ŞİFAYI SİVAS´TA BULDU - VİDEO

ŞİFAYI SİVAS´TA BULDU - VİDEO

Gündem - 5 yıl önce

Uğur YİĞİT

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada tarafından ameliyat edilen aort damarı yırtılan Yakup Top (68) ve Necmettin Koçak (69) başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kayseri ve Ankara olmak üzere birçok şehre gidip tedavisine çare bulamayan Yakup Top, son ümit olarak gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi´nde sağlığına kavuştu. Üniversite hastanesindeki hekimlere ve sunulan sağlık hizmetine çok güvendiği için hastaneyi tercih ettiğini söyleyen Yakup Top, ?Benim aort damarında 13 santim kadar şişme vardı. Kimse ameliyat edemedi. Allah´a şükür Fatih Ada gibi cerrahlarımız var. Beni sağlığıma kavuşturdular. Kayseri ve Sivas´ta birkaç hastaneye gittim fakat bir çaresini bulamadılar. Son çare olarak buraya geldim ve hemen benimle ilgilendiler, şu an iyi durumdayım. Benimle yakından ilgilenen hastane personeline ve doktorlara teşekkür ediyorum? dedi.

?ANEVRİZMA SİNSİ

BİR HASTALIKTIR?

Torakal aort anevrizmasında acil müdahale, ekipman ve ameliyathane hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada ise, ?Yakup Top´un ana aort damarında balonlaşma mevcuttu ve ileri boyuttaydı. Onun yırtığıyla geldi. O yırtıkta kanama olmuştu. Sağ akciğer boşluğu tamamen kanla doluydu. Acil bir şekilde biz hastayı kapalı yöntemle ameliyat ettik. Bu süreçte yoğun bakımda böbrek fonksiyonları, solunum fonksiyonları da bozuktu. Ancak şu an günden güne toparladı. Daha da iyi olacak. Bu anevrizma sinsi bir hastalıktır. Özellikle torakal aort anevrizmaları hiçbir bulgu vermeden ilerliyor. 1 milyon kişide 5 ila 34 kişi arasında görülür. Bu hastalıkta acil müdahale, ekipman ve ameliyathane çok önemli. Bunlardan birisinde eksiklik olması hâlinde hastalar hayatlarını kaybeder? diye konuştu.

Çareyi sadece üniversite hastanesinde bulan bir diğer hasta, 68 yaşındaki Necmettin Koçak oldu. Uzun yıllardır kalp ve diyabete bağlı damar hastalığı bulunan Koçak, Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada´nın başarılı operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYE

İLE GELDİ YÜRÜYEREK ÇIKTI

Koçak, tekerlekli sandalye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktığını belirterek, ?Sağlık sıkıntım çok. Şeker hastalığı var, parmaklarımda soyulmalar var. Hastalıklarımın tedavisi için uğraşıyorum. Hastalığımın tedavisi için Kayseri´ye gittim fakat orada da bir gelişme göremeyince Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne gelerek Doktor Fatih Ada ile tanıştım. Allah razı olsun kendisi bize çok yardımcı oldu. Buraya geldiğimde yürüyemiyordum. Fatih Hoca anjiyo yaparak dizlerimdeki damarlarımı açtı. Biraz olsun rahatladım. Sağ kolumdaki damarları da açtı. Göğsümde de kalp pili var. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum. Hocama çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada, Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinin çevre illere hizmet ettiğini vurgulayarak, ?Necmettin Bey bize birçok şikâyet ile geldi. En büyük şikâyeti hemodiyaliz için bir damar erişimi yoktu. Biz muayenemizde damar erişimi için ilk önce sol soluna ameliyat yaptık. Daha sonra bu fistülü çeşitli nedenlerle durmuştu. Daha sonra diğer kolundan fistül açtık. Orada da şişme gerçekleşti. Oraya balon ve stent ile açma işlemini yaptık. Sağ kolu ödemden dolayı çok büyüktü. Şişlik şu an indi, zamanla tamamen düzelecek. Şekere bağlı damar hastalığı vardı. Ayaklarına giden damarlar tıkalıydı. Onları da zaman zaman girişler yaparak bacağındaki sorunları çözdük. Bu işlemler personel eksikliği, malzeme eksikliği yüzünden her yerde yapılamıyor. Bizim hastanemizde her şeyimiz mevcut. Biz sadece Sivas´a değil, çevre illere de hizmet sunuyoruz? ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

AMERİKA´YA SİVAS´TAN VAGON

2019-08-05 01:04 - Gündem

YILDIRIM: ?3 PUANLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ?

2019-08-08 01:00 - Spor

1058 KİŞİ İLE SİVAS HALAYI - video

2019-08-07 01:05 - Gündem

ŞAMPİYONLUK KUPASI İSTİKLAL CAMİ´NİN

2019-08-03 01:00 - Spor

SILANUR AYOĞLU, TÜRKİYE´Yİ TEMSİL EDECEK

2019-08-07 01:00 - Spor

YİĞİDO MUHAMMET TOPRAĞA VERİLDİ

2019-08-03 01:01 - Gündem

BAŞKAN´DAN TAZİYE MESAJI

2019-08-06 01:00 - Spor

DEMİR VE MARMARA GRUP SPONSOR OLDU

2019-08-08 01:00 - Spor

ŞİFAYI SİVAS´TA BULDU

2019-08-05 01:00 - Sağlık

CÜSK´E, KAPSAM OKULLARI SPONSOR OLDU

2019-08-05 01:00 - Spor

İlgili Haberler

SGK'dan Emeklilere Özel Yeni Site! İndirimlerden Faydalanabilecekler

12:44 - Gündem

Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay Alımı Yapacak

12:25 - Gündem

Türksat 6A'nın fırlatılması öncesi son hazırlıklar yapılıyor

12:30 - Gündem

İzmir'de Orman Yangını

12:29 - Gündem

Akaryakıtta Bir Dönem Sona Eriyor!

12:20 - Gündem

Günün Manşetleri

SGK'dan Emeklilere Özel Yeni Site! İndirimlerden Faydalanabilecekler

12:44 - Gündem

Yiğidolar Esneklik Çalışması Yaptı

12:22 - Spor

Sivas Sucuğunun Lezzetini Kanıtladı

11:57 - Gündem

Sivas Caddelerinde Avrupa'ya Tepki Gösterdi

11:46 - Kültür Sanat

Sivas'ta Şiddetli Rüzgar Ağaçları Devirdi

11:42 - Gündem