SAVUNMA SANAYİ SİVAS´A YAPILSIN

SAVUNMA SANAYİ SİVAS´A YAPILSIN

Ekonomi - 6 yıl önce

Kayseri´de Bakan Akar´ın da katılımıyla yapılan Türkiye Savunma Sanayi Meclis toplantısında konuşan ve ortak olduğu ASALSEN Optik Fabrikası temsilcisi olarak TOBB Savunma Sanayi Meclis üyesi olan Osman Yıldırım, Savunma Sanayi yatırımları için Sivas´ın alt yapı yönünden çok uygun olduğunu vurgulayarak, yeni Savunma Sanayi yatırımlarının Sivas´a yapılmasını istedi.

TSO Başkanlığı´ndan ayrıldıktan sonra uzun zamandır haberlere konu olmayan işadamı Osman Yıldırım, ASELSAN´la ortaklığı nedeniyle TOBB´da görev yapmaya devam ediyor. Her platformda Sivas´a yeni yatırımlar kazandırmaya çalışan ve bin dolayında çeşitli şirketleriyle istihdama katkı sağlamaya devam eden Yıldırım, Sivas´ın Savunma Sanayi´de yeni yatırım alması için mücadelesini sürdürüyor.

Haydar ALDIKAÇTI/

Türkiye Savunma Sanayi Meclis toplantısı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın katılımıyla Kayseri Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu´nda düzenlendi.

ASALSEN Optik Fabrikası temsilcisi ve TOBB Savunma Sanayi Meclis üyesi olarak toplantıya katılan Sivaslı işadamı Osman Yıldırım, Sivas´ın alt yapı yönünden savunma sanayi yatırımlarına uygun olduğunu belirterek, yeni savunma sanayi yatırımlarının Sivas´a yapılmasını talep etti.

TSO Başkanlığı´ndan ayrılmasına rağmen ilimizin kalkınmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü gözlenen Yıldırım´ın uzun bir aradan sonra tekrar haberlere konu olması özellikle sanayide sevinçle karşılandı.

TOBB´da görev yapmaya devam eden Yıldırım, Kayseri´de geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Türkiye Savunma Sanayi Meclis toplantısında Sivas için önemli bir yatırım talebinde bulundu.

Aselsan ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi´nde kurulan Hassas Optik Tesisiyle hem milli üretime öncülük eden hem de Sivas´ı savunma sanayide bir adım öne geçirmeyi hedefleyen Yıldırım, ilimizin özellikle alt yapı yönünden savunma sanayi yatırımlarına uygun olduğunu, yeni savunma sanayi yatırımlarının Sivas´a yapılmasını talep etti.

 

ANADOLU´NUN EN

ETKİLİ İNSANLARINDAN

 

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes ve Ekonomist dergisi tarafından 6 kez ?Anadolu´nun en etkili 50 in insanı? arasında seçilen Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve savunma sanayide çeşitli yatırımlar yapan işadamlarının katıldığı toplantıda, Bakan Akar ile samimi pozlar verdi.

 

Ülkemizdeki savunma yatırımlarının masaya yatırıldığı toplantıda Bakan Akar ile bir süre görüşme fırsatı da bulan Yıldırım, Milli tüfeklere gece görüş nişangahı üreten Aselsan Sivas Hassas Optik Fabrikası hakkında bilgi verip, yeni savunma sanayi yatırımlarının Sivas´a yapılmasını istedi.

TOBB camiasının yanı sıra ulusal iş piyasasında da sevilen ve sözü geçen Yıldırım´ın bu talebi Sivas için çalışmaya devam ettiğini bir kez daha gösterdi.

 

SOÇİ´DE MUTABAKAT İMZALANDI

Milli Savunma Bakanı Akar, yapılan ikili görüşmelerin artından Fırat´ın doğusundaki terör hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Münbiç´ten sonraki çalışma noktamız, çalışma alanımız olacak" diyen Bakan Akar, Türkiye´nin yakın coğrafyasında çeşitli sıkıntıların olduğunu ve bunlara duyarsız kalınamayacağını belirterek, ?Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın girişimleri ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonucu Soçi´de mutabakat imzalandı? dedi.

?HUZURUN OLMADIĞI YERDE TİCARET OLMAZ?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise huzurun olmadığı yerde ticaret olmayacağını, ticaretin olmadığı yerde de zenginliğin olmayacağını söyledi.

Dünyanın daha zengin bir yer olabilmesi için daha güvenli bir yer olması gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, ?Ne kadar güçlü olursa olsun, hiçbir ülke, tek başına dünya barışını tesis edemez? diye konuştu.

 

 

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

3 İSİM DAHA PUSUDA

2018-10-27 07:59 - Siyaset

WEDDİNG PALACE TÖRENLE AÇILDI

2018-10-29 07:57 - Yaşam

AMATÖR KÜMEDE MAÇLAR YARIN

2018-10-27 07:30 - Spor

SAVUNMA SANAYİ SİVAS´A YAPILSIN

2018-11-02 07:59 - Ekonomi

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

2018-10-30 07:48 - Yaşam

ENGELLİ KADININ ÇOCUK SAVAŞI

2018-10-29 07:56 - Yaşam

CUMHURİYET BAYRAMI´NA ÖZEL TÜRK BAYRAKLI GELİNLİK

2018-10-29 07:54 - Yaşam

"ÜLKEMİZE VE İNSANLIĞA KATKI SUNMAMIZ LAZIM"

2018-10-31 07:37 - Eğitim

GAZİ LİSESİ´NDEN 3. GALİBİYET

2018-10-30 07:32 - Spor

KİLDEN ÜRETİLEN DİŞ MACUNU 27 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

2018-10-31 07:58 - Yaşam

İlgili Haberler

Dış Ticaret Hacmi 6 Ayda 519,7 Milyar Lirayı Buldu

11:19 - Ekonomi

Savunma ve Havacılık Sanayisi 563 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı

14:39 - Ekonomi

Bakan Şimşek: "Dezenflasyon süreci başladı"   

14:37 - Ekonomi

Emekli Maaş Zammı İçin 10 Farklı Senaryo

14:41 - Ekonomi

Memurun Gözü Haziran Enflasyonunda

14:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem

Refah Payı Verilmeli

15:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 4 Temmuz 2024

14:56 - Nöbetçi Eczaneler