Par­ti­nin il Baş­ka­nı Açık­la­dı! 200 Değil 9 İstifa

Ye­ni­den Refah Par­ti­si Sivas İl Baş­ka­nı Fatih Kal­kan par­ti­den 220 ki­şi­nin is­ti­fa et­ti­ği­ne dair çıkan ha­ber­le­re iliş­kin ko­nuş­tu. Kal­kan, 2 ayda par­ti­den 220 değil 9 ki­şi­nin is­ti­fa et­ti­ği­ni bu­nun­da vefat, iş ve ki­şi­sel ne­den­ler­den do­la­yı kay­nak­lan­dı­ğı­nı açık­la­dı.

Gündem - 2 ay önce

DEMET KA­RA­KUŞ

Ye­ni­den Refah Par­ti­si Sivas İl Baş­kan­lı­ğı yö­ne­ti­mi basın men­sup­la­rı ile kah­val­tı prog­ra­mın­da bir araya geldi. İl Baş­ka­nı Fatih Kal­kan seçim de­ğer­len­dir­me­si­ne bu­lu­na­rak son gün­ler­de gün­dem­den düş­me­yen 220 par­ti­li ve Mer­kez İlçe Baş­ka­nı­nın is­ti­fa­sı­na iliş­kin dik­kat çeken açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Baş­kan Kal­kan açık­la­ma­sın­da şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:

Ge­le­lim son gün­ler­de Ye­ni­den Refah Par­ti­si ola­rak biz­le­rin sos­yal medya üze­rin­den bir­ta­kım al­gı­lar­la Ye­ni­den Refah Par­ti­si Sivas İl Baş­kan­lı­ğı­mı­zı bu an­lam­da bi­ri­le­ri­nin bi­linç­li ola­rak bir yer­le­re çek­mek is­te­di­ği or­ta­da. Biz sos­yal medya üze­rin­den veya basın üze­rin­den Ye­ni­den Refah Par­ti­si hak­kın­da söz de iki yüz yirmi ki­şi­nin is­ti­fa et­ti­ği ve bunu da genel baş­ka­nı­mı­zın res­mi­nin üze­ri­ne ko­nu­la­rak sos­yal med­ya­ya ser­vis edi­lip” Refah Par­ti­si'nde iki yüz yirmi is­ti­fa” di­ye­rek­ten bunu çok büyük bir şey gibi sun­ma­ya ça­lı­şan­la­ra bir kez daha bu­ra­dan si­tem­le­ri­mi­zi ilet­miş olu­yo­ruz. Bize so­rul­say­dı biz çok ra­hat­lık­la bun­la­rın bel­ge­le­ri­ne ula­şı­la­bi­lir­dik Ama ma­ale­sef iki yüz yirmi tane değil son iki ay içe­ri­sin­de dokuz tane is­ti­fa­mı­zın ol­du­ğu­nu siz­le­re du­yur­mak is­te­rim. Bun­lar­dan üç ta­ne­si ölüm­le ne­ti­ce­len­miş. Allah rah­met ey­le­sin. Geri kalan üç ta­ne­si de ne yap­mış? İş ve­si­le­siy­le etmiş me­mu­ri­yet­ten do­la­yı geri ka­lan­la­rı da bi­rey­sel is­ti­fa­dır. Tür­ki­ye'de Ye­ni­den Refah Par­ti­si Sivas İl Baş­kan­lı­ğı ola­rak biz ilk al­tı­ya gir­miş il­ler­den bir ta­ne­si­yiz. Biz Sivas'ta ça­lış­kan bir teş­ki­la­tız ve Tür­ki­ye'de ilk altı içine giren bir ilin ma­ale­sef böyle gös­te­ril­me­ye ça­lı­şıl­ma­sı sa­de­ce bi­ri­le­ri­nin is­te­dik­le­ri­ni ala­ma­ma­la­rın­dan kay­nak­lan­dı­ğı­nı siz­le­re ilet­mek is­ti­yo­rum. Dün in­san­la­ra bir şey­le­ri ver­di­ği­miz tak­dir­de iyi ol­du­ğu­nuz bir şey­le­ri geri al­dı­ğı­nız tak­dir­de de kötü ol­du­ğu­nuz bir dö­ne­mi ya­şı­yo­ruz. Ma­ale­sef si­ya­se­tin böyle bir cil­ve­si de var. Se­çim­le­re beş ay kalas biz gö­re­ve gel­mi­şiz. Bunun iki ayrı kad­ro­la­rı­mı­zı kur­mak­la geç­miş, se­çi­me kalan diğer kalan üç ay içe­ri­sin­de zaten seçim sü­re­ci gir­miş, bu süreç içe­ri­sin­de de bu ismi geçen ar­ka­da­şı­mı­za bir gö­rev­len­dir­me ya­pıl­mış ve kısa bir süreç içe­ri­sin­de de be­le­di­ye mec­lis üyesi adayı ol­du­ğu­nu söy­le­dik­ten sonra biz bu ar­ka­da­şa bugün ver­me­dik. Ne resmi ne de gayri resmi. Se­çim­ler­den sonra ise biz yeni ya­pı­lan­ma içe­ri­si­ne gir­dik. Ve bu yeni ya­pı­lan­ma içe­ri­sin­de de kad­ro­la­rı­mı­zın yüzde sek­sen be­şi­ni de­ğiş­tir­dik. Ve eski kar­deş­le­ri­miz­le yine gö­rüş­me­le­ri­miz devam edi­yor Milli Görüş ca­mi­asın­dan emek­li­lik diye bir şey yok­tur. Milli görüş si­ya­se­tin­de il­la­ki il yö­ne­tim ku­rul­la­rın­da görev almak diye bir şey yok­tur. Fahri ola­rak dı­şa­rı­dan hiz­me­te devam eder. Se­çim­den sonra genel baş­ka­nı­mız bi­zey­di ki Fatih baş­kan sana se­çim­den sonra görev yok­tur. Bun­dan sonra gö­re­ve devam et­me­ye­cek­si­niz de­sey­di biz de aynı şe­kil­de mi yap­ma­mız ge­re­ki­yor? Hayır, bi­la­kis milli görüş şuuru ve id­ra­ki­ni almış olan in­san­la­rın aynı şe­kil­de o ru­hu­na devam et­me­si ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­ruz.’’

USÜL­LE­RE UY­MA­YAN İHRAÇ EDİLİR

Kal­kan, “Genel Baş­ka­nı­mız bize bu ko­nu­da biz de ken­di­si bize di­ye­bi­lir­di. Baş­ka­nım bu­ra­ya kadar bun­dan sonra yeni bir yö­ne­tim, yeni bir baş­kan­la yol yü­rü­ye­ce­ğiz di­ye­bi­lir­di. Devam et­me­miz nok­ta­sın­da eğer karar kı­rıl­mış­sa biz­ler de teş­ki­lat­la­rı­mı­zı ye­ni­le­ye­cek­sek ve İl baş­ka­nı­nı dü­şü­nün ki is­te­di­ği kad­roy­la ça­lış­ma öz­gür­lü­ğü var. Kimse bu an­lam­da bir İl baş­ka­nı­na di­ye­mez ki” sen şu­nun­la ça­lı­şa­cak­sın veya ça­lış­ma­ya­cak­sın” di­ye­mez. Hiç kimse bunu ya­pa­maz. Biz de kad­ro­la­rı­mı­zı ye­ni­le­me an­la­mın­da bunu yap­tık ve yeni görev ve­ril­me­di­ği için bir­ta­kım ar­ka­daş­la­rın böyle bir he­ze­yan­la­rın içe­ri­si­ne gir­miş ol­ma­sı bizi ma­ale­sef üz­müş­tür. Se­çim­den sonra yeni kad­ro­la­rı­mı­zı oluş­tu­rur­ken bi­re­bir özel­de gö­rüş­tük. O ismi geçen ar­ka­da­şı­mı­zı bütün ar­ka­daş­la­rı­mız da bilir ki mer­kez il­çe­ye değil, İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı ola­rak ilde de­ğer­len­di­re­ce­ği­mi­zi söy­le­dik. İl Yö­ne­tim Ku­ru­lu­nun tüm grup­la­rı­na aldık. Üç ay bir kez dahi top­lan­tı­mı­za teş­vik et­me­yen bir ar­ka­da­şı­mı­zın bugün bunu söy­le­miş ol­ma­sı ger­çek­ten bizi üz­müş­tür. Top­lan­tı­la­rı­na gel­me­yen bizim usul­le­ri­miz içe­ri­sin­de bir ku­ra­lı­mız var­dır. Üç top­lan­tı üst üste gel­me­ye­ni de biz ihraç ede­riz. Top­lan­tı usul­le­ri­mi­ze ve aza­bı­mı­za ve res­mi­yet­le de bu bizim şe­yi­miz­dir. Üç top­lan­tı üst üste gel­me­yen kar­de­şi­mi­zi top­lan­tı­dan ve yö­ne­tim­den çı­kar­tı­rız. Bu an­lam­da da biz talep edi­len is­te­nen şey­le­ri daha üs­tün­de ver­dik. İl baş­kan yar­dım­cı ola­rak on­la­rı daha güçlü ka­de­me­ye çı­kart­mış ol­ma­mı­za rağ­men bu ko­nu­da ıs­rar­cı ol­ma­la­rı­nı ma­ni­dar bu­lu­yo­ruz. Ve bu ko­nu­da da daha fazla bizim açı­mız­dan uza­tı­la­cak bir ta­ra­fı yok’’ şek­lin­de ko­nuş­tu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEMEL EĞİTİM TAŞIMA İŞİ GEMEREK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI

2024-07-15 00:00 - Resmi İlanlar

İ L A N SİVAS 3. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

2024-07-15 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 15 Temmuz 2024

2024-07-15 08:59 - Gündem

Sivas Valiliğinden 15 Temmuz Klibi

2024-07-15 09:23 - Gündem

Sedat Sel Sivas Belediyesine Danışman Oldu!

2024-07-15 10:32 - Gündem

Sivas AFAD Kaybolan Bebeği Arıyor

2024-07-15 10:23 - Gündem

15 Temmuz Şehitleri İçin Söylediler

2024-07-15 10:01 - Gündem

Sivas'ta Hastanenin Dibinde Yangın

2024-07-15 09:47 - Asayiş

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-07-15 09:53 - Gündem

Şehitler İçin Dua Edildi

2024-07-15 10:58 - Gündem

İlgili Haberler

Bayraktar saldırı öncesi uyarmış

16:18 - Gündem

Esrarengiz hayvan keşfedildi

16:15 - Gündem

Ticaret Bakanlığı yılın 8 ayındaki denetimlerde 815,3 milyon lira ceza kesti

16:11 - Gündem

Yeni Ankara Adalet Sarayının temeli törenle atıldı

16:09 - Gündem

Tarihi Kapalıçarşı'nın yenilenen çatısı özel turlarla geziliyor

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu Çanakkale'ye ulaştı

16:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:38 - Nöbetçi Eczaneler

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular

15:11 - Gündem

Sivas’ta O İhale Vatandaşın Tepkisini Topladı!

15:01 - Röportajlar

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

14:09 - Gündem