Sivas Kent Konseyi’ne Logo Tepkisi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulla birlikte yeni yönetimi belirlenen Kent Konseyi’ne tepkiler sürüyor. Genel kurulun ardından ilk olarak Kent Konseyi’nin sosyal medya hesaplarındaki logosu değiştirildi. Daha öncede Kent Konseyi’nin logosu değiştirilmiş ve gelen tepkiler üzerine logo değişikliğinden vazgeçilmişti.

Gündem - 3 gün önce

Haber Merkezi

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un direktif ve gayretleriyle Sivas Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Ahmet Necip Günaydın’ın ilk icraatı vatandaştan tepki topladı. Günaydın, göreve gelmesinin ardından ilk olarak Sivas Kent Konseyi’nin logosunu değiştirdi.

LOGO DEĞİŞTİRİLDİ

Sivas Kent Konseyi logosunda yer alan Sivas Kongresi Binası, 108 Gün Anıtıyla değiştirildi. Yapılan bu değişimin ardından Sivas Kent Konseyi’ne tepki geldi. Kent Konseyinin sosyal medya hesaplarına yorum yapan kullanıcılar “Kurumsal logo niye değişti acaba, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı kongre binasında niye rahatsızlık duyduk eski kurumsal hesap niye göz ardı edildi resmi işlerde kurumsallık esastır” ifadeleri kullanıldı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “Bu logo ne zaman değişti? Önceki tasarım da çok beğenilmemekle birlikte, “Kongre Binası” şehrin sembol/tarihi yapılarındandır ve bu bakımdan kaldırılmasının uygun olmadığı yönündeki eleştirileri haklı görüyoruz. Bu bir Ortak Akıl ürünü olmamış, bir “dernek” aklı olarak tanımlanabilir belki… Tartışılmalıydı veya daha özenli bir logo (!) çıkarılabilirdi. Umarız tüm çalışmalar bu şekilde sürdürülmez. Tarihi yapıların yıkılması (Numune Hastanesi) sürecinin icraatlarının sonrasında da bir logo değiştirme girişimi olmuştu fakat tepkiler üzerine yapılamamıştı. Siz başarmışsınız ama tebrik edemiyoruz. Değiştirilme biçimi, tasarımın estetiği ve profesyonelliği açısından da yeterli görülmüyor zannımızca… Diğer çalışmalarınızın daha kapsayıcı olması dileklerimizle…” yorumunda bulundu.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “1 yıl önce dikilen bir heykel, Anadolu'nun Türkler tarafından fethedilmesinden beri Türk Yurdu olan, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehri nasıl temsil edebilir. Ahmet Necip hocanın hem heykeli yaptırıp hemde logoyu değiştiren olması da bundan sonra kent konseyinin nasıl yönetileceği hakkında fikir veriyor” yorumunu yaptı.

LOGO DAHA ÖNCE DE GÜNDEM OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Ahmet Alim’in başkanlığı döneminde de Kent Konseyi’nin logosu değiştirilmişti. Logonun değişmesiyle birlikte şuan mevcut konseyin yönetiminde bulunan bazı isimler tarafından bu değişim sert bir dille eleştirilerek Sivas Kongresi Binasının mutlaka logo da yer alması gerektiği vurgulanmıştı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da Sivas Kongresi Binasının logodan çıkartılmasına tepki göstermiş ve “Kongre binası Sivas’ın kırmızı çizgisidir” ifadelerini kullanmıştı.

KENT KONSEYİ BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMALI

Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları eleştiri yorumlarının da silindiğini ifade ederek yeni yönetimi eleştiriye kapalı olarak değerlendirdi. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un isteğiyle Kent Konseyi Başkanlığına getirilen Necip Günaydın’ın toplumu kucaklayıcı ve bütünleştirici bir kimliğe sahip olmadığı vurgulanırken Günaydın’ın özellikle saplantılı bir şekilde sadece Cumhuriyet dönemi vurgusu yaptığı ifade edildi. Sivas’ın tarih öncesi çağlardan beri medeniyetlere ev sahipliği yaptığı belirtilirken Sivas’ın Hititlerden Selçukluya, Osmanlıdan Cumhuriyete kadar kesintisiz bir medeniyet beşiği olduğu vurgulandı. Kent Konseyi Başkanı Ahmet Necip Günaydın’ın sadece cumhuriyet vurgusu yapmasının Sivas’ın medeniyetler tarihine gölge düşürdüğü ifade edilirken Kent Konseyi Başkanının daha bütünleştirici olması gerektiği kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas’ta Yine İndirim Kuyruğu

2024-06-28 11:37 - Gündem

Sivas’ta Lunapark Eğlencesi Kavgayla Sonlandı!

2024-07-03 10:52 - Asayiş

Bakanlar Değişti!

2024-07-02 08:37 - Gündem

Açıklandı! Sivas’ta Emekliler Burada Ücretsiz Kalabilecek

2024-06-29 09:17 - Gündem

Ankara-Sivas YHT’de Sefer Saatleri Değişti

2024-07-02 10:00 - Gündem

Sivas’ta İlçe Halkı İsyanda: “ Bunun Adı Soygunculuk’’

2024-06-29 13:30 - Gündem

Yerlikaya Futbol Kulübünden Maç Saati Tepkisi

2024-07-01 10:56 - Spor

Sivaslı Yıldırım'a Önemli Görev

2024-07-03 10:30 - Gündem

Sivaslı Genel Başkan Açıkladı! Hızlı Tren Seferleri Kaldırılmadı!

2024-06-30 10:43 - Gündem

Sivaslılar Dikkat! Bunu Yapana Ceza Var

2024-07-03 11:28 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: Merih'e Verilen Ceza Siyasi Bir Karardır

14:45 - Gündem

Naci Görür: Deprem Biterse Hepimiz Biteriz

14:42 - Gündem

Dolandırıcılık Ağına Düşebilirsiniz

14:16 - Gündem

Güneş Gözlüğü Satışlarında Artış

14:15 - Gündem

Sınır Kapısında Gurbetçi Yoğunluğu

14:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 8 Temmuz 2024

09:34 - Aramızdan Ayrılanlar

Sivas'ta Geceyi Alevler Aydınlattı

08:47 - Asayiş

Sivas Yolunda Kaza: 9 Yaralı

14:35 - Asayiş

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

14:25 - Nöbetçi Eczaneler

Demet Karakuş İle Hayata Dair | Sevtap Sümbüloğlu Açıkladı • Toplum • Şiddet • Cinayet...

13:37 - Gündem