Sivas'ta Açılan Tarım Fuarı Ziyaretçilerini Bekliyor

Sivas 9. Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı Hamidiye Millet Bahçesi’nde açıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği fuarın ilk gününde çiftçiler ve üreticiler tarım teknolojilerini inceleme fırsatı buldu.

Tarım - 2 hafta önce

SULTAN ÖZKARAMAN

 9'uncu Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız, protokol üyeleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve diğer davetliler, fuarda yer alan İlçeler  Sergisi'ni gezerek yöresel lezzetlerden tattı.

9'uncu Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı çiftçilere ve tarım, gıda ve hayvancılık alanında emek veren tüm Sivas firmalarına yeni ekipmanları birebir olarak tanıması ve yeni teknolojilerden haberdar olması için çok büyük bir alan sağlıyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarım fuarında yaptığı konuşmada; “Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hamidiye Millet Bahçesi'nde düzenlenen 9. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda bir aradayız. Bir çoban, beden işçisi, tarım işçisi ihtiyacı varsa 1950-1960'larda Almanya bizden hangi şartlarla almışsa diğer Avrupa ülkeleri hangi şartlarla almışsa biz de o şartlarla nerede işçi ihtiyacımız varsa bunları alabilmeliyiz. Kendimiz üretmek zorundayız ve üretiyoruz şu anda. Pandemide gördük, bir anda buğday fiyatları fırladı, paran olsa bile temin edemiyorsun. Çünkü her ülke önce kendisini ve vatandaşını düşünüyor. Bunun için biz tarımı, hayvancılığı, gıda üreticilerini sonuna kadar desteklemeliyiz.” dedi.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk konuşmasında; “9.su düzenlenen fuarımızın tarımımıza, şehrimize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Son yıllarda pandemi sonrasında Dünya genelinde gıda krizi yaşandı. Gıda krizinin getirdiği yansımalar, küresel ısınmanın etkileriyle beraber hem Ülkemizde hem Dünyanın birçok yerinde gıdaya ve ürüne ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadık. Gördük ki tarım ve hayvancılık esasen sanayi kuruluşları gibi hepimiz için çok kıymetli ve değerli alanların başında gelmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız diğer meslek odalarımızla beraber önemli atılımlar yapılmaktadır. Birçok farklı sektörde ve alanda öenmli hasılatlar elde ediliyor. Bundan sonra da bu gelirlerin artarak devamını temenni ediyorum. Fuarımızın şehrimize, üreticilerimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız yaptığı konuşmada; “Tarım; üretim, istihdam ve işgücü açısından önemli ve sürekli geliştirilmesi gereken bir sektördür.  Aynı zamanda ülkeler açısından stratejik öneme sahiptir. İlimiz ekonomisinin temeli de tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geniş tarım alanları, mikro klima özelliği gösteren bölgeleri, geniş mera alanları, zengin bitki florası endemik bitkileri, baraj ve göletleriyle ilimiz, ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. İlimizin kalkınması tarım ve sanayinin ortaklaşa geliştirilmesi ile sağlanacaktır. İl müdürlüğü olarak bu konuda bizlere düşen her göreve hazırız. Fuara katılan tüm firmalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta çiftçilerimize, sanayicilerimize olmak üzere Sivas'ımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da konuşmasında; “Sivas tarımda üreten bir memleket. Sivas 81 il içerisinde üretim açısından ilk 10 un içinde. Sivas zor şartlar altında çalışan bir memleket. 9. Tarım fuarının fiziki şartlarının daha iyi olmasını isterdik, bununla ilgili çalışmaların yapılması içinde elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Kuraklık çoğaldıkça tarımın kıymetini çiftçilerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Fuarımızın Sivas çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres    haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

2024-09-02 00:00 - Resmi İlanlar

Sivasspor, Yokları Oynuyor

2024-09-02 00:06 - Spor

Sivas Belediyesi'nde O Müdür Görevden Alındı!

2024-09-04 15:03 - Gündem

SCÜ Rektörü Belli Oldu

2024-08-31 09:31 - Gündem

Sivas'ta Yeni Mesire Alanı Hizmete Açıldı

2024-09-02 15:01 - Yaşam

Sivas'ta Köpek Saldırısı

2024-09-02 09:06 - Asayiş

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-02 09:05 - Yaşam

Sivas'ta Törnüklü Vakfı İstişare Etti

2024-09-02 09:10 - Gündem

Sivas'ta Bugün 10 Kişi Vefat Etti

2024-09-02 09:37 - Aramızdan Ayrılanlar

Sivas'ta Projeler Masaya Yatırıldı

2024-09-02 09:13 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta Şeker Pancarı Hasadı Başladı!

12:08 - Tarım

Sivas'ta Trafik Timlerinden Eğitim

12:56 - Tarım

İşlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesinin detayları

12:43 - Tarım

Sivas'ta Hasat Zamanı

11:57 - Tarım

Sivas'ta O Kuruma Şok Baskın

09:10 - Tarım

Günün Manşetleri

İhale Adrese Teslim Mi?

16:17 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:30 - Yaşam

Yeni Sivas Vali Yardımcısına Ziyaret

15:25 - Yaşam

Sivas'a Kayseri'den Transfer

15:21 - Spor

Sivaslı Dünya Şampiyonu “Başkanlığa Adayım” Dedi

14:57 - Spor