SAADET GÖNAY´LA DEVAM DEDİ

SAADET GÖNAY´LA DEVAM DEDİ

Siyaset - 7 yıl önce

 

Gökhan KARA /

Saadet Partisi´nin 6.Olagan Genel Kurul toplantısı dün Atatürk Kültür Merkezi´nde yapıldı ve Sivaslı Milli Görüşçüler  Başkan Osman Gönay´la devam dedi.

Atatürk Kültür Merkezindeki kongreye Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana eski Milletvekili Yakup Budak, Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, eski Milli Selamet Partisi İl Başkanı Maksut Otar, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek ve parti yöneticileri ile partililer katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını yapan İl Başkanı Osman Gönay, her zaman hakkın ve hakikatin yanında olmak zorunda olduklarını belirterek ?Bu bizim prensibimizdir. Bizimle beraber siyaset yapan ve bizden ayrılan kardeşlerimizden farklı bazı özelliklerimiz var. Avrupa Birliğinden yana değil, İslam birliğinden yanayız. Bu bizim bariz bir vasfımızdır. Amerika ve İsrail ile stratejik ortalığa, dostluğa biz hayır diyoruz. Müslümanlara zulüm yapanlarla bizim dostluk kurmamız mümkün olamaz. Tamamen faiz üzerine kurulmuş bir düzen, tasvip ettiğimiz ve beklediğimiz bir düzen değildir. Bu noktalarda bizden ayrılan, gömleğini çıkaran kardeşlerimizden farklı olduğumuzu belirtmek istiyorum? dedi.

?AVCIYDIK, AV OLDUK?

Selçuklular ve Osmanlılar zamanında yiğit birer avcı olduklarını ancak Cumhuriyetten sonra av olduklarını belirten Başkan Osman Gönay ayrıca şunları söyledi.

 ?Tek parti döneminde savunmasız bir avdık. Menderes döneminde Amerika´nın desteği başladı.  Birkaç tane bisküvi ve bir bardak süte av olduk. Daha sonra Demirel sahneye sürüldü. Sağcı, milliyetçi muhafazakâr olarak sunuldu. Kitap okuyanlar kodese tıkıldı, takke takanlar nezarete atıldı. Mevlit okutanlar dini ayinler yapıyorlar diye cezaevlerine gönderildi. Hem oyumuzu verdik hem av olduk. Yüz eskiyince Özal sahneye sürüldü. Özal´da bu ülkenin kapılarını sonuna kadar kapitalizme açtı. Daha önce KDV nedir bilmezdik. Döviz alım satımı yasaktı, giriş çıkışı serbest yapıldı. Sonra ekonomik silahla avlanan yine bizler olduk. Özal´ın yüzü eskiyince Ak Partiyi sahneye sürdüler. Silah yine aynıydı, milliyetçi muhafazakâr olarak sahneye sürüldü. Bu dönemde maalesef dinler arası diyalog, medeniyetler ittifakı yediğimiz en büyük darbe oldu. Silah yine ekonomik silahtı. Döviz aldı başını gidiyor. Burada daha sonra terör silahını kullandılar. Dış politikada kurtlar sofrasında savunmasız bir ceylandan farkımız yoktu. İslam alemi paramparça edildi. Yıllardır gözyaşı ve kan ekmeğimize katık oldu. Milli görüşün 6. Büyük kongresinde dikkatinizi çektiyse bir slogan vardı. ?Böyle Gelmiş Ama Böyle Gitmeyecek, Bu Düzen Değişecek´ diyordu. Bizler milli selamet zamanında ayağa kalktık ve av olmaktan kurtulduk. Ülkemize en büyük hizmetleri biz yaptık?

Faaliyet raporlarının okunduğu, mali raporların oy birliği ile ibra edildiği kongrede Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana eski Milletvekili Yakup Budak, yaptığı konuşmada Türkiye´nin huzura Milli görüşle kavuşabileceğini söyledi.

14 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU

Tek liste ile yapılan seçimlerde İl Başkanı Osman Gönay güven tazelerken, yönetim kurulu üyeliklerine Abdullah Çetinkaya, Abdullah Yıldız, Abdulaziz Ateş, Bayram Mermer, Emre Ağlar, Harun Gül, Hurşit Doğan, İlyas Zeki, Lokman Hatip, Orhan Gökçe, Mehmet Hazırbulan, M. Emre Altun ve Sadettin Çerik ile Sadık Sarıca getirildi.

DİSİPLİN ve ÜST KURUL İSİMLERİ

Disiplin Kuruluna Mustafa Kaçmaz, Şemsettin Koçak, Mustafa Taşar, Halim Uzun ve Numan Çoluk´ın seçildiği Saadet Partisi´nde üst kurul delegeleri ise Osman Gönay, Alaattin Tokgöz, Dursun Coşar, Sebahattin Tokgöz ve Bayram Mermer´den oluştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MODERN CADDE SEVİNCİ

2017-01-19 09:44 - Yaşam

YENİDOĞAN´DA CİNAYET

2017-01-17 09:06 - Yaşam

BİYOMETRİK KIPIRDAMASI

2017-01-20 08:44 - Ekonomi

SİVASLI İŞADAMINDAN KATAR´A HASTANE

2017-01-21 08:58 - Sağlık

KANAL 58 SİVAS´TA DEVAM EDECEK

2017-01-19 09:29 - Medya

SP´de TEK ADAY OSMAN GÖNAY

2017-01-20 09:02 - Siyaset

KÜLTÜR SANAT

2017-01-18 08:31 - Magazin

İSVİÇRE DEĞİL, HAFİK PUSAT

2017-01-17 09:40 - Yaşam

SATARIM DİYORDU SATTI

2017-01-19 09:23 - Medya

SAADET GÖNAY´LA DEVAM DEDİ

2017-01-23 08:49 - Siyaset

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 1 Temmuz 2024

10:13 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

10:08 - Gündem

Sivas'ta "Sibergöz-48" Operasyonu

09:48 - Asayiş

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem