KUAFÖR VE BERBERLERE HAFTADA BİR GÜN İZİN MECBURİ OLDU

KUAFÖR VE BERBERLERE HAFTADA BİR GÜN İZİN MECBURİ OLDU

Gündem - 2 yıl önce

Berber ve Kuaförlerin haftada bir gün izin kuralı mecburi hale geldi. Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker, bir gün iznin yıllardır uygulandığını ancak bazı esnafların duyarlı olmadığını belirterek, 2 Ekimden itibaren kanuni olarak izin yapılacağını ifade etti.

Yüksel MENEKŞE

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, berber , kuaför ve güzellik salonları işleten esnafların da bir gün tatil yapacağını söyledi. Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının almış olduğu karar sonrasında  Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarının 1 Ekimden itibaren haftada bir gün kapalı olacağını ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil,  kapatma yetkisinin Valide olduğunu belirtti.

Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı, Esob Başkan Yardımcısı, Federasyon Genel Başkan vekili Ömer Şeker ile birlikte ortak bir açıklama yapan Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, sektörde faaliyet gösteren esnafların da dinlenmeye, ailesiyle zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Berber, kuaför ve güzellik salonu işleten esnaflarımız haftanın her günü çalıştığı için ailelerine zaman ayıramıyordu. Bu da aileler arasında geçimsizlik, huzursuzluk yaratıyordu.

 Ticaret Bakanlığının uygulaması esnalarımız arasında memnuniyetle karşılanmıştır. Sektörümüz nefes alacak, hayat bulacak ve esnaflarımız ailesine tatil gününde zaman ayıracaktır. Ayrıca ortadaki haksız rekabette ortadan kalkacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgilenen, bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunan Federasyon başkanımız Bayram Karakaş’a ,  Tesk Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e, Ticaret ve İçişleri Bakanlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker ise yıllardır bu mücadeleyi yaptıklarını, kapanma ile ilgili kararlar alındığını fakat esnafın duyarlı olmadığını söyledi.

Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Federasyonu olarak yapmış oldukları girişimlerin olumlu sonuçlanmasından memnun olduklarını hatırlatan Şeker, “Berber  Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri  Federasyonumuzun da görüşleri alındıktan sonra Berber Kuaför ve Güzellik Salonu işleten esnaflarımız 1 Ekim itibariyle bir günlük tatil yapabilecektir. Esnafımız için çok önemli bir gelişmedir. Artık esnaflarımız ailelerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırma imkanı bulacaktır. Sivas Valiliğimiz odamızdan görüş alarak  Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapanma günleri belirleyecek . Uygulama 1 Ekimde başlayacaktır.

Her zaman sorun ve sıkıntılarımızla ilgilenen Birlik Başkanımız Hakan Demirgil’e, Federasyon Başkanımız Bayram Karakaş’a, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

‘ASMA KAT’ YEŞİL ALAN OLACAK

2022-08-18 05:00 - Gündem

Ulaş Kaymakamı Selçuk Baş, köy ziyaretlerine devam ediyor

2022-08-20 05:00 - Gündem

AK Parti Sivas milletvekilleri Suşehri'nde ziyaretlerde bulundu

2022-08-19 05:00 - Siyaset

AİLE DANIŞMANLIĞI ARTIK ‘TABU’ DEĞİL GEREKSİNİM

2022-08-17 06:00 - Gündem

DMO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

2022-08-22 05:00 - Gündem

Tosin Kehinde atağı

2022-08-17 05:00 - Spor

KANGAL KÖPEKLERİ BOY GÖSTERDİ

2022-08-18 05:00 - Gündem

KUAFÖR VE BERBERLERE HAFTADA BİR GÜN İZİN MECBURİ OLDU

2022-08-24 05:00 - Gündem

 ‘TEK AMACIMIZ MALMÖ’YÜ GEÇMEK”

2022-08-24 05:00 - Spor

SİVAS-ZARA YOLU İÇİN UYARI!

2022-08-20 05:00 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 3 Temmuz Çarşamba

19:00 - Gündem

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

Bedelli Askerlik Yapacaklara Kötü Haber! Ücret Hayli Yükseldi

13:54 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 3 Temmuz Çarşamba

19:00 - Gündem

Sivas'ta Kömürlük Yangını

17:24 - Asayiş

Sivas'ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 5 Yaralı

17:23 - Asayiş

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat