirmede; "Milli Eğitim Komisyonu olarak, bir taraftan ilimizde eğitimin fiziki altyapısını güçlendirmeye çalışırken bir yandan da böyle sosyal içeriği olan işlerde yer almak bizleri mutlu ediyor. Okulumuz yeni yapılmıştı ama bir kütüphaneden yoksundu. Sivas İl Özel İdaremiz hem raflarıyla hem de kitapları ile çocuklarımıza çok önemli bir hizmet getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.    

                Köy okullarında kütüphane oluşturmanın, imkânları sınırlı olan köy çocuklarını çeşitliliği olan kitaplarla buluşturmanın anlamlı olduğunu dile getiren Sivas İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Uçar; "Sivas Valiliğimiz öncülüğünde Sivas İl Özel İdaresi koordinesinde gerçekleştirilen 5.Kitap Günleri´nde oluşturduğumuz kumbaralar bugün burada anlamlı bir etkinliğe dönüştü. Öncelikle toplanan kitapların ayrıştırılmasını, çeşitlendirilmesini ve içerik itibariyle de zenginleştirilmesini sağladık. Bu kapsamda, etkinlik süresince bağışlanan kitaplarımıza ek olarak, daha sonra personellerimizi de bu kitap bağışına dâhil ettik. Hedeflediğimiz kitap sayısına ulaşınca da en uygun köy okulumuzu belirlememiz gerekiyordu. Meclis milli eğitim komisyonumuzda en uygun okulun belirlenmesinde bizlere yardımcı oldular. Şeyh Halil İlk ve Orta Okulu hem fiziki şartları hem de 5 köyün öğrencilerinin taşımalı eğitim görmesi hasebiyle öğrenci yoğunluğu olan bir okul, dolayısıyla bu kütüphanenin ve kitapların burada istenilen amaca hizmet edeceğine inanıyoruz" dedi.

                Köy çocuklarının kütüphaneyle ve kitaplarla buluşma sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uçar; İl Özel İdaresi olarak ümidimiz odur ki, her yıl kitap günleri bir köyümüze kütüphane kazandıracak. Köylerimizde eğitim gören çocuklarımızda inşallah bu vesileyle kitaplarla daha çok haşır neşir olacaklar. İstedikleri kaynaklara ve çeşitliliği olan kitaplara kendi okullarında ulaşabilecekler. Bu imkânlar ile kitap okuma alışkanlığını pekiştirecekler. Bu kapsamda emeği geçen herkese, tüm kitapseverlere ve kitap bağışlayanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

TURŞUYA RAĞBET

2017-01-09 09:39 - Sağlık

YILDIZDAĞI´NDA STRES ATTIK

2017-01-10 09:58 - Gündem

ÖZEL EĞİTİMDEN 10 OCAK ZİYARETİ

2017-01-11 09:04 - Yaşam

SİVAS´tan HALEP´e YARDIM YAĞMURU

2017-01-09 09:48 - Yaşam

BASIN BİZE GÜÇ VERİYOR

2017-01-11 09:17 - Medya

VEREM UYARISI

2017-01-06 10:13 - Sağlık

Kitap bağışıyla kütüphane

2017-01-11 09:20 - Eğitim

ÖĞRENCİLERE TABİAT SEVGİSİ EĞİTİMİ

2017-01-11 09:07 - Eğitim

?BU OLANLARI GÖRMELİYİZ?

2017-01-06 09:53 - Siyaset

2. YARININ İLK MAÇI MALATYA´DA

2017-01-10 10:08 - Gündem

İlgili Haberler

Görev ve Sorumluluk Büyük

10:27 - Eğitim

LGS Tercihinde "Öğrenci-Öğretmen-Ebeveyn" İşbirliği

14:21 - Eğitim

Uzman Öğretmen Ve Başöğretmen Olmanın Şartları Değişti Mi?

15:19 - Eğitim

Öğretmenlerin Sözlü Sınav Tarihleri Belli Oldu

15:16 - Eğitim

Sivas’ın LGS’de Başarısı Arttı

10:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem