?SİVAS İÇİN VERİMLİ OLDU?

?SİVAS İÇİN VERİMLİ OLDU?

Siyaset - 6 yıl önce

2´NCİ ÜNİVERSİTE DİRİLİŞ´E

Sivas´ın en önemli konularından biri olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite´nin yer arayışında sona gelindiğini de vurgulayan Aydın, ?Sayın Bakanımız şehrin kuzeybatısındaki alanları inceledi. TOKİ´nin Diriliş bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekare arazisi var. Arazi çok önemli. Diriliş´in arkasında yoğunlaşıyor. TOKİ Başkanımız üniversitemiz için TOKİ arazisini vereceklerini ifade ettiler. O bölgede şu an ekibine ön çalışma talimatı verdi. Diriliş mahallemizin devamındaki bölgede ikinci üniversitemiz inşallah o alana inşa edilecek? dedi.

?İŞİ BİLEN BİRİ?

Başkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un ?Sivas´ incelemesinde şehrin enine boyuna her yerinin incelendiğini belirtti. Bakan Kurum için, ?Gerçekten işi bilen biri´ diyen Başkan, ?Bakanımızın il merkezinde çok önemli taahhütleri oldu. İşi çok iyi bilmesi Sivas için çok avantajlı bir durum. İl merkezinin yanı sıra Sayın Bakanımızın ilçe belediyelerine de desteği oldu. Bakanımız Sivas için cömert davrandı? diye konuştu.

Erhan CEYLAN/

Belediye Başkanı Sami Aydın, bir süre önce ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un Sivas ziyaretini değerlendirdi. Başkan Aydın, dün gazetemizi ziyaret ederek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verip, Bakan Kurum´un Sivas ziyaretine; ?İlimiz için çok verimli oldu´ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye arasında yürütülen projelerin masaya yatırıldığı Sivas ziyaretinde Bakan Kurum´un ilimiz için cömert davrandığını vurgulayan Aydın, ?Sayın Bakanımız İnönü Bulvarı ve Atatürk Caddesi´nde yaşanan tabela kirliliği sorunun çözümü için destek sözü verdi. Bu söz en az 30 milyon lira demektir. Verimli geçen Sivas ziyaretinde önemli kararlar da alındı? diye konuştu.

?TABELA KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK?

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine sahip değerleriyle Türkiye´ye örnek olan kent meydanının Bakan Kurum´un ilgisini çektiğini ve övgüyle bahsettiğini belirten Belediye Başkanı Aydın, ?Sayın  Bakanımız Sivas Kent Meydanını çok beğendi. Yani olağanüstü güzel olduğunu ifade ettiler. Tabii bizde bu meydanın etrafındaki işte çatıların cephelerin görüntü kirliliğini düzeltme noktasında bazı çalışmalar yaptığımızı ifade ettik. İmkanlar ölçüsünde bunu gerçekleştireceğiz dedik. Öyle deyince o zaman sağ olsun yine Sivas´a büyük bir jest yaparak buranın komple maliyetini biz üstlendim dedi. Hatta İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesini de dahil edelim. Biz önce kent meydanının etrafı biliyorsunuz uzun zamandan beri üzerinde çalışıyoruz ama Sayın Bakanımız buna ilave olarak o 2 caddeyi de komple biz yapalım diye talimat verdi. Bu en az 30 milyon lira katkı demek. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sivas´a böyle güzel bir katkı sundukları için. İlçe belediyelerine de destekleri oldu. Sivas merkezde de çok önemli taahhütleri oldu. Gerçekten işi bilen birisi. Bu bir avantaj. Bakanımız da Sivas için cömert davrandı? dedi.

YENİ ÜNİVERSİTE DİRİLİŞ´E KURULACAK

Başkan Aydın, uzun zamandır Sivas gündemini meşgul eden konuların başında gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin kurulacağı yerin netlik kazandığını söyledi.

Bakan Kurum´u belirlenen yerlerin gezdirildiğini ancak Diriliş bölgesinin ön plana çıktığını kaydeden Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Sayın Bakanımız şehrin kuzeybatısındaki alanları inceledi. TOKİ´nin Diriliş bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekare arazisi var. Arazi çok önemli. Diriliş´in arkasında yoğunlaşıyor. TOKİ Başkanımız üniversitemiz için TOKİ arazisini vereceklerini ifade ettiler. O bölgede şu an ekibine ön çalışma talimatı verdi. Diriliş mahallemizin devamındaki bölgede ikinci üniversitemiz inşallah o alana inşa edilecek. Dolayısıyla yer tam şu nokta diyemiyoruz ama bölgesel olarak belli oldu. Ağırlıklı olarak bizim eski köpek barınağının bulunduğu bölgedir. O bölgenin etrafının büyük çoğunluğu TOKİ arazisi. Dolayısıyla Sayın Bakanımız Sivas´a böyle güzel bir jest yaptı, teşekkür ediyoruz. Süreç bundan sonra hızlı bir şekilde başlayacak. Bizler de destek olacağız ve süreci hızlandıracağız. TOKİ teknik ekipleri, bakanlığın teknik ekipleriyle belli bir ön çalışma yapacaklar. Yakın zamanda net olarak belli olacak.?

Haftanın Öne Çıkanları

?HEDEFİM KAZANMAK?

2018-10-13 07:58 - Spor

?SİVAS GÜZEL ŞEHİR OLMUŞ?

2018-10-13 07:59 - Yaşam

"HEDEFİMİZ ÖNCE SİVAS´I KAZANMAK"

2018-10-15 07:56 - Siyaset

2 GARİP TAPU OLAYI

2018-10-15 07:59 - Yaşam

34 FİRMAYA ZAM CEZASI

2018-10-12 07:59 - Ekonomi

?ADI SAMİ AYDIN TÜNELİ OLSUN?

2018-10-10 07:57 - Yaşam

MANTAR UYARISI

2018-10-12 07:41 - Sağlık

SİVAS´A MERT HAKAN MÜJDESİ!

2018-10-12 07:35 - Spor

200 TRAFO´YU YENİLEDİ

2018-10-12 07:39 - Yaşam

TÜRKİYE´DE İLK OLDU

2018-10-12 07:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem