MECLİSTE ?HELAL, HARAM´ TARTIŞMASI

MECLİSTE ?HELAL, HARAM´ TARTIŞMASI

Gündem - 7 yıl önce

Erhan CEYLAN/

İl Genel Meclisi Kasım ayı 4´ncü bileşimi dün Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, gündem dışı söz alarak yurt dışından ithal edilen ürünler, son yıllarda yaşanan işsizlik ve zammın ardından 5 lirayı geçen mazotu eleştiren Divriği CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aydın´ın konuşması mecliste tansiyonu yükseltti.

?MAZOT 5 LİRAYI GEÇTİ, ZAMLAR DEVAM EDECEK?

Geçtiğimiz haftadan itibaren geçerli olmak üzere akaryakıta yapılan zammın ardından tarihte ilk defa mazotun 5 lirayı geçtiğini kaydeden İl Genel Meclis üyesi Mehmet Aydın, iktidarı eleştirdi.

Türkiye´de buğday, mercimek, nohut ve fasulyenin ardından etin bile yurt dışından ithal edildiğini söyleyen Aydın, İl Genel Meclisi´nde gündem dışı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

?Bu ülkede helal, haram mı kaldı? Buğdayı, mercimeği, nohudu, fasulyeyi dışarıdan alıyoruz. Hatta ve hatta dönüyoruz eti bile Sırplardan ithal ediyoruz. Bunları helal midir? Yoksa haram mıdır? Diye tezgâhlarda nasıl ayırt edeceğiz bilmiyorum. Milletin aklı ile dalga geçiliyor. Enflasyon çıkmış bilmem nereye, işsizlik artmış ve artmaya da devam ediyor. Ancak ne yazık ki yöneticilerimiz ülke iyiye gidiyor diyorlar. Yüzde 40 zam kararı alındı. Sonra Cumhurbaşkanı devreye girerek, ?Bu yüzde 40´lık zam fazladır, düşürün? dedi. Yüzde 25´e düşürüldü. Yüzde 25´lik zamma sevinir duruma geldik. Mazot 5 lirayı geçmiş.

?ÇİFTÇİ TRAKTÖRÜNÜ İCRAYA VERİYOR?

Bu ay sonunda en az yüzde 14 oranında tüm mallara zam gelecek. Peki, işçiye memura ne veriyor? Yüzde 3. Emekliye ne veriyor? Yüzde 3. Hani milli gelirimiz 13 bin dolardı. Kişi başına milli gelirimiz 13 bin dolar olmuş ya bana 13 bin dolar verseler benim gelirim 65 bin lira olur. Arkadaşlar bizim yalana dolana karnımız tok. Zamlar üst üste geliyor. İşçinin esnafın beli kırılıyor. Çiftçi traktörünü icraya vermek zorunda kalmış. Artık gerçekleri konuşalım.?

CEVAP GECİKMEDİ

CHP´li İl Genel Meclis üyesi Mehmet Aydın´ın bu konuşması üzerine açıklama yapan AK Parti İl Genel Meclis üyesi Fikret Yıldırım´ın, ?Yine bir CHP klasiği dinledik´ sözleri tansiyonu daha da yükseltti.

?HARAM DİNİMİZDE BELİRTİLMİŞTİR?

Helal, haram ifadelerinin yanlış yönlere çekildiğini öne süren Yıldırım, ?Bu bir öldük, bittik, battık, yandık klasiğidir. Kimin gelip gelmemesini halk tercih ediyor. Halk, 4 dönemdir AK Partiyi iktidara getiriyor. Siz bu mantığı, bu anlayışı güderseniz bir 50 sene daha beklerseniz. Helal mi haram mı konusunu gündeme getirdiniz. İsterseniz önce bir araştırın. Biz inancımıza göre hangi ürünün helal, hangisinin haram olduğu apaçık bellidir. Bahsettiğiniz bu helal-haram, nohut, fasulye, mercimek, pirinç ve tuvalet kağıdı değil. Burada bahsedilen şey kesimle ilgilidir. Sonuçta helal mi? haram mı? kavramı bizim inancımızın temel taşlarından bir tanesidir. Bir hayvan kesilirken nasıl kesilmesi gerektiği inancımızda bellidir. Kastedilen şey budur. Bir ürünün içerisinde domuz eti varsa haramdır. Dolayısıyla bunun da belirtilmesi gerekir ki, inancı gereği onu yemek istemeyen insanlar yemesin. Ha isteyen gider yer. Kimse ona da engel değil yani. Sonuçta sizin burada bahsettiğimiz gibi bizim raflarımızda okunmuş okunmamıştan bahsetmiyor. Bizim okunmuş helal, okunmamış haram gibi bir iddiamız yok. Bizim kastettiğimiz şeyi herkes çok iyi biliyor. Siz de gayet iyi biliyorsunuz? dedi.

?YA SİZ AÇIKLAYIN YA DA BEN?

Ülkenin içinde bulunduğu sürece yönelik eleştirilere de değinen Yıldırım, CHP´li üyeden işsizlik rakamları ve asgari ücretlinin alım gücü araştırması yapmasını istedi. Bu araştırma yapılmazsa kendisinin rakamlarla konuşacağını vurgulayan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bu ülkedeki ekonomik gelişmeyi, siyasi gelişmeyi inceleyebilmek için ben istirham ediyorum bunu siz araştırın, siz araştırmazsanız ben yarın rakamlarıyla sizin önünüze dökeceğim. 2001-2002´deki asgari ücretlinin alım gücüyle bugünkü alım gücünü hem dolar, hem altın, hem yakıt bazın da ne derseniz o bazda kıyaslamasını yarın paylaşacağım. Aynı konular üzerinde konuşmak istemiyorum.  Bugün Türkiye´de iddia ettiğiniz sıkıntı varsa bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de etrafınızda ve dünyada olup biten olaylardır. Biz resmen adı konmamış bir savaş yürütüyoruz. Ekonomik anlamda savaş yürütüyoruz. Terörle mücadele ediyoruz. Bunların giderleri herhalde gökyüzünden bize yağacak değil. Buna rağmen de bu ülke hala iyi durumdaysa, hala ekonomik olarak yüzde 5´lik bir büyümeyi yakaladıysa bunun da takdir edilmesi gerekir.?

Haftanın Öne Çıkanları

MECLİSTE ?HELAL, HARAM´ TARTIŞMASI

2017-11-07 07:57 - Gündem

EŞİNİN SON İSTEĞİNİ KENDİNE VAZİFE EDİNDİ

2017-11-06 07:29 - Yaşam

79 YAŞINDAKİ MUHTARIN İLGİNÇ İSTEĞİ

2017-11-02 07:37 - Yaşam

?TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ?

2017-11-03 07:57 - Gündem

YERLİ OTOMOBİLİN EKSANTRİK MİLİNE ESTAŞ TALİP

2017-11-07 07:36 - Gündem

SAFLIĞIN BÖYLESİ!

2017-11-07 07:56 - Gündem

11 KASIM´DA GELİYOR

2017-11-03 07:59 - Gündem

BAL´DA KAYIP HAFTA

2017-11-07 07:00 - Spor

ŞARKIŞLA´da DÖRTYOL KAVŞAK´a ALT GEÇİT ÖNERİSİ

2017-11-04 07:33 - Gündem

STSO ADAYI EKEN, BAŞKAN OĞUZ´U ZİYARET ETTİ

2017-11-04 07:32 - Gündem

İlgili Haberler

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

İzmir'deki Patlamaya Tanık Olanlar Yaşadıkların Anlattı

15:49 - Gündem

Kayseri'de Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:46 - Gündem

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

Bakan Yeterli Dedi, Sivaslılar Tepki Gösterdi

15:30 - Röportajlar

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem

Komşu Savaş Meydanına Döndü! İşte Yeni Görüntüler

14:04 - Gündem