ORGANİK OYUN HAMURU ÜRETTİLER - video

ORGANİK OYUN HAMURU ÜRETTİLER - video

Gündem - 5 yıl önce

Hayrullah AĞKAŞ

İthal edilen oyun hamurlarının sağlık açısından taşıdığı riskler nedeniyle ailelerin bu ürünlere mesafeli yaklaşmasından yola çıkan Cumhuriyet Üniversitesi, bu alanda oluşan güvensizliği gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bağlamda, Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Bayram Koyun öncülüğünde fakülte bünyesinde yüzde 100 doğal oyun hamuru üretilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öğr. Gör. Bayram Koyun, ?Burada yeni bir oyun hamuru yapma hazırlıklarını yürütüyoruz. Çocuklarımızın kullanabilmesi için doğal bir hamur yaptık. Yaptığımız doğal hamurun içerisinde nişasta, pudraşekeri, yumurta beyazı ve pirinç sirkesi bulunmakta. Çocuklarımızın kimyasal içerikli ürünlere bulaşmaması için biz bu hamuru ürettik. Sağlık açısından risk taşımıyor. Sirkenin temizleyici özelliği olduğu için çocuklarımız oyun hamurunu yanlışlıkla yedikleri zaman herhangi bir zarar görmeyeceklerdir. Çünkü hamurumuzun içerisinde herhangi bir kimyasal madde yok? dedi.

?ÖĞRENCİLER DOĞAL

HAMURLA BULUŞACAK?

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ise, ?Bildiğiniz üzere turizm fakültesi konaklama, yeme, içme, seyahat, turizm rehberliği gibi alanlarda toplumun çeşitli alanlarına hitap eden eğitim kurumlarıdır. Öncelikli amacımız Türkiye turizminde orta ve uzun vadede profesyonel işletmeciler yetiştirmektir. Bu amacımızın yanı sıra toplumun çeşitli kurumlarına hitap edecek faaliyetlerde de bulunmaktır. Bu faaliyetlerimiz kapsamında doğal oyun hamurları imal etmeye başladık. Bilindiği üzere 2-8 yaş aralığında çocuklarda oyun oynamak elzemdir. Bu yaş gurubundaki çocuklar su, toprak, çamur gibi materyallerle yaratıcılıklarını kullanarak kendi oyun malzemelerini imal etmektedirler. Biz bugün fakültemiz bünyesinde doğal oyun hamurunun nasıl yapılacağını bu oyun hamurlarıyla ilgili çocukların neler yapabileceğini uygulamalı olarak arkadaşlarımız sizlere anlatacaklardır. Oyun hamuru becerisini çocuklarımıza okul öncesi ana sınıfı öğretmeleri vasıtasıyla kazandırabileceğiz. Biz paydaşlarımızla fakültemiz bünyesinde mesai saatleri dışında hizmet içi eğitim kurslarını açarak okul öncesi öğretmenlerimizi eğitmek istiyoruz. Böylelikle okul öncesi öğretmenlerimiz ve Sivas´ta eğitim alan öğrencilerimizi doğal oyun hamuruyla buluşturmayı hedefliyoruz? ifadelerini kullandı.

?ÜLKE GENELİNE YAYACAĞIZ?

Fakülteyle ilgili bilgi veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Yılmaz ise ?Bölümümüz yaklaşık 5 yıldır aktif olan bir bölüm ve gece gündüz eğitimi olan bir bölümdür. Yaklaşık 350 öğrencimiz var. Öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerle de destek vermeye çalışıyoruz. Uygulama dersleri kapsamında 4 adet uygulama atölyemiz var. Bunlardan biri unlu mamuller, şekerleme ve pastaların yapıldığı hamur hane olarak bahsettiğimiz atölyemiz var. Öğrencilerimiz burada uygulamalı derslerinde aldıkları bilgileri pratiğe döküyorlar. Okulumuz sadece öğrencilerimize destek vermekle yetinmeyecek hem üniversitemize hem de halkımıza destek vermeyi düşünüyoruz çeşitli etkinliklerle. Unlu mamuller şekerleme ve pastaların yapılacağı hamurhane bünyesinde doğal olarak çocuklara zarar vermeyecek herhangi bir toksin madde içermeyen bir oyun hamuru geliştirdik. Oyun hamuru çalışmalarını burada yaptıktan sonra ülkemiz geneline yaymayı hedefliyoruz? şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVASSPOR´UN DEĞERİ 23,95 MİLYON EURO

2019-09-09 01:00 - Spor

3. TOPLANTI SİVAS´TA YAPILDI - video

2019-09-11 01:00 - Gündem

YEŞİLAY BROŞÜR DAĞITTI

2019-09-10 01:00 - Gündem

SİVAS İLE ERZURUM DOSTLUK MAÇI YAPACAK

2019-09-07 01:00 - Spor

ORGANİK OYUN HAMURU ÜRETTİLER - video

2019-09-12 01:01 - Gündem

YANIK TEDAVİSİ MASAYA YATIRILDI - video

2019-09-10 01:01 - Gündem

SERKAN KAYA SİVASLILARI COŞTURDU

2019-09-06 01:00 - Gündem

SİVAS SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK

2019-09-09 01:02 - Gündem

BAŞARI KÖPRÜLERİ İNŞA EDECEĞİZ

2019-09-11 01:01 - Medya

DESTİCİ´DEN SÜRPRİZ ZİYARET

2019-09-07 01:02 - Gündem

İlgili Haberler

Fahrettin Koca Giderayak Ağzından Kaçırdı

16:30 - Gündem

Sinan Ateş Cinayetinde Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

16:23 - Gündem

Başkasının IBAN’ını, POS Cihazını Kullananlar Dikkat!

15:01 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 2 Temmuz Salı

19:00 - Gündem

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem

Madımak’ın Yıl Dönümünde 8 Bin Kişi Yürüdü

14:35 - Gündem