SGD´DEN TARİHE YOLCULUK

SGD´DEN TARİHE YOLCULUK

Medya - 7 yıl önce

Sivas Gazeteciler Derneği´nin düzenlediği gezi programında gazeteciler, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, konaklar, Mengücek ve Kesdoğan kalesi ile Hüseyin Gazi Türbesi´ni ziyaret etme fırsatı buldu.

Beste KURT/

Sivas Gazeteciler Derneği, ilimizdeki basın yayın kuruluşlarında görev yapan medya mensuplarına özel Divriği gezisi düzenledi.

Dernek Başkanı Orhan Üngör, Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Sabri Sarıkaya, BİK çalışanları ile gazetecilerin katıldığı gezi, renkli görüntülere sahne oldu.

Sahip olduğu tarihi eserler nedeniyle ?Tarihin başkenti´ olarak adlandırılan Divriği´de Konak, kale ve türbeleri gezen medya mensupları, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası´nı da inceleme fırsatı buldu.

Hafta sonu düzenlenen Divriği gezisi kapsamında ilk olarak Çetinkaya köy muhtarı tarafından karşılanan gazetecilere köy kahvaltısı ikram edildi. Kahvaltının ardından Muhtar Cahit Tur tarafından yaklaşık bir ay önce nişanlanan dernek üyelerinden Fatih Tabur´a nişan hediyesi olarak Bayrak ve Kur´an-ı Kerim hediye edildi.

Kahvaltının ardından program kapsamında Divriği´ye hareket eden ve gazetecilerden oluşan Sivas Gazeteciler Derneği üyeleri, İlçe Özel İdare Müdürü Muharrem Yıldız tarafından karşılandı. Malatya serdarı Battal Gazi´nin Babası Hüseyin Gazi türbesi, konakları, Mengücek Kalesi, Kesdoğan Kalesi ile Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezen medya mensupları adeta tarihe yolculuk yaptı.

GEZİLER DEVAM EDECEK

?Önce çevremizi tanıyalım´ adı altında düzenlenen gezi programıyla ilgili bilgi veren Sivas Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Üngör, gezi programlarının önce ilçelerle ardından da Sivas´a yakın illerle devam edeceğini söyledi.

Divriği gezisinde ev sahipliği yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile İlçe Özel İdare Müdürü Muharrem Yıldız´a teşekkürlerini de sunan Üngör, ?Sivas Gazeteciler Derneği olarak belirli periyotlarda yapmayı düşündüğümüz bu gezi programlarının ilk ayağını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. ?Önce çevremizi tanıyalım´ adı altında düzenleyeceğimiz gezi programları kapsamında Eğriçimen yaylası, Sızır Şelalesi, Gürün Gökpınar gölü, Kangal Balıklı Kaplıca´yı ardından da Sivas´a yakın olan illerimizi gezeceğiz. Programımıza katılan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? diye konuştu.

RESTORASYON 4 YILDA TAMAMLANACAK

Gezi programı kapsamında gazeteciler, UNESCO´nun Dünya Kültür Mirası Listesi´nde yer alan Divriği Ulu Cami´nde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde takip etti.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl restorasyona alınan cami hakkında gazetecilere bilgi veren imam Nail Ayan, restorasyonun 2020 yılında bitirileceğini kaydetti.

Yapılışından bu yana en kapsamlı restorasyon çalışması olduğunu da sözlerine ekleyen Ayan, ?Restorasyon çalışmaları kapsamında yıl içerisinde geçici çatı uygulaması yapılacak. Eski çatının kaldırılmasıyla eserimiz baştan aşağı restore edilmiş olacak. Bu çalışmaların 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor. Restorasyon çalışmaları süresince ilimizi ziyarete gelen misafirlerimizi kesinlikle geri çevirmiyoruz. Hafta sonları belirlenen saatlerde dileyen herkes dünya mirasını görme fırsatı bulabilecek? diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZEL YETENEKLERE TEKNOLOJİK DESTEK

2017-05-04 07:59 - Eğitim

?39 BASAMAK? SON KEZ SAHNEDE

2017-05-04 07:56 - Kültür Sanat

HERKES DUYGUSAL İSTİSMARA UĞRAMIŞTIR

2017-05-04 07:14 - Yaşam

ÖZBELSAN´DAN LOGO YARIŞMASI

2017-05-03 07:26 - Yaşam

KORE GAZİSİ ACI HİKÂYESİYLE KARA TOPRAĞA

2017-05-05 07:58 - Yaşam

KORE GAZİSİ NAYIR HAYATA VEDA ETTİ

2017-05-04 07:58 - Yaşam

SÜPER LİG IŞIĞI RIDVAN´DAN

2017-05-04 07:59 - Spor

ÇAKIR ANISINA HATIRA ORMANI

2017-05-08 07:25 - Yaşam

SGD´DEN TARİHE YOLCULUK

2017-05-08 07:57 - Medya

YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI

2017-05-03 07:59 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkülere Konu Olan 'Madımak' Tüm Dünyaya Şifa Olacak   

12:51 - Medya

Karşılıksız Aşkına Teselliyi 70'lerde Buldu

15:57 - Medya

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:11 - Medya

Sivas'ta Önünde Kuyruklar Oluşuyordu, Zamana Yenildi

11:10 - Medya

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:32 - Medya

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem