?>

?O SÖYLEMLER DE BİR KALKIŞMADIR?

?O SÖYLEMLER DE BİR KALKIŞMADIR?

Gündem - 7 yıl önce

Sivas´tan Adnan Oktar´a sert tepki var..

Gökhan KARA /

Diyanet-Sen Şube Yönetimi dün bir televizyon kanalında Diyaneti hedef alan söylemlerde bulunan ve halk arasında ?Adnan hoca? olarak bilinen Adnan Oktar´a sert tepki gösteren bir açıklama yaptı. Sendika Başkanı Vahit Yiğiter, ??Toplumdaki tepki çığ gibi artıyor, O söylemler de bir kalkışmadır, Hakimlerimizin gereken cezayı vermesini bekliyoruz?dedi

Başkan Yiğiter, ?İslam´ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken, bırakın İslam dinini, Yahudi ve Hıristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir? diye konuştu.

?GÖRÜNTÜLER ÇOK ÜZÜCÜDÜR?

Yiğiter, ?Yaptığı programlarda İslam ahlakı ile bağdaşmayan görüntülerle halkın karşısına çıkan Adnan Oktar ve sahibi olduğu A9 kanalına duyarlı Müslüman ailelerden tepkiler her geçen gün çığ gibi artmaktadır. İslam´ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken bırakın İslam dinini, Yahudi ve Hristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Bu nahoş durumu normalmiş gibi sunmanın arka planında kimlerin olduğunu tahmin etmekle birlikte Müslüman ahlaki sınırları zorlayarak nahoş tutumları toplumda yaymak adına gösterdiği çaba kimsenin gözünden kaçmamakta ve oynanan oyunun herkes farkındadır? dedi.

?İTİBARI ZEDELİYOR?

Müslümanların gözünün içine baka baka bu rezilliği sahneleyen Adnan Oktar´a tepki konulması gerektiğini belirten Yiğiter, ?Ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet´i hedef alarak aklınca cevap vermeye çalışmakta, Diyanet´in ve alimlerin halk nezdinde itibarını zedelemeye çalışmaktadır. Adnan Oktar Diyanet´in gelirlerine gelince aklına İslam gelmekte ama kendine saldırı olduğunu hissettiğinde de özgür bir devlette herkesin yaşamına olduğu kadar kendi yaşamına ve kepazeliklerine saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır? diye konuştu.

?KENDİSİNE İADE EDİYORUZ?

Yiğiter, ?İslam´a ve insanlığa hizmetkâr olan, yüce dinimizin hizmetkârları için kullandığı alçakça cümleleri kendilerine iade ediyor, kurmuş olduğu kerhane içerikli ifadenin kendisine has bir yaşam şekli olduğunu hatırlatarak dünyayı kendi penceresinden görüp algılamamasını tavsiye ediyoruz? şeklinde konuştu.

?MÜCADELE EDECEĞİZ?

Adnan Oktar´ın yaptığı TV programların halkın değerleri ile uyuşmadığını belirten Yiğiter, ?Yayın özgürlüğünü halkın değerlerine saldırı olarak gören bu kişinin yapmış olduğu talk şovlar ne İslam´a, ne de bu ülkenin insanına fayda vermediği, kadim geleneği olan İslam´ın bu tür manipülasyonlarla dejenere edilmeyeceği açıktır. Süslü ifadeler, hipnoz yöntemleri, çağdaş algı operasyonları ve tehditlerle gençlerimizi kendi menfaatlerine alet eden kurgulanmış her tür yapılardan rahatsız olduğumuzu ilan ederek bu tür yapılara karşı var gücümüzle mücadele edeceğimizi deklere ediyoruz? ifadelerine yer verdi.

?İFTİRA ATILMIŞ?

Başkan Yiğiter, ?Ahlaksızca, sınırsızca ve arsızca din görevlilerine iftira atılmış, içlerindeki kin, zehir olup kamuoyunu yanıltma, toplumu ifsat etme faaliyeti olarak dışarı akmıştır. Diyanet´in bu fasid yapılara geçit vermeyen halinden rahatsız olan bir takım yapıların uzantısı olan Adnan Oktar´ın ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Bu bir kalkışmadır? şeklinde konuştu.

?HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLSİN?

Adanan Oktar ve yanındakilere hak ettiklerini cezanın verilmesi gerektiğini söyleyen Yiğiter, ?Hakimlerimizden talebimiz odur ki, İslam dininin genleriyle oynayan, halkın değerlerini bile bile aşağılayan, toplumda kin ve nefretin yaygınlaşmasına yol açan, devletin kurumlarına salya sümük saldıran, ahlaksızlığı fikir özgürlüğü diye servis eden bu şer unsurların İsrail ve FETÖ hayranlığı dahil arkalarında var olan güçler ve ekonomik beslenme kaynakları araştırılsın ve hak ettikleri ceza verilsin? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İMZALAR BURADA ATILACAK

2018-01-30 07:59 - Gündem

MİLLİ KÖPEK IRKLARI TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİ İÇİN GÖREVDE

2018-02-02 07:32 - Gündem

Belediyesporlu Melih Mursal´ın MUTLU GÜNÜ

2018-01-31 07:34 - Spor

TOKGÖZ´LERİN ANNESİ HAYATA VEDA ETTİ

2018-02-03 07:35 - Yaşam

TARİHİ KONAĞA AHŞAPTAN MAKET

2018-01-30 07:57 - Gündem

FETÖ SANIĞI ESKİ POLİS VE EŞİNE HAPİS CEZASI

2018-02-02 07:35 - Gündem

?KIŞIN DA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKIN?

2018-02-05 07:57 - Sağlık

?HER ÇOCUĞA ZEKA TESTİ YAPILMAMALI?

2018-02-06 07:57 - Eğitim

SUŞEHRİ´NDE TRAFİK KAZASI : 2 YARALI

2018-02-01 07:35 - Gündem

CİM-BOM´U EZE EZE

2018-02-05 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 1 Ekim 2024

09:13 - Gündem

Sivas'ta İzmir Uçağı Törenle Karşılandı   

09:08 - Gündem

 Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbet

15:54 - Gündem

Uzmanı asgari ücret için net rakam verdi

15:48 - Gündem

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması

15:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta 182 Zanlı Yakayı Ele Verdi

11:05 - Asayiş

Sivaslılar Cevapladı: Yaz Mı? Kış Mı?

11:00 - Röportajlar

Sivas Valisinin Eşi Gönüllere Dokundu

10:56 - Yaşam

Sivas'ta Su Depoları Denetleniyor

10:54 - Yaşam

Sivas'ta Sokak Satıcılarına Darbe

10:51 - Asayiş