?RANT´ UYARISI

?RANT´ UYARISI

Siyaset - 6 yıl önce

?DOĞDUĞUMUZ ŞEHİRDE DOYMUYORUZ?

Halkın doğduğu yer olan Sivas´ın ne yazık ki; doyurduğu bir il olamadığını vurgulayan Bulut, devlet elinin Sivas´a yeterince uzanamadığını öne sürdü. Bunun nedenlerini; ?Devlet idarecilerinin göz ardı etmesi, yerel idarecilerin ise şehrimizi umursamaması? olarak açıklayan Bulut, yatırımcılar ve doktorların ilimizden adeta kaçtığını, sağlıkta düşüş yaşandığını, imarda ise rant iddialarını ortaya attı.

Erhan CEYLAN/

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, ilimizde yaşanan sorunların çözümü noktasında yerel idare ve STK´lara seslendi. ?Çözüm için birlikte her türlü çalıştaya imza atarız´ diyen Bulut, Sivas halkının umutlarını rant kavgalarını kurban etmek istediklerini söyledi.

Uzun yıllardır il genelinde özellikle ekonomi ve sağlık alanlarında yaşanan sıkıntıları dün il binasında düzenlediği basın toplantısında bir kez daha gündeme getiren Bulut, Sivas´ın artık doyuramayan bir il olduğunu söyledi.

Sivas´a yapılması gereken ancak bir türlü gelmeyen yatırımlara da vurgu yapan Bulut, ?Şüphesiz ki insanoğlunun her durumda ve yerde hayatını idame ettirmesi gerekir. Şehrimizde yaşanan sıkıntıların sebeplerinden biri de hayatın idamesi için gerekli olan ihtiyaçların karşılanmasındaki yetersizliktir. Geldiğimiz noktada Sivas halkının doğduğu yerler ne yazık ki doyduğu yerler olamıyor. Devlet idarecilerinin göz ardı etmesi, yerel idarecilerin ise şehrimizi umursamamasıyla zincirleme reaksiyon olarak şehrimize devlet elinin uzanmadığını gözlemlemekteyiz. Şehrimize yapılması gereken yatırımların gelmemesi bir yana hali hazırdaki kurum ve kuruluşların çeşitli bahanelerle kapatılması devredilmesi veya başka şehirlere taşınması bunu en bariz şekliyle örneklemektedir. Yatırım teşvik listelerinde 4. Bölgede yer alan şehrimize yatırımcılarımız yatırım yapmaya çalışsa da gerek SGK primleri gerek KDV istisnaları ve gerekse de yatırım kredisi faiz oranlarının yüksek olması sebebi ile yatırım yakmakta zorlanmaktadırlar. Bununla birlikte şehrimize yatırım yapmak isteyen yerli ve diğer bölgelerin yatırımcıları her nedense şehrimize geldikten sonra yatırımdan vazgeçip yatırımını başka şehirlere kaydırmaktadır bunların vebali başta yerel idareciler, sanayi odaları ve esnaf odaları ile birlikte şehrimiz STK´larının omuzlarındadır? dedi.

?YATAK SAYIMIZ 2 KAT AZALDI?

İlimizde hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesiyle birlikte söz verilen iki kat daha fazla yatak sayısının düşürüldüğünü söyleyen Bulut, ?Sözler yerine getirilmemiştir. Artırılacağına neredeyse 2 kat düşürülmüştür. Şehrimiz daha önceleri çevre illerden hasta kabul etmekte iken Sivas´a yetemez hale gelmiştir. Hastanelerimizin yatak sayısı azalınca dolayısı ile personel sayısı da azaldı ve oluşan yoğunluktan mıdır? Veyahut gelişen liyakatsiz bürokrasiden midir? Şehrimizdeki uzman doktorların da Sivas´ı terk etmesi sebebiyle Sivas´ımız yarasına bir darbe Daha almıştır. Bugün bunca yoğunluğun içerisinde zorlukla hastanelere giden halkımız derdine derman bulamayıp çevre şehirlerin hastanelerine yönelip dermanını Sivas dışında aramaktadır? diye konuştu.

?GENÇLERİN GELECEK HAYALİ YOK?

Bulut, ilimizde yapılan bazı imar ve iskan yapılarının bazı rant çevrelerinin çıkarlarına göre hesaplanıp yapıldığını öne sürdü.

Bulut, halkın cebindeki helal iaşesinin rant çevrelerince gasp edildiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bugün okulunu bitiren, askerliğini yapan yuva kuran gençlerimizin Sivas üzerinde gelecek hayali sadece emekli olduktan sonrasını kapsar durumdadır. Sivas´ımızın geleceği olan bu genç beyinler elindeki beceriyi aklındaki fikri başka bölgelere götürüp oralarda değerlendirmektedirler. Dolayısıyla yine güzel memleketimiz kaybetmektedir. BBP olarak Sivas halkının umutlarını rant kavgalarına kurban etmek istemiyoruz. Başta yerel idarecilerimizle birlikte STK´larımızla bu duruma müdahale etmek için yapılacak her türlü çalıştaya bütün gücümüzle desteğimizi vereceğimizi taşın altına elimizi değil bütün mevcudiyetimizi sokacağımızı bildiririz.?

Haftanın Öne Çıkanları

"HEDEFİMİZ ÖNCE SİVAS´I KAZANMAK"

2018-10-15 07:56 - Siyaset

2 GARİP TAPU OLAYI

2018-10-15 07:59 - Yaşam

CÜ´DE TÜBİTAK TOPLANTISI

2018-10-20 07:36 - Eğitim

?SİVAS İÇİN VERİMLİ OLDU?

2018-10-16 07:59 - Siyaset

?RANT´ UYARISI

2018-10-20 07:59 - Siyaset

?İKTİDARIN SİVAS ÖNEMİ ARTACAK?

2018-10-16 07:58 - Siyaset

TEDAVİ MASRAFI DEVLETTEN

2018-10-20 07:54 - Sağlık

?TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ FAZLA YAPMAYACAĞIM?

2018-10-15 07:55 - Spor

ÇİFTÇİYE ARPA VE BUĞDAY TOHUMU HİBE EDİLDİ

2018-10-15 07:45 - Ekonomi

YANMADAN CEP YAKIYOR

2018-10-17 07:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem