Merkez İlçede EMİNOĞLU DÖNEMİ

Merkez İlçede EMİNOĞLU DÖNEMİ

Gündem - 7 yıl önce

ERHAN CEYLAN/

Ak Parti ilçe kongreleri sürecini Sivas´ta, önceki gün yapılan Merkez İlçe 6.olağan genel kurulu ile noktaladı. Eski Türkiye Partisinin İl Başkanı olan ve daha çok danalı-eşekli renkli gösteriyle hafızalarda kalan Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu döneminin sona erdiği kongrede, Başkanlık koltuğuna bu kez, Genel Merkez tarafından belirlenen Ömer Fevzi Taşar´ın affını isteyerek çekilmesi nedeniyle iki gün kala aday gösterilen muhasebeci Tarık Eminoğlu oturdu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Kahramanmaraş eski milletvekili Sivas İl Koordinatörü Fatih Arıkan, AK Parti Sivas milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partilinin katıldığı tek listenin bulunduğu Başkan Eminoğlu´nun yönetiminde görev alan isimlerde belirlendi.

?KUZU :DESTEKLEYECEĞİM

Kongrenin açış konuşmasını yapan Ahmet Kuzu, AK Parti kongre süreçlerinin her zaman bir düğün havasında gerçekleştiğini belirterek, ?Biz birlik ve beraberliğe önem veriyoruz. Diğer partilerde gördüğünüz sandalyeler bizim partide havada uçuşmaz. Bizde fikirler ve geleceğe yönelik planlar istişare edilir. Haziran 2014´te aldığım görevi sürem içerisinde, yük olan değil, yük alan bir anlayışla çalıştım. Dün olduğu gibi bugünden sonra da partimin bir neferi olarak çalışmaya ve elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim? dedi.

YILMAZ: ÇOK ŞEY YAPTIK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, Ahmet Kuzu´nun layıkıyla görevini yerine getirdiğini ve yüzünün akıyla bayrağı yeni yönetime teslim ettiğini belirterek şunları söyledi.

?Halka hizmet yolunda hakkın rızasını kazanmak esastır. Biz bu göreve halkımızın ve hakkın rızasını almak için yola çıktık. Yaptığımız en ufak bir şey kaydediliyor. Cenabı Allah yaptığımız her hayrın karşılığını fazlasıyla verir. Hepimizin gönlü ferah olsun. AK Parti Merkez İlçe Kongremizin Sivas ve Türkiye´ye hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmet etmek için çıktığımız yolda bizlerden desteğini esirgemeyen Sivaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Bu bayrak yarışıdır. Ahmet kardeşim görevini layıkıyla, başarıyla yaptı ve zirvede bıraktı. Bugün için görevi bir başka kardeşimize yüzünün akıyla teslim ediyor. Bayrağı teslim alan kardeşlerime de başarılar diliyorum. Büyük bir sorumluluk üstleniyorlar. Bunun gereği daha faydalı olmak ve var olan sonucu daha da iyilere çıkarmaktır?

 

?YÜZDE 50 YETMEZ?

2019´da yapılacak seçimlerde hükümetin kurulması için yüzde 50 dahi yeterli değil, bunun için daha çok çalışmalıyız. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 2019´da hayata geçirilecek. 2019´da yeni hükümetin kurulmasının yolu yüzde 50+1´den geçiyor. Bunun için daha çok çalışmamız gerekiyor. Yılmadan yorulmadan bu millete hizmet etmek gerekiyor. Kırgınlıklar, küslükler olabilir şahsi talepleriniz olabilir ancak Allah rızasını kazanmak her şeyin önünde gelir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok daha demokratiktir. İstikrar getirecektir. Bu kaynak ve zaman israfına da engel olacak. Bu sistem ayrıca Türkiye´de uzlaşmayı da getirecek. Türkiye´de yüzde 50+1 oy almak mümkün değil. Bu nedenle diğer kardeşlerimizin de desteğini almak gerekiyor. Bunun için herkesi kucaklamak ve gülü dikeniyle kabullenmek gerekiyor?

ŞAHİN: ZOR BİR SÜREÇ VAR

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin de 2019´da yapılacak olan seçimlere vurgu yaparak, bütün teşkilatların daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

Başkan Şahin, 2019´da yapılacak seçimler için şimdiden tüm teşkilatlarla uyum ve birlik içerisinde sıkı bir şekilde çalışacaklarını belirterek, ?Sivas´ta bu 15´nci kongremiz. 1 ay önce başladık. 1 kongremiz kaldı onunla beraber tamamlamış olacağız. Bugün Ahmet Kuzu başkanımız yönetimi devredecek. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Merkez ilçede görev yapan tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 2019 süreci var bu süreç çok önemli. Bütün teşkilatlarımızın büyük bir gayret göstermesi lazım. Malumunuz artık yeni dönemde yüzde 50 yetmiyor. Onun için Sivas´ta sayın Bakanımız, vekillerimiz, başkanımız ve teşkilatlarımızla büyük bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah Sivas´ta 16 Nisan referandumunda yüzde 71.28 olan oy oranını daha yukarı çıkarmak ve Türkiye´de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşallah 1´nci turda garantileyeceğiz ve Sivas olarak üzerimize düşeni yapacağız. Kongremizin Sivas´ımız, ülkemiz ve teşkilatımız için hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

EMİNOĞLU: BAYRAK YARIŞIDIR

Yapılan konuşmaların ardından 318 delegenin oy kullandığı kongredeMerkez İlçe Başkanlık koltuğuna oturan Tarık Eminoğlu ise, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti kadrolarından desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerini sunarak, ?Bu bir bayrak yarışıdır, verilen görevi ekibimle birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım, başkanımız Ahmet Kuzu´ya teşekkürlerimi sunuyorum. Görevini başarıyla yerine getirdiği gibi çıtayı da bir hayli yükseltti ve bugün hizmet bayrağını ben ve ekibime emanet etti. Bizde onlar gibi ülkemizin kalkınması adına sıkı bir çalışma yürütecek ve zamanı geldiğinde gönül rızasıyla bayrağı bizden sonrakilere devredeceğiz? dedi.

İŞTE

MERKEZ İLÇE

YÖNETİM KURULU

 

Tekin Tahtakıran Orhan Gencer İbrahim Emmioğlu Ahmet Sarıkaya Yunus Tepeltepe Serkan Erdem Sakine Ateş Nurten Ataş Oğuz Demirkaynak Serdar Öz Ercan Yıldız Ayşenur Şenol Hatice Çubukcular Osman Ercan Şükrü Çağrı Arslan İbrahim Akkaş Erkan Türkyılmaz Gülsün Şerbet Mustafa Ünal Murat Yıldız İsa Özen Ahmet Turan Kaya Yakup Arıklı Yavuz Selim Çongar

 

Haftanın Öne Çıkanları

BANYODAN ÖBÜR DÜNYAYA

2017-10-02 07:35 - Gündem

BU PROJE, ÇİFTÇİYE MODEL OLDU

2017-09-26 07:37 - Yaşam

GÜRÇAYIR BELEDİYESİ´ne ARAÇ TAKVİYESİ

2017-09-27 07:35 - Gündem

Merkez İlçede EMİNOĞLU DÖNEMİ

2017-10-02 07:59 - Gündem

MERKEZ İÇİN DEĞİŞİM GÜNÜ

2017-09-30 07:59 - Siyaset

ESKİ VALİNİN ACI GÜNÜ

2017-09-28 07:55 - Yaşam

ÖĞRENCİ YARARINA KERMES

2017-09-27 07:58 - Gündem

?AHİLİK, DERS OLARAK OKUTULMALI?

2017-09-27 07:37 - Eğitim

ÜNİVERSİTEDE 2 İSTİFA

2017-09-29 07:58 - Gündem

OSBÜK YÖNETİMİNDEN TSO´ya ZİYARET

2017-09-29 07:30 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 2 Temmuz 2024

10:58 - Gündem

Sivas’ta Kediler Fare Oldu, Fareler Kedi!

10:49 - Gündem

Madımak Olayında Hayatını Kaybedenler Anıldı

10:39 - Gündem

108 Yaşındaki Kadir Dede O Dönemin Zorluklarını Anlattı

10:34 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

10:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 2 Temmuz 2024

10:58 - Gündem

Sivas’ta Kediler Fare Oldu, Fareler Kedi!

10:49 - Gündem

Madımak Olayında Hayatını Kaybedenler Anıldı

10:39 - Gündem

108 Yaşındaki Kadir Dede O Dönemin Zorluklarını Anlattı

10:34 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

10:16 - Gündem